Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

"Σταρ είναι ο Σεφερλής και όχι η Μενεγάκη"

" Σταρ είναι ο Σεφερλής, όχι η Μενεγάκη". Ποιος το λέει ; Μα ο φοβεγγγγός και τγγγομεγγγός Ιάσονας Τριανταφυλλίδης , σε συνέντευξή του σήμερα στο, Γ. Χατζηγεωργίου στο περιοδικό POEPLE.

Για όσους φαίνεται λίγο... προωθημένη η άποψη για τον Μάρκο Σεφερλή, να προσθέσουμε και την δευτεριάτικη κριτική του Κώστα Γεωργουσόπουλου στα ΝΕΑ, που το λιγότερο μπορεί να χαρακτηριστεί υμνητική.

 Ο Γεωργουσόπουλος έριξε κάτω όλη τη θεατρική και δημοσιογραφική κουλτούρα  γράφοντας  διθύραμβο για την επιθεώρηση που παρουσιάζει ο Σεφερλής στο " Δελφινάριο" :

 ΅Αυτό το μιμητικό θηρίο έως τρεις περίπου ώρες στο «Δελφινάριο» Παρασκευή βράδυ με 1.200 θεατές μονοπωλεί τη σκηνή, τραγουδά, χορεύει, ακροβατεί, αυτοσχεδιάζει, μεταμορφώνεται (σε γριά, σε Πάττυ, σε κομπάρσο σε πειρατικό σίριαλ, μπαλαρίνα, μάγκα τεμπελχανά, «ευαίσθητο» μόδιστρο αλλά και χαρισματικό κομφερανσιέ που κρατάει σε εγρήγορση και άμεση επικοινωνία το κοινό μισή ώρα΅


Ήρθε και συμπλήρωσε σήμερα ο Ιάσονας στη συνέντευξή του :

" - Σταρ σήμερα, για παράδειγμα, είναι και ο Μάρκος Σεφερλής.
-  Μιλάς σοβαρά τώρα;
-  Γιατί σου φαίνεται παράξενο;  Είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος άνθρωπος, με ιδιότυπο χιούμορ. Το πρόβλημα με τον Μάρκο Σεφερλή είναι ότι αυτό που κάνει αν και δεν είναι κακό θα μπορούσε να γίνει καλύτερα αν είχε δίπλα του κάποιους ανθρώπους που να τον βοηθούσαν ώστε να το στήσει πιο σωστά και φυσικά, δεν εννοώ τον εαυτό μου, γιατί εγώ δεν ασχολούμαι με θεατρικά κείμενα. Ο Σεφερλής έχει πάθος σ' αυτό που κάνει, το βλέπεις και λες μπράβο σου, μάγκα μου! . Απλώς, έχει μια μεγάλη ατυχία: ζει σε λάθος εποχή. Αν υπήρχε πριν από μισό αιώνα, ενδεχομένως ο Τσιφόρος, ο Φίνος, ο Δημόπουλος να μπορούσαν να του φτιάξουν πράγματα. Κοίταξε να δεις, ο Σεφερλής είναι σταρ, όχι η Μενεγάκη ή η κάθε Μενεγάκη της τηλεόρασης. Γιατί ο Σεφερλής, χειμώνα καλοκαίρι, γεμίζει καθημερινά μεγάλα θέατρα εδώ και χρόνια. Αυτό είναι σταριλίκι: το να σηκωθούν και να 'ρθουν σ' εσένα και όχι να επαφίεσαι στην καλοσύνη των ξένων νοικοκυρών με το κοντρόλ στο χέρι."

Τι γίνεται; Ανακαλύφτηκε ο Σεφερλής , μετά από15 χρόνια; Έχουμε νέα περίπτωση Χατζηδάκη- Φλωρινιώτη; Και αυτοί  που όταν θέλουν να περιγράψουν κάτι θεατρικά άσχημο ,κυρίως στην Επίδαυρο,  λένε ότι ¨θύμιζε Δελφινάριο", τι λένε ; Μήπως δεν έχουν πάει ποτέ στο Δελφινάριο, από το οποίο έχουν περάσει ιερά θεατρικά τέρατα ( μπορεί να μην έχουν πάει και ποτέ στην Επίδαυρο).
Είναι τυχαίο που ο Σεφερλής  έχει κάθε βράδυ πάνω από 1000 άτομα στις παραστάσεις του; Άλλοι με πληρότητα 50 θεατών , πανηγυρίζουν.

Το Πάμε Λουκέτο χαίρεται για την... ανακάλυψη του  Μάρκου Σεφερλή, που είναι από τα κορυφαία ονόματα της επιθεώρησης σήμερα.  Και για να μη μας πλακώσετε στα μηνύματα προσθέτουμε και τον επίλογο της κριτικής Γεωργουσόπουλου:
΅Ναι, αυτό είναι λαϊκό θέατρο όπως του Λένυ του Βρωμόστομου στη Νέα Υόρκη, του Καρλ Βάλεντιν στο Βερολίνο, του Τοτό στην Ιταλία, του Καντίφλας στην Ισπανία, του Φερναντέλ στη Γαλλία, των κλόουν και των μίμων του αγγλικού Μιούζικ Χολ"

Λιποθυμήσατε;


ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
" O Σεφερλής είναι σταρ και όχι η Μενεγάκη"
Οι αποχαιρετισμοί Μητσοτάκη
Και ντιλ Ψινάκη- Σαμαρά- Γαβαλά!
Το πρόγραμμα των γάμων της χρονιάς
Θυσιάστηκα για σένα , θυσιάστηκα...
Το πρόγραμμα διακοπών του πρωθυπουργού
Ατάκες για το ΦΠΑ 23%
Γιατί είναι η Ελλάδα η 2η ευτυχέστερη χώρα στην Ευρώπη