Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Γιουροβρίζιον



( Του Λάκη Μπέλλου, από την Εφημερίδα των Συντακτών)

Ενα μεγάλο λάθος γίνεται με το Γιούρογκρουπ. Γιατί να γίνεται συνέχεια στις Βρυξέλλες; Να γίνεται κάθε φορά σε διαφορετική πόλη και χώρα. Σαν τη Γιουροβίζιον. Οποια χώρα κερδίζει, να το διοργανώνει την επόμενη φορά.  Βέβαια τόσες φορές που μας λένε ότι έχουμε κερδίσει στο Γιούρογκρουπ, κοντεύουμε να αναλάβουμε τη μόνιμη διεξαγωγή του στην Αθήνα. Αλλωστε τώρα που μπαίνει σε μνημόνιο και η Κύπρος,  θα ανταλλάσουμε 12άρια  στο Γιούρογκρουπ και ελάτε πιάστε μας!

Ναι, ζούμε μέρες με το Γιούρογκρουπ και Γιουροβρίζιον, αφού όλοι οι Έλληνες βρίζουν τη μοίρα τους.Από νωρίς κλειστήκαμε  στα σπίτια να δούμε τη συμμετοχή του Στουρνάρα. Δεν παραγγείλαμε βέβαια σουβλάκια, γιατί άλλες οι εποχές. Ο, τι περίσσεψε από το συσσίτιο. Τέτοια αγωνία  όμως από τη συμμετοχή του Ρακιντζή. Αυτός πάντως τραγούδησε το S.A.G.A.P.W και ο Στουρνάρας τραγούδησε  το X.R.E.O.K.Ο.P.W. Γι αυτό Γιουροβίζιον και πάλι Γιουροβίζιον. Να στέλναμε την Ελευθερία Ελευθερίου  στις Βρυξέλλες με την αποκαλυπτική εμφάνισή της στον τελευταίο διαγωνισμό, για να δείξουμε ότι δεν έχουμε βρακί να φορέσουμε.

Και γιατί να ψηφίζουν στο Γιούρογκρουπ οι υπουργοί Οικονομικών που δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους και άλλα λένε τη μια μέρα και άλλα την άλλη; Να ψηφίζουμε  όλοι με τηλεβόουτινγκ για να παρθεί η απόφαση. Και είναι βέβαιο ότι θα σκίσουμε. Γιατί τόσοι Έλληνες ξενητεμένοι τον τελευταίο καιρό σε κάθε χώρα της Ευρώπης, θα ψήφιζαν Ελλάδα μονοκούκι και θα  σαρώναμε. Επειτα με τις χώρες που λένε κατά καιρούς  ότι θα μοιάσουμε , Βουλγαρία, Ρουμανία, Εσθονία, Λετονία κλπ, έχουμε γίνει ένα πολύ δυνατό γκρουπ και δεν θα είχαμε την ανάγκη  της ψήφου του κάθε Σόιμπλε και του κάθε φλωροτζίτζουλα υπουργού Οικονομικών της κάθε τυχάρπαστης χώρας.

Χρειάζεται  όμως και λίγο προετοιμασία σε τέτοιες διοργανώσεις. Δεν ήταν εμφάνιση αυτή που έκανε  ο Στουρνάρας στις Βρυξέλλες. Ολοι έβγαιναν από αμαξάρες, και ο δικός μας έσκασε μύτη μέσα από ένα βαν. Είπαμε φτωχοί, αλλά χρειάζεται και κάποια αξιοπρέπεια. Το δε μαύρο παλτό που φορούσε πρέπει να είναι του προπάππου του. Δέκα  διαφορετικές φορές έχει πάει και έχει έρθει στη μόδα. Κατοχικό. Φαίνονταν οι  τρύπες από τις σφαίρες.