Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ο Καπίνο, ο... Καταπίνω και " 'Ενας γάιδαρος που δούλεψε για 30 χρόνια, αλλά ποτέ δεν έγινε άλογο"

ΑΡΘΡΟ... ΤΟΜΗ , ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΆΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΆΡΕΙ!


Αρχίζουμε από την τελευταία φράση:"Ενας γάιδαρος που δούλεψε για 30 χρόνια, αλλά ποτέ δεν έγινε άλογο". Αυτή είναι η -εν έτει 2005- περιγραφή του Ζοζέ Μουρίνιο για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Και εν έτει 2012 δικαιώνεται ο μαθητής Μουρίνιο για το δάσκαλό του Φερέιρα , που χάνει μέσα από τα χέρια του το πιο πανεύκολο πρωτάθλημα.

Και δεύτερο, η βασικότερη αιτία που χάνει ο Παναθηναϊκός την κούπα είναι ότι
στη μέση του πρωταθλήματος ο Φερέιρα έβγαλε τον Καπίνο που έβγαζε μάτια, και έβαλε τον πολύ καλό μεν Καρνέζη, αλλά κυριολεκτικά Μητσοτάκη στην ποδοσφαιρική τύχη του και μέγα γκαφατζή, όπως αποδεικνύεται με το ένα ακόμα γκολ- μνημείο που έφαγε από την ΑΕΚ. Έναν τερματοφύλακα δεν τον αλλάζεις ποτέ όταν πάει καλά. Τον απλούστατο αυτόν κανόνα παραβίασε ο Φερέιρα και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Γιατί ο τερματοφύλακας δεν είναι μόνο να αποκρούει. Και δεν είναι τυχαίο που με τον Καπίνο τερματοφύλακα ο ΠΑΟ έπαιζε την... καλύτερη μπάλα!

Έτσι το πρωτάθλημα πάει στον Πειραιά και χρεώνεται στον Βαλβέρδε , με φοβερά γλυψιματικά σχόλια . Ανήκει όμως στον Βαγγέλή , κυρίως για την ενέργειά του να ρίξει κλωτσιά στον τερματοφύλακα - ανέκδοτο Κοστάντζο και να παίξει ο Μέγιερι. Όχι ότι είναι καταπληκτικός,  αλλά και καρέκλα να έπαιζε κάτω από την καρέκλα, καλύτερη θα ήταν.

Ένας λόγος επίσης που ο ΠΑΟ χάνει το πρωτάθλημα, είναι ότι ο Φερέιρα μετά τη νοσηλεία του στο ΥΓΕΊΑ, γύρισε... άλλος άνθρωπος. Ποτέ δεν πέτυχε την 11άδα και ούτε μία αλλαγή. Να το κοιτάξει αυτό.

Να προστεθεί  και η παρωδία με τον τραυματισμό του Λέτο, όπου αντί να λέει ο γιατρός τη γνωμάτευσή του, ρωτούσαν τον Λέτο πώς είναι ! Προσοχή εδώ στο κενό μεταξύ Λέτο και μπαλέτο, που Λένε στο τουίτερ.

Ο Φερέιρα πάντως έχει ένα πολύ μεγάλο δίκιο. Έτσι παίζουν οι αντίπαλες ομάδες με τον Ολυμπιακό; Το είπε για άλλες ομάδες, δεν το είπε όμως για ΠΑΟΚ- ΑΕΚ που έτρωγαν σίδερα. Μπορεί και να το μάθουμε κάποτε αυτό...

Ο Μαρινάκης από την άλλη πλευρά έκανε το μεγάλο κόλπο με την... Απεργία των ΠΑΕ, που ξεκούρασε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που έπαιζε με τον Παναθηναικό και ακόμα να καταλάβει ο Γόντικας τι έγινε. Όπως δεν έχει καταλάβει ακόμα πώς έγινε και ο Λεβαδειακός την μόνη Τετάρτη που δεν έδωσε αγώνα ήταν πριν τον Παναθηναϊκό...

Το πρωτάθλημα τελείωσε; Το Πάμε Λουκέτο αφήνει ελπίδα στους Παναθηναϊκούς και στον... εαυτό του. Απλά στην Παιανία να σκεφθούν όχι ότι απομακρύνθηκαν 4 βαθμούς, αλλά ότι πλησίασαν 4 βαθμούς και αν πάρουν τον ντέρμπι φτάνουν στον έναν! Τότε ο Φερέιρα που δεν μπορούμε να μην του καταλογίσουμε ότι δουλεύει σαν γάιδαρος, έχει τύχη να πάρει την κούπα και να την τρίψει στη μούρη του Μουρίνιο.

Βέβαια, εννοείται την Κυριακή τερματοφύλακας Καπίνο!