Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Πάμε Λουκέτο ( από Εφημερίδα των Συντακτών Σαββατοκύριακου)


Παραδίδουν  στις εφορίες και τα καλοριφέρ

Εντυπωσιακή ήταν η χθεσινή κίνηση στους δρόμους αφού χιλιάδες άνθρωποι κυκλοφορούσαν με τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους στα χέρια και πήγαιναν να τις παραδώσουν στην Εφορία.

Η κίνηση ήταν πολύ μεγάλη στην άνοδο και την κάθοδο της Κηφισίας, στον Κηφισό, στη Λένορμαν, στην Κατεχάκη, στην Αττική οδό στο ρεύμα πρόσβασης προς  την Αθήνα, τη Φραντζή  και σε όλες τις οδικές αρτηρίες κοντά στις κατά τόπους εφορίες.

Οι ιδιοκτήτες που αποφάσισαν να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους υποστηρίζουν πως δεν μπορούν να πληρώσουν τα καύσιμα που χρειάζεται το αυτοκίνητο, πολύ περισσότερο γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές μορφές κίνησης,πέλετ ή τζάκια για να κάνουν τη δουλειά τους. 

Δεν μπορούν επίσης να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας , παρά την ανάπτυξη που γνωρίζει τις τελευταίες μέρες η χώρα , τη συντήρηση
τους, αφού δεν μπορούμε να συντηρηθούμε οι ίδιοι και την ασφάλεια που έτσι κι αλλιώς έχουν να την πληρώσουν δυό τρία χρόνια τώρα.

Οι ουρές για παράδοση πινακίδων είναι πολύ μεγάλες και οι φορολογούμενοι διαμαρτύρονται για την αναμονή και ορισμένοι μάλιστα κορνάρουν. 

Οι υπάλληλοι των εφοριών  κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να βάλουν τάξη και βάζουν τους κυρίους με τις πινακίδες σε ουρές ανάλογα με τα αυτοκίνητά τους , δηλαδή σμάρτ, φιατάκια, λαντ ρόβερ και χάμερ, χωρίς όμως να μικραίνουν οι ουρές. Αντίθετα οι ουρές συναντώνται με άλλες από πιο τολμηρούς που πάνε να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, προκαλώντας εντύπωση στους υπαλλήλους  για το πόθεν έσχες τους.

Οι ουρές μεγαλώνουν επίσης γιατί υπάρχουν και κάποιοι που κρατάνε τις πινακίδες στο σπίτι τους, αλλά παραδίδουν στις εφορίες τα αυτοκίνητά τους.

Προσέρχονται μάλιστα και φοολογούμενοι για άλλες δουλειές και γίνεται ο κακός χαμός. Ξεχωρίζουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που χαρίζουν μαζικά τα απλήρωτα νοίκια στην εφορία. Μερικοί πηγαίνουν  μάλιστα και τα κοινόχρηστα.Τώρα βέβαια και οι  εφορίες τι να κάνουν. Εδώ δεν μπορούν να εισπράξουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τα ληξιπρόθεσμα νοίκια να εισπράξουν;

Να θυμίσουμε ότι από χθες άρχισε η κατάθεση των καλοριφέρ στις κατά τόπους εφορίες και σας το λέμε για να μην την πατήσετε  με τις ουρές , όπως με τις πινακίδες κυκλοφορίας που είναι πια μουσειακό είδος. Πάντως η κυβέρνηση προωθεί το μέτρο της απόσυρσης των καλοριφέρ . Θα δίνεται επιδότηση για να αντικατασταθούν  με ξυλόσομπες η σόμπες πέλετ για να έχουμε ακόμα καλύτερη αιθαλομίχλη και μικροσωματίδια, γκουχ, γκουχ.

.
--------------------------------------------------
ΤWITTER παίδες Ελλήνων

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ@anaptyxi2013
Εύχομαι για το νέο έτος υγεία και πάλι υγεία και νοσοκομεία να υπάρχουν. 
 -)-)-)-)-)-)-)-)-)-)-)-)-)-)-)-)

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ@mpeni
Η ανακοίνωση των επιτυχόντων στη λίστα Λαγκάρντ θα γίνει τη Δευτέρα. Τιτανικός σας λέω. 

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ @dialysi
Τη Δευτέρα θα πάω στην εφορία να παραδώσω τις πινακίδες των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Γ. ΣΤΟΥΡΝAΡΑΣ @haratsia
Επαχθές το νέο έτος lol lol #deh

Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ #reyma
Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε το 2013. pls RT

Π. ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ @ΕΟΤ_tripes
Εύχομαι 2013 τρύπες στον ΕΟΤ #ti_den_katalavaineis

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ @halvant
- Μάνα φεύγω στο Χάρβαντ - Να πάρεις και τη ζακέτα μαζί σου.

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ @mpoumpoukos
Ύπαγε εορτάζειν χρόνοις πολλοίς και ευτυχίαν απολαύσητι 2013 και καλά παράθυρα να έχουμε @isokratis

ΑΛ. ΤΣΊΠΡΑΣ @mesi
Ούτε να φύγουμε μια μέρα δεν μπορούμε.Έρχομαι για 5νθήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα. #fagothikate

Ν. ΜΙΧΑΛΟΛΙΆΚΟΣ #epitelous_nazi
Οσοι μαυρίζουν από την αιθαλομίχλη , θα τους κυνηγάμε το ίδιο. Χάιλ 2013! 

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ @gkantemis95
Καίσιο και ευτυχές το 2013! #pio_gantemis_petaineis

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ @haratsia
Εύχομαι ολόψυχα  χρόνια πολλά και ευτυχές το 1978!

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ @haratsia
Εύχομαι ολόψυχα  χρόνια πολλά και ευτυχές το 1963!

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ @haratsia
Εύχομαι ολόψυχα  χρόνια πολλά και ευτυχές το 1954!

Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ @haratsia
Εύχομαι ολόψυχα  χρόνια πολλά και ευτυχές το 1941!

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ@anaptyxi
Είμαι υποχρεωμένος να σας μιλάω για δήθεν ανάπτυξη. Στην πραγματικότητα όμως έχουμε γίνει Βουλγαρία και θα σας ευχηθώ βουλγαρικό. Στντόμρε κρόνιους μαρέσκγε πλόβντιβ 2013.

---------------------------------------------------

Στην κυβέρνηση είναι πολύ ευχαριστημένοι με την κατάθεση των πινακίδων γιατί είναι προαπαιτούμενο για να πάρουμε την επόμενη δόση και θα σταματήσει επιτέλους η καταραμένη κίνηση στο Φάρο Ψυχικού. Από το πρωί έχει σημειωθεί στα διόδια η μεγαλύτερη πρωτοχρονιάτικη έξοδος με τα πόδια , που είναι αυξημένη 100% σε σχέση με πέρσι που δεν πήγε κανένας  στο χωριό του ποδαράτος.
.

------------------------------------------------

Stern: Πώς περνάνε οι ολιγάρχες στο Γκστάανκ 

Πρέπει να περιμένουμε πάλι  τα ξένα Μέσα, το Stern, το Bllomberg , το BBC και άλλα πολλά για να μάθουμε τον προκλητικό τρόπο που κάνουν  χειμερινές  διακοπές στην Ελβετία και αλλού, οι Έλληνες ολιγάρχες. 

Το Stern συνάντησε και πάλι για 32η φορά τον κ. Μπόμπολα , αυτή τη φορά στο Courchevel  που  θεωρείται ίσως το ακριβότερο χειμερινό θέρετρο του κόσμου και τη στιγμή που στην Ελλάδα ζεσταίνονται με πέλετ. Τον ανακάλυψε να τρώει φακές για να  μη δίνει στόχο στα ξένα ΜΜΕ που έχουν συρρεύσει στα χιονοδρομικά κέντρα της Ελβετίας και της Αυστρίας. 

Ο κ. Μπόμπολας , ιδιοκτήτης του " Εθνους" και παλαιότερα του "Κυνήγι και Ψάρεμα" , είχε ανοιχτή τη φόρμα του σκι στο στήθος του και δεν φορούσε ρολόι . Δικαιολογήθηκε για την παρουσία του εκεί , ότι είναι φθηνότερα από τον Παρνασσό, αλλά δεν έπεισε με την απάντησή του.

Την LADY  G , Γιάννα Αγγελοπούλου την περιμάζεψαν από  μια τούμπα που είχε φάει στο σκι,  στο Γκστάανκ της Ελβετίας, δύο ρεπόρτερς του ΒΒC. Καθώς κουτρουβαλούσε τις έπαιρναν συνέντευξη και αυτό που τους έκανε εντύπωση είναι ότι φορούσε μπαλωμένη φόρμα του σκι. Αυτό δείχνει ότι ή  ήθελε  να  τους παραπλανήσει ή η κρίση έχει αγγίξει και την ολιγαρχία των δισεκατομμυριούχων στην Ελλάδα.

Τα  περισσότερα πάντως ξένα Μέσα επιμένουν ότι η ολιγαρχία έμαθε τα κόλπα  και κάνουν  διάφορες κινήσεις για να τους ξεγελάσουν. Οι Βαρδινογιάννηδες στο Κουρσεβίλ μένουν κάτω από γέφυρες, ενώ οι Λάτσηδες μπαίνουν στην ουρά για συσσίτιο στο μαγευτικό Νταβός.

Ακόμα στα ξένα ρεπορτάζ προστίθεται ότι όλα τα ξενοδοχεία στις Ελβετικές Άλπεις είναι κλειστά γιατί  δεν πήγε ο μεγιστάνας  κ. Λαυρεντιάδης και το ίδιο συμβαίνει και στις Ιταλικές Άλπεις γιατί δεν πήγε  ο μεγιστάνας του ΕΟΤ κ. Καραχάλιος.

Εντύπωση όμως προκάλεσε το ξέφρενο χριστουγεννιάτικο πάρτι στις VIP  αίθουσες των φυλακών Κορυδαλλού , όπου σφύριζαν οι αστακοί και οι σολωμοί. Καλεσμένοι των κρατουμένων ήταν πλήθος επωνύμων, που με την ευκαιρία που βρέθηκαν εκεί, κρατήθηκαν μέσα.
------------------------------------------------

ΑΤΆΚΕΣ ΕβΔΟΜΑΔΑΣ



Τα πιο περιζήτητα σπίτια σήμερα για ενοικίαση και αγορά  είναι τα  χωρίς καλοριφέρ και με αυτόνομο τζάκι.

Σε μία βίλα στην Εκάλη ζεσταίνονται τα δωμάτια από 27 ξυλόσομπες. Εχουν ντουμανιάσει όλα τα ΒΠ.

Αμέσως να εκμεταλλευτούν την κατάσταση οι επιτήδειοι. Κυκλοφορεί το Τίμιο Καυσόξυλο. 

Καυσόξυλο είναι και  από τον Λαλαούνη το "γούρι της χρονιάς" που κρεμάμε στο λαιμό μας.

Την αιθαλομίχλη από τα τζάκια θα την καθαρίσει μόνο ο Τζάκι Νόρις