Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Τι είναι ο φόρος στις "σχολάζουσες κληρονομιές"

Αν δείτε κυβερνητικά στελέχη με μαύρες γραβάτες και μαύρα κοστούμια αυτές τις μέρες ,  ντυμένα  δηλαδή σαν κοράκια,  μην ξαφνιαστείτε. Είναι στα πλαίσια του νέου κυβερνητικού προγράμματος "τα παίρνουμε κι από τους πεθαμένους".

Η  κηδεία της ελληνικής οικονομίας έχει και τα καλά της, αφού το κράτος - κληρονόμος προσδοκά να εισπράξει 4 δις από "σχολάζουζες" κληρονομιές και από "λιμνάζοντα χρήματα" στα βιβλιάρια των τιναζόντων.
" Σχολάζοντες"  λέγονται

οι λογαριασμοί από τον συνδυασμό των  παροιμιών  " κλάνει ο παθαμένος; " και " έκλασε  η νύφη, σχόλασε ο γάμος". Εφόσον λοιπόν σχόλασε ο νεκρός , τα κυβερνητικά στελέχη, θα πάνε σε όλες τις τελετές με ένα στεφάνι και θα είναι μπροστά στο άνοιγμα όλων των κληρονομιών , γιατί όλοι οι μακαρίτες κάτι θα σκέφτονται για την πατρίδα τους, στα ύστερά τους.

Επίσης, όσοι δεν το σκέφτηκαν να δωρίσουν χρήματα στην κυβέρνηση στο τεζάρισμα και χαρίζουν άλλα πράγματα, κατά προτίμηση " όργανα"  , θα γίνεται , όπως διαβάζουμε,.  «κρατικοποίηση» των περιουσιακών στοιχείων των αποθανόντων " και θα γίνεται αποποίηση της κληρονομιάς των "οργάνων". Στο  τσακ μπαμ  θα γίνονται αυτά ,  χωρίς να τηρούνται απόλυτα οι χρονικές  και άλλες διαδικασίες που τηρούνταν μέχρι σήμερα.

Ακόμα όσοι έχετε τίποτα χρήματα σε κάνα βιβλιάριο και δεν τα αγγίζετε χρόνια, για να τα έχετε  στα βαθιά γεράματά σας, για ρίξτε καμιά ματιά στο βιβλιάριο, γιατί μπορεί να θεωρηθεί '¨λιμνάζον", οπότε θα θεωρηθείτε κι εσείς " τινάζοντες'  και θα τα παίρνει η μαυροφόρα κυβέρνηση.

Εν πάση περιπτώσει , ψάξτε μήπως ο παππούς ή η γιαγιά ς είχαν  καταχωνιασμένο κάποιο βιβλιάριο. Γιατί οι τεθλιμμένοι  κυβερνητικοί συγγενείς έχουν ψάξει και τα έχουν βρει και θα πάνε να τα σηκώσουν όλα.

¨Όπως βλέπουμε η κυβέρνησή μας , συμμετέχει στο πένθος μας, οικονομικό και μη , με το δικό της τρόπο. Αν πάντως κάνει και άλλες τέτοιες ενέργειες θα γίνει κι αυτή "σχολάζουσα" και θα  της ευχηθούμε προκαταβολικά "καλά σαράντα δις έλλειμμα" και να την πάνε με τα τέσσερα Μνημόνια.