Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

" Ας είναι ελαφρύ το σπρεντ που σε σκεπάζει " ...

Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ 
ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΠΌΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το Σπίγκελ έκανε την  κηδεία του ευρώ στο εξώφυλλό του. Το Πάμε Λουκέτο, πάντα αποκλειστικά, έχει τον επικήδειο που εκφωνήθηκε στην εξόδιο ακολουθία του νομίσματος.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο διευθυντής του Σπίγκελ, ο κ.  Μάρκεν Κερδοσκόπεν και με τα ψετογερμανικά που ξέρει το Πάμε Λουκέτο, κάνει τη συγκινητική μετάφραση.

Το  πλήρες κείμενο του επικηδείου στο ευρώ:
" Aλησμόνητο ευρώ.

Χρόνια είχαμε να κλάψουμε έτσι στη Γερμανία. Από τότε που χάσαμε τον Πολ το χταπόδι. Το ίδιο εμβληματικοί και οι δύο, μεγάλοι, τιτανοτεράστιοι , σας αξίζει η θέση δίπλα- δίπλα στην τελευταία κατοικία σας. 

Ο Πολ το χταπόδι, πρόβλεψε ακόμα και το αποτέλεσμα στον τελικό του Μουντιάλ. Πρόβλεψε τα πάντα, ακόμα και την ευκαιρία που έχασε  ο Καραγκούνης με τη Νιγηρία.  Μόνο το θάνατό σου δεν είχε προβλέψει τιτανοπολυαγαπημένο μας νόμισμα,   πατέρα, αδελφέ, ξάδερφε, κουμπάρε, νονέ, παππού,  τρισαλησμόνητο ευρωπαϊκό μας νόμισμα .

¨Όλα αυτά ήσουν για μας τις αγορές. Και ακόμα περισσότερα. Ήσουν τόσο ψηλά στην εκτίμηση όλων των κερδοσκόπων και είχες την εκτίμηση όλων των cds , τιτανοαλησμονητοαξέχαστο  ευρώ.

Μαζί σου αυτή τη στιγμή , τραγικές μορφές και αυτοί που έπαιζαν κόντρα σε σένα. Γιατί είχες και αντίπαλους. Το δολάριο, το γιεν, τη ρουπία, το λεκ . Είναι δίπλα σου, πολυαγαπημένο μας ευρώ.  Πρόσωπα κέρινα σαν χρυσές λίρες  στο χαρμόσυνο, συγγνώμη, θλιβερό  άκουσμα του θανάτου σου.

Αλησμόνητο ευρώ.  Τυλιγμένο  με μια ελληνική σημαία και  δίπλα σου μια τραγική φιγούρα.
Με μαύρες πλερέζες  και μαύρο στρίνγκ , σου αποκαλύπτω , η Ανγκέλα σου, που υποχρεώθηκε να σου τραβήξει το σωληνάκι για να μη μεταδοθεί η  τρισμέγιστη κρίση και  τιτανομέγιστη χρεοκοπία στις  τράπεζές μας, να σωθεί η Γερμανία μας και να επανέλθουμε στο μάρκο μ΄ έκαψες , ούμπερ άλες, ούμπερ κουφάλες Έλληνες, πίσω και σας φάγαμε!  Τουμπάινμπαχ μάινεν κλάσεν  τέζες γκρίχελαντ. Δηλαδή, πονάν, ορέ τα παλικάρια; ;;

 Συγνώμη , η άφατη  και μεγαλομέγιστη οδύνη με έκανε να παραφερθώ. Γκιζελκίρχεν!

Τέτοιες ώρες όμως δεν μπορούμε να αποφύγουμε την αναπόληση στιγμών αλλοτινών.Τότε που λέγαμε , τρομάρα να μας έρθει, αλησμόνητο ευρώ μου, ότι θα είσαι νόμισμα αναφοράς σε όλο τον κόσμο. Μαλακία που μας έδερνε, που λένε και στην αλησμόνητη Ελλάδα...

Να προσπαθήσω να συνέλθω όμως ευρουλάκι μου. Έζησες τη χαρά της κερδοσκοπίας  σε όλα τα επίπεδα. Σημάδεψες  και έκλεισες και άνοιξες σπίτια  με τις  περίεργες διακυμάνσεις των τιμών σου,   πέρασες αυτοδικαίως στην αιωνιότητα.

Η μοίρα σε έπληξε σκληρά. Τι να θυμηθούμε , τι. Αλησμόνητη Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία. Όλοι σε χάιδευαν στις τσέπες τους, αρχικά σαν χαρτονόμισμα και μετά σαν κέρμα, γιατί το χαρτονόμισμα που να βρεθεί από μια στιγμή και πέρα. Χέσε ψηλά κι αγνάντευε, που λέγανε   στην αλησμόνητη Ελλάδα.... Αααααααααααα!Κλαίω, μισό λεπτό να σκουπίσω τα δάκρυά μου....

Μάτια κλαμένα παντού.
Δεν μας μιλάς.
Νιώθω όμως να μας χαμογελάς.
Σαρδόνια.
Γιατί ποτέ πια ο κόσμος των αγορών , δεν θα είναι ίδιος, χωρίς εσένα ευρώ μας και χωρίς  τον Πολ το χταπόδι.
Ααααααααα! Κλαίω, μισό λεπτό να σκουπίσω τα δάκρυά μου η μαυροφορούσα κοπελιά, ενώ να σου κάνω και τον Αλέξη Σπυρόπουλο τώρα και να σου περιγράψω , να  η Ανγκέλα μας, που κάνει μία κίνηση τώρα γιατί την κόβει το στρίνγκ και κόβει δραχμές ταυτόχρονα.. Ααααααααααααααααααα!

Εγώ ο ίδιος είχα αποχαιρετήσει τον Πολ  το χταπόδι  λέγοντάς του "ας είναι  ελαφρύ το κοφτό μακαρονάκι που σε σκεπάζει"...

Φόρος τιμής  να σου πω το τελευταίο, στερνό ύστατο τον ίδιο αποχαιρετισμό, παραλλάσοντάς τον ελαφρώς.

Ας είναι  ελαφρύ το σπρεντ και η αλησμόνητη  Ελλάδα που σε σκεπάζει ...

ΥΓ. Σήμερα η ισοτιμία σου, δεν έκλεισε. Έκλεισες μόνο τα μάτια σου , τιτανοαθάνατο, στη μνήμη μας πολυαλησμόνητο και τρισαγάπητο ευρώ. Αθάνατο!".

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι 4+1 τρόποι πού πήγαν να φάνε μπαμπέσικα τον Καραμανλή
Παπανδρέου: Οι θείες ( θυσίες) του λαού , πιάνουν τόπο!
Βίντεο με το... "αξιόπουστα" του Γιώργου!
Eurogroup εναντίον... group Βενιζέλου!
Γιατί βαριέται η Αννίτα Πάνια
Επιστολή κηπουρού για τους "κηπουρούς της κυβέρνησης"
Μπορεί να λέγεται Φωτόπουλος και να κόβει το φως;


 .

.