Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Ο πρωθυπουργός πάει στο κέντρο του Όσλο!


Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο πρωθυπουργός  θα είναι στη … Νορβηγία για δύο μέρες!


Αλλά αυτή τη φορά το αντικείμενο της επίσκεψής του είναι πολύ σοβαρό: Θα πάει  στo Όσλο, προκειμένου να συμμετάσχει σε διάσκεψη για την Προοδευτική Διακυβέρνηση, με θέμα: «Η ατζέντα μετά την κρίση για την κεντροαριστερά»!

Αυτή τη φορά, ναι, ο Γιώργος  πάει στο εξωτερικό, όχι για τίποτα ανάξια ...



λόγου, πχ, χρέος, Μνημόνιο κλπ ,αλλά για το θέμα που καίει όλους μας. Ναι, την ατζέντα μετά την κρίση για την κεντροαριστερά . Με αυτή  έννοια  και αναρώτηση δεν κοιμηθήκαμε χθες το βράδυ όλοι; Άραγε ποια είναι ατζέντα για την κρίση στην κεντροαριστερά;΅. Εδώ σε θέλω κάβουρα! ΅
 Και σωστά άφησε  πίσω του το φλεγόμενο κέντρο της Αθήνας  ο κ. Παπανδρέου γιατί η δική του ατζέντα στο Όσλο έχει και άλλα σοβαρότατα θέματα.


Την Παρασκευή 13 Μαΐου, ο Πρωθυπουργός θα παρέμβει στο ήρεμο κέντρο του Όσλο,  σε συζήτηση με θέμα: «Μελλοντικές θέσεις εργασίας και ανάπτυξη: πώς μπορούν οι κεντροαριστερές κυβερνήσεις να κάνουν τη διαφορά». Ε, να λείπει από αυτή τη συζήτηση; Αυτός που έλυσε το θέμα της ανεργίας  στην Ελλάδα, να μη δώσει τα φώτα του πώς μπορούν οι κεντροαριστερές κυβερνήσεις να κάνουν τη διαφορά ; Θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει.

Και μιας και μιλήσαμε για ουρανό, να προσθέσουμε  ότι αστέρια της παγκόσμιας πολιτικής θα παρέμβουν στην ιστορική ομιλία του πρωθυπουργού μας .Θα είναι  διαβάζουμε « ο Πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Jens Stoltenberg, ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, José Luis Rodríguez Zapatero, ο Πρόεδρος της Σερβίας, Boris Tadic, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Eamon Gilmore, και ο Γενικός Διευθυντής του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου (WTO),Pascal Lamy.»

Δίνουμε κι εμείς 5 ημέρες ακόμα άδεια στον πρωθυπουργό μας  να ξεχαστεί στη Νορβηγία για όσα γίνονται στην Ελλάδα και ταυτόχρονα  να  λύσει όλα τα καυτά θέματα της επίσκεψής του.
 Μείνε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ζάππειο 2-0
Μειμαράκης 3