Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Tι ακριβώς είναι το "Ζάππειο 2" της ΝΔ

Kαι μια ευχάριστη είδηση. Είναι έτοιμο το "Ζάππειο 2" της Νέας Δημοκρατίας , το οικονομικό πρόγραμμα δηλαδή που θα  μας βγάλει από την κρίση. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα σε λίγες μέρες και το περιμένουμε όλοι με αγωνία , γιατί είναι η μοναδική μας ελπίδα, για να βγούμε από την  κρίση και να μη χρεοκοπήσουμε.

Το Πάμε Λουκέτο, όπως πάντα, εξασφάλισε πρώτο μερικά βασικά σημεία από το ' Zάππειο 2" , που σας τα παρουσιάζουμε βέβαια αποκλειστικά.
Περιλαμβάνει  λοιπόν  ο τίτλος τη λέξη Ζάππειο, γιατί θα ανακοινωθεί στο Ζάππειο και δεν είχαν πρόβλημα έτσι στη ΝΔ, πως θα το ονοματίσουν. Αν παρουσιάζονταν στο Πεδίο του Άρεως πχ. Θα λέγονταν " Πεδίο του Άρεως 2΅. Αν ανακοινώνονταν στα Γραφεία στη Συγγρού, θα λέγονταν "Συγγρού 2".

Το " 2" στον τίτλο, βλέπουμε ότι υπάρχει πάντα, είτε αν γίνεται η παρουσίαση στο Ζάππειο, είτε στο Πεδίο του Άρεως είτε στην πλατεία Δούρου στο Χαλάνδρι. "Τώρα μην μπερδευτείτε κι εσείς. Το "2' δεν είναι η διεύθυνση , όπως λέμε πχ, " Σωκράτους 2' .

Το "2"  είναι το κλειδί στο "Ζάππειο 2" και όχι το "Ζάππειο". Είναι κάτι σαν το "2" του Δημήτρη Παπαϊωάννου,που είχε παρουσιάσει στο "Παλλάς". Βέβαια προσαρμοσμένο στην  τεχνοτροπία και τη δημιουργικότητα του Αντώνη Σαμαρά.

Επειδή όμως σας σκάσαμε , θα σας πούμε επιτέλους τι είναι το "Ζάππειο 2". Λοιπόν: παλιότερα στα παγκάκια του Ζαππείου κάθονταν  συνταξιούχοι  και σεβάσμιοι γέροντες, που περνούσαν τις ώρες τους. Τώρα ο Σαμαράς στο οικονομικό του πρόγραμμα  θα το προχωρήσει το πράγμα. Στα παγκάκια θα κάθονται μόνο άνεργοι και θα πάρουν τη θέση των συνταξιούχων. Δύο - δύο οι άνεργοι στα παγκάκια . Επειδή όμως οι άνεργοι είναι αμέτρητοι πια, μόλις βγει η ΝΔ θα γεμίσει τον τόπο παγκάκια για να κάθονται οι άνεργοι.

Γιατί αυτό;
α. Γιά να περνάνε την ώρα τους οι αμέτρητοι άνεργοι και να μην κάθονται στο κρεβάτι κοιτώντας το πάτωμα.
β. Οι άνεργοι καθισμένοι στη σειρά στα παγκάκια, δίνουν τη διέξοδο σε όσους θέλουν να τους πάρουν να εργασθούν , να τους περιεργάζονται και να τους παίρνουν για πάρτ τάιμ εργασία, σε ένα πιο πρωτοποριακό αλβανοποιημένο σχέδιο.

Αυτή είναι  η κεντρική ιδέα , είναι απλό και δεν χρειάζεται να σας πάρει 2 ώρες για να καταλάβετε τι είναι το "Ζάππειο 2".