Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Πάγκαλος: Μειώθηκε η ανεργία!

Έχασαν τη δουλειά τους 228.535 άτομα σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2009 (αύξηση 45,2%) όπως ανακοίνωσε  επίσημα η Στατιστική Υπηρεσία, αλλά έπιασαν δουλειά 593. 247 άτομα, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο Θ.Πάγκαλος.


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξαναβγήκε στην ΕΡΤ , όπου δήλωσε προχθές ότι τα καταστήματα που ανοίγουν είναι περισσότερα από αυτά που κλείνουν και δήλωσε αυτή τη φορά για τον αριθμό των ανέργων:


«Είναι πλεονασματικό το ισοζύγιο υπέρ των νέων εργαζομένων από τους κοπρίτες που βγαίνουν στην ανεργία για να πάρουν οι ψωμόλυσσες μόνο και μόνο το επίδομα.

Εσείς κύριε Σπηλιόπουλε δεν βλέπατε τα καταστήματα που έχουν ανοίξει στους δρόμους, δύο σχεδόν σε κάθε έναν άχρηστο που κλείνει για να την αράξει στο σπίτι του και θα δείτε την πλημμυρίδα προσλήψεων που γίνεται σε όλες τις επιχειρήσεις;

Κάθονται ο ένας πάνω στον άλλο στις δουλειές γιατί δεν χωράνε και γι αυτό ίσως κάποιοι εργαζόμενοι παρακαλούν τους εργοδότες τους να τους απολύσουν. Αυτοί είναι και οι μοναδικοί άνεργοι και να μάθετε επιτέλους να μετράτε σωστά τα νούμερα. Αυτά  τα νούμερα που μεταδώσατε είναι ΕΡΤ στατίστικς».