Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Τι σημαίνουν οι... αχινοί που στόλισε ο Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη

Τον στολισμό της Θεσσαλονίκης με... αχινούς από τον Μπουτάρη, τον βλέπετε. Ο εικαστικός Πάμε Λουκέτος, από τον οποίο ζητήσαμε τη γνώμη του για την τεχνοτροπία του έργου μας είπε τα εξής:






" Πρόκειται για μία  σύγχρονη μεταμοντέρνα μεταμπουταρική φουτουριστική  έκφραση του προτσές του δημάρχου Θεσσαλονίκης , όπου βλέπουμε ότι δένουν αισθητικό οι αχινοί, με τα σίδερα, τα παλούκια , τον Θερμαΐκό ,  την Αρετσού και τον Σαλπιγγίδη.

Οι αχινοί ξεπροβάλλουν στο διηνεκές και τσιμπάνε το μέλλον της πόλης , σε συνάρτηση με την αισθητική των τριών μάγων, αφού αν δούμε αφαιρετικά αντί για αχινούς και αγκάθια , βλέπουμε αστέρια που λάμπουν στον ουρανό της Βηθλεέμ , γνωστής και ως ερωτικής πόλης στον καλλιτεχνικό μικρόκοσμο  της πόλης.

Το θέαμα συναρπάζει και θα παρουσιαστεί στην Μπιενάλε και Βγενάλε της Βενετίας, ενώ πολλοί προσήλθαν στην Πεινάλε της πόλης, όπου έγιναν συσσίτια με απόλυτη επιτυχία.

Μετά την επιτυχία που σημείωσε ο δήμαρχος με το έργο γνωστότερο και  ως "αχινός του Μπουτάρη" , θα παρουσιάσει του χρόνου στο ίδιο σημείο το έργο ' Αστακομακορονάδα και καλαμαροχταποδα" , πάντα βέβαια συνδυασμένους με αχινούς που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για την πόλη. Είσοδος ελεύθερη"