Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Μονά ζυγά στα τζάκια


Μονά - ζυγά στα τζάκια αποφάσισε η κυβέρνηση, μετά την τεράστια γκάφα της εξίσωσης πετρελαίου θέρμανσης - κίνησης , που είχε σαν αποτέλεσμα  να σκεπαστεί από πυκνή αιθαλομίχλη  όλη η χώρα , μικροσωματίδια και μεγάλο σωματίδια να αιωρούνται και να δημιουργούν πραγματικά φανταστική ατμόσφαιρα.

Η κατάσταση εκτός από κινηματογραφική, έγινε και αποπνικτική με κίνδυνο να υπάρξουν θύματα . Αυτό  ήταν το πραγματικό θέμα σε χθεσινή έκτακτη διυπουργική σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος είχε πάει τα Χριστούγεννα στο Ναύπλιο . Εκεί από την κάπνα δεν μπορούσε να δει στο ένα μέτρο και κόντεψε να πάθει αποκόλληση και το άλλο του  μάτι.

Στην διυπουργική τέθηκαν πολλές προτάσεις μία από τις οποίες ήταν να καταργηθεί η εξίσωση  πετρελαίου θέρμανσης - κίνησης. Η πρόταση όμως αυτή κόλλησε στον Γ. Στουρνάρα που τόνισε ότι δεν παίρνει πίσω αποφάσεις του, εκτός αν αφορούν υπαλλήλους της Βουλής. 

Κάθετα αντίθετος ήταν και ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.  Χατζηδάκης , ο οποίος ξεκαθάρισε ότι τα μόνα πράγματα που γνωρίζουν ανάπτυξη στη χώρα μας είναι οι ξυλόσομπες, τα καυσόξυλα, οι σόμπες πέλετ και τα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα, τα οποία μάλιστα τριπλασιάστηκαν.

Αντίθετος ήταν  επίσης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Ενημέρωσε ότι δεν έχουμε γίνει Βουλγαρία, αλλά έχουμε γίνει Λονδίνο προ 60ετίας με την αιθαλομίχλη  πάνω από τα κεφάλια και έτσι θα γνωρίσει μεγάλη αύξηση ο τουρισμός από όσους θέλουν να επισκεφθούν την αγγλική και ελληνική πρωτεύουσα για ψώνια. 

Θα έρθουν επίσης  πρόσθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος  Ευ. Λιβιεράτος, οικολόγοι από όλο τον κόσμο, γιατί η Αθήνα μυρίζει πλέον χωριό.

Τη λύση έδωσε,  όπως πάντα,  ο υπουργός Επικρατείας Χρύσανθος
 Λαζαρίδης που πρότεινε και έγινε αποδεκτό, αυτό που γράφουμε στον τίτλο . Μονά- ζυγά στα τζάκια και όχι μόνο. Αλλά μονά- ζυγά επίσης  και στις ξυλόσομπες και τις σόμπες πέλετ, που ανακηρύχθηκαν προϊόν της χρονιάς.

Η τεχνογνωσία υπάρχει από τα μονά- ζυγά με τα αυτοκίνητα. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι τις μονές μέρες θα έχουν το δικαίωμα να ανάβουν τα τζάκια σε σπίτια με μονό αριθμό κατοικίας  και στις ζυγές με ζυγό αριθμό. 

Για την τήρηση των παραπάνω, που θα ισχύσουν από 2 Ιανουαρίου, θα επιβλέπει ειδική ομάδα Ράμπο για τα τζάκια, με ειδικά φωσφορίζοντα ρούχα για να ξεχωρίζουν μέσα στον καπνό και την αντάρα.

( από την Εφημερίδα των Συντακτών)