Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Πού θα κυνηγήσει επενδύσεις ο πρωθυπουργός



( Του Λάκη Μπέλλου , από την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των συντακτών)


Εχουμε το πλήρες πρόγραμμα των χωρών οπου θα πάει  ο πρωθυπουργός να πάει να κυνηγήσει επενδύσεις. Το πρόγραμμα είναι σοφά μελετημένο και θα γίνεται σε διάφορα γκρουπ χωρών που θα έχουν κοινά στοιχεία μεταξύ τους.


1ο γκρουπ: Κατάρ- Ντουμπάι- Σαουδική  Αραβία:Ρέουν πετροδόλαρα στις χώρες αυτές και θα γίνει σίγουρα η επένδυση στο Ελληνικό , που θα έχει μετονομαστεί σε Γερμανικό από τον κατακτητή Χούφτελ.η Σαουδική Αραβία αποτελεί ειδική περίπτωση και ο Πρωθυπουργός εκει θα πάει σίγουρα με τον Τσάκας για να φέρουν μαζί τον Πρίγκηπα που θα γεμίσει τα ταμεία του Παναθηνσικού και του κράτους 

2o γκρουπ: Βουλγαρία, Ρουμανία, Βόρεια Κορέα , Νότια Κορέα, ουγκάντα. Φαινομενικά αυτές τις χώρες δεν τις συνδέει κάτι κοινό. Και όμως.είναι οι χώρες που λέγεται ότι θα γίνουμε σαν αυτές, θα γίνουμε Βουλγαρία κλπ. Αυτές οι χώρες λοιπόν θα δώσουν ο, τι έχουν και δεν έχουν στη χώρα μας, για να μη γίνουμε σαν αυτές.

3ο γκρουπ Μάλτα, Κύπρος, Αζερμπαιστάν, Λιθουανία, Καζακστάν κλπ. Εδω ο πρωθυπουργός θα κυνηγήσει τις επενδύσεις για τη Γιουροβίζιον και προβλέπεται το Μάιο να είμαστε νικητές όπως είναι ο μεγαλεπήβολα σ´ στόχος του πρωθυπουργού,

Τι Βαζέχα, τι Βα- Ζέκα!



(Του Λάκη Μπέλλου - από την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥνΤΑΚΤΩΝ))

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ήταν η πρεμιέρα του Ρότσα στον πάγκο του Πναθηναικού, τόσο πολύ μάλιστα που η νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-0 , που έσβησε τη νίκη μέσα στην Ολλανδία επί του Άγιαξ . Έπαιξε τόσο καλά  ο ΠΑΟ με τον Ρότσα, που ο Δώνης σε μια στιγμή ήταν έτοιμος  έτοιμος να ξεχυθεί από δεξιά, ενώ ο Βαζέχα ξεντύνονταν για να κάνουν αναπαράσταση τη φάση του Αμστερνταμ.

ΠΡΟΣΩΠΟ  της βραδιάς εκτός του Χουάν ήταν ο Ζέκα που πέτυχε το πρώτο  γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα γιατί ήταν πραγματικά καταπληκτικό . Ούτε ο Βαζέχα δεν έβαζε τέτοιο γκολ σαν του Ζέκα.Τι Βαζέχα; Βα-Ζέκα!

Ο ΖΕΚΑ πάντως δεν πανηγύρισε το γκολ. Πολλοί το απέδωσαν στο ότι ήταν  στενοχωρημένος για τον Φερέιρα, που δήλωσε για τον νεαρό Πορτογάλο, ότι απλώς έβαλε το ετήσιο γκολ  και μετά πάλι θα σιγήσει.

Η ΜΑΓΙΚΗ βραδιά συνεχίστηκε αφού γκολ  πέτυχε και μάλιστα με πέναλτι ο Βιτόλο, με αποτέλεσμα η ΟΥΕΦΑ  να το κάνει πρώτο θέμα στο σάιτ της, λόγω της σπανιότητας και μοναδικότητας και απιθανότητας του γεγονότος.

ΟΤΑΝ μπήκε ο Φορναρόλι πολλοί από τους φιλάθλους του Παναθηναικού φοβήθηκαν ότι θα βάλει κι αυτός  γκολ, αλλά ο Ρότσα ήταν προετοιμασμένος και γι αυτό, αφού του έδωσε ένα προσπέκτους πανηγυρισμών για την κακιά ώρα.




Εκλεψαν τον Στουρνάρα


(Από την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των συντακτών)

ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ  θετικής γνώμης συγκεντρώνει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας (43,6%) παρά τα επώδυνα μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα. Αυτό δείχνει δημοσκόπηση της γνωστής εταιρίας GPO που μεταδόθηκε από τη γνωστή εκπομπή "Ανατροπή".



ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΑΚΙΕΣ  που ακούγονται για το υψηλό ποσοστό Στουρνάρα, το "Πάμε Λουκέτο" αποκαλύπτει ότι ο υπ. Οικονομικών αδικείται από το συγκεκριμένο ποσοστό .Έχουμε  τα ακριβή   αποτελέσματα που απέκρυψε η πετυχημένη εταιρία με τα οποία κλέβει τον Στουρνάρα.
ΕΡΏΤΗΣΗ: ΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΣΤΟΥΡΝΆΡΑ; 
Καλός : 3%
Εξαιρετικός : 4%
Περίφημος :  6%
Τέλειος : 12%
Απίστευτος:  34,7%
Κα- τα- πλη- κτι- κός : 87,01% 
Πιο καλός πεθαίνεις! : 131%
Θα τελειώσουν τα λεφτά 16 Νοεμβρίου  : 245%
Και γαμ@ τους υπ. Οικονομικών : 1069%


    
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΣ  πολιτικός αρχηγός στην ίδια δημοσκόπηση  είναι ο Φώτης Κουβέλης με 43,9% .  Το αποτέλεσμα  στα γκάλοπ εξαρτάται και από τον τρόπο που διατυπώνεται τίθεται η ερώτηση στη δημοσκόπηση . Εμείς έχουμε τα πλήρη στοιχεία:
ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ;
Κουβέλης 43,9%
Μάνος :0,9%
Τζήμερος 0,9%
Ρότσα 3,4%
Μήτρογλου: 43,8 %
Μακρυπούλια :6000 το φόρεμα
Μπιρμπίλη: Μόνο 7500 μισθός στο Παρίσι. ?
 Ββ  β β ββ β ββ. ΒΔεν λέω "παρών"  δεν απαντώ :13,2 %
Τον πάνε για Πρόεδρο Δημοκρατίας : 100%.


ΕΧΟΥΜΕ όμως  και το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης που θα μεταδοθεί τη Δευτέρα. Τα σπουδαιότερα ευρήματα είναι στην ερώτηση " θέλετε να σας κοπούν ακόμα περισσότερο οι μισθοί και οι συντάξεις;" . Τα αποτελέσματα:
Ναι : 13 %
Μα τι ρωτάτε, ασφαλώς:33%
Εχετε αργήσει να το κάνετε: 43%
Πράξη νομοθετικού περιεχομένου: 83%
Τι μισθό μου λέτε; Ανεργος είμαι 3 χρόνια
Δεν τρώω, δεν απαντώ :1 53 %
Γέφυρα, χαρτόκουτο: 263%
0 Κανένας : 0%, κανένας δεν θα έχει μισθό και συνταξη σε λίγο.

(Στο πλαίσιο)
1. Πληρώθηκα, αλλά μου έκαναν κρατήσεις για το καλοριφέρ 2. Που φτάσαμε! Τα συσσίτια τα ονομάζουμε "εορταστικές εκδηλώσεις". 3. Από την άλλη κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί το νέο ωράριο στα καταστήματα από 13 Δεκεμβρίου, ονομάζεται " εορταστικό".

Τη Δευτέρα το Δραχμογκούπ



( Aπό την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των Συντακτών)


Ενα πραγματικό θρίαμβο πετύχαμε στο Γιούρογκρουπ , αφού αυτή τη φορά δεν σωθήκαμε. Σε όλες τις προηγούμενες συνεδριάσεις σωζόμασταν συνέχεια χωρίς να πετυχαίνουμε τίποτα, γι αυτό τώρα που δεν πετύχαμε να σωθούμε, μπορεί  τελικά και να σωθούμε( από Δευτέρα).


 Ο πρωθυπουργός ήταν πολυ στενοχωρημένος και δήλωσε  ότι τα έδωσε όλα  στους φίλους και δανειστές του και μόνο με καλάσνικωφ δεν καθάρισε τους πολίτες, αλλά αυτοί ζητάνε όλο  και  περισσότερα  για να μας δώσουν τη δόση και άκρη δεν βγαίνει και σε λίγο θα  φτάσουμε να συμμετέχουμε σε συνεδριάσεις του Δραχμογκρούπ.

 Οι Ευρωπαίοι πάλι φρόντισαν να μας καθησυχάσουν με την  ελληνική έκφραση, "από Δευτέρα" θα λυθεί το θέμα και συμφώνησε σε αυτό και ο Μπάμπης Παπαδημητρίουν στον ΣΚΑΙ , και προς τιμήν του αν επαληθευθεί η εκτίμησή του  ,  θα του κάνουμε άγαλμα , από Δευτέρα , στο Μπάμπνιγκτον.

Μέσα  στη σύγχυση έκανε δηλώσεις και Γ. Παπανδρέου που προκάλεσαν συγκοπές σε όσους τις διάβασαν. Ο Αλ. Τσίπρας από την πλευρά του ήταν και πάλι σταθερός στις απόψεις του και τόνισε ότι θα ακυρώσει τα μνημόνια και το αποτέλεσμα του αγώνα Σάλκε- Ολυμπιακού, ενώ το ΚΚΕ είχε στραμμένη την προσοχή του στο θέμα ΙΚΕΑ- Νεοσέτ.

Ο λαοπρόβλητος πρωθυπουργός σε μία από τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες , μεταβίβασε στον κ. Στουρνάρα την επιθυμία του, αφού δεν γίνεται να έρθει η δόση τα Χριστούγεννα να έρθει το Πάσχα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα  του Πάσχα.


Η απόφαση του Γιούρογκρουμπ είχε πολλέςαλλλοπρόσαλλες  παρενέργειες , αφού ο κ. Ψυχάρης   έγινε αντιμνημονιακός με πύρινο άρθρο στο διαδίκτυο , η Όλγα Τρέμη βγήκε  στο δελτίο με ριγέ ταγιέρ από τα καλάθια του Ζάρα και συνομίλησε με τη φωτογραφία της Μαρίας Σπυράκη που δάκρυσε και είπε  ότι ο Σαμαράς θα λύσει  κι αυτό το θέμα ( τη Δευτέρα βέβαια) . Ο Γ. Πρετεντέρης τόνισε ότι η Μέρκελ μας έχει βάλει την μπότα στο λαιμό , ο δε Τσίμας πότισμα έχουμε  δυό νταλίκες που πάει η μία  πάνω στην άλλη και για να γλιτώσουμε ,  γυρίσαμε να δούμε πώς κατέβηκε ο Ολυμπιακός με τη Σάλκε.

Ενα θέμα που μας προβληματίζει πολύ  όλους είναι ότι το ΔΝΤ απειλεί να φύγει από το πρόγραμμα δανειοδότησης της Ελλάδας και να μη δώσει η κ. Λαγκάρντ άλλη λίστα  .  Αυτό  βέβαια μας έχει βυθίσει σε πένθος, γιατί πάνε τζάμπα και τα πλακάτ "ΜΕΣΑ ΤΟ ΔΝΤ".

Δανείου τόπος


(Από την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των συντακτών)

Συγκινητικές  ήταν οι οι προσπάθειες  Σαμαρά στις Βρυξέλλες να πείσει τους Ευρωπαίους για τη δόση.  Στο προαύλιο μέσα στο ψοφόκρυο, φορώντας μόνο σακάκι για να δείξει ότι δεν έχουμε παλτό να φορέσουμε , μίλησε σε ελληνικά, αγγλικά αλλά και βουλγαρικά για να δείξει ότι έχουμε γίνει κιόλας Βουλγαρία. Η κ. Τρέμη το εξέλαβε αυτό σαν "αυστηρό μήνυμα Σαμαρά στους Ευρωπαίους" , απογοητεύοντας τον πρωθυπουργό. 

Ο Σαμαράς δήλωσε  επίσης ότι  δεν έχει άγχος για τη δόση. Μα γιατί να έχει άγχος  αυτός; Σε  καμιά δεκαριά εκατομμύρια άλλους,  έχει δημιουργήσει άγχος και πανικό. 

Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τις αυτοκτονίες  από τα αναλυτικά στοιχεία ανά περιοχή, που έδωσε ο Δένδιας.  Σε μερικές περιοχές της χώρας πάντως   δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα και μπαίνουν στο στόχαστρο γιατί δεν συμβαίνουν.

Από το 2009 έως το 2011 τα περιστατικά αυτοκτονιών σημείωσαν αύξηση της τάξης του 37%.  Οι δανειστές για να πάρουμε τη δόση ζήτησαν το ποσοστό να φτάσει το 53%.

3124  συνολικά οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες  . Ο Σαμαράς από τις Βρυξέλλες δήλωσε ότι   θα πάρει ισοδύναμα μέτρα.

Ο Δένδιας για τις αυτοκτονίες έκανε μια πολυ μπερδεμένη δήλωση και λέει πάνω κάτω ότι οφείλονται σε διάφορους λόγους, πλην των οικονομικών. Στην αγωνία και το άγχος προφανώς πώς θα θα τελειώσει το τούρκικο; 

Αλλιώς  το κατάλαβε  φαίνεται  το θέμα ο Τατσόπουλος με τα πηδήματα και δήλωσε   "Έχω π@δήξει τη μισή Αθήνα! ". Στον ΣΥΡΙΖΑ τα έχασαν και δεν έβγαλαν καν διάψευση!

Εφιαλτικά τα στοιχεία για τη φτώχεια , που έδωσε η Στατιστικη Υπηρεσία. Εχουν αγριέψει πράγματι  τα πράγματα. Είναι τόσοι πολλοί στα συσσίτια που γίνεται φέις κοντρόλ.

Πολλοί πάνε  συνέχεια σε ιατρεία, γιατί  στον προθάλαμο έχουν εφημερίδες και περιοδικά από τα παλιά χρόνια, με αγγελίες για δουλειά. 

Το ένα δάνειο μετά το άλλο. Δανείου τόπος.

Είχαμε  και πετσόκομμα 50% στους βουλευτές που παίρνουν μέρος στις διάφορες Επιτροπές! Και να φανταστεί κανείς ότι δεν παίρνουν ούτε ευρώ όταν παίρνουν μέρος στην Ολομέλεια!

Μετά τις περικοπές έγινε αυτό που απεύχονταν ο Άδωνις ότι δεν  θα του συμβεί ποτέ στη ζωή του: Μπήκε σε λεωφορείο για να πάει στη Βουλή.

Με τόσους κωλοτούμπες  βουλευτές, η βουλευτική αποζημίωση πάντως  παρέμεινε ως έχει. 5780 ευρώ.

Ο Στουρνάρας στην  17η θέση μεταξύ 19 , στην ετήσια λίστα αξιολόγησης των Ευρωπαίων υπ.  Οικονομικών από τους Φαινάνσιαλ Τάιμς.. Α, δεν πάνε καλά αυτοί! Πάνε να αμφισβητήσουν ακόμα και τη δημοσκόπηση της GPO για το Μέγκα!

Η είδηση  Στουρνάρα μεταδόθηκε  σε ραδιόφωνα και σάιτ ως εξης: "17ος ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ υπουργός Οικονομικών". Σαν να λέμε " η ΑΕΚ 16η καλύτερη ομάδα στη βαθμολογία".

Παλιότερα στα σχολεία γιόρταζαν  την ημέρα της αποταμίευσης. Τώρα γιορτάζουν  την  ημέρα της εκταμίευσης.

Οι μόνες σίγουρες δόσεις είναι τον  Ιανουάριο, τον  Μάιο και τον Ιούλιο Ιούλιο. Είναι οι  τρείς αυξήσεις έως 30% της ΔΕΗ  στον επόμενο χρόνο

Κάτι καταλάβαμε λάθος. Δεν είναι το όριο ηλικίας τα 67, αλλά τα χρόνια εργασίας.


(Πλαίσιο)
Έχουμε τα ποδόσφαιρα και ξεφεύγουμε λίγο. Οι Γερμανοί στο τέλος του αγώνα με τον Ολυμπσκό, δεν έσβησαν τα φώτα  του γηπέδου όλη τη νύχτα, γιατί στο γκολ ο Κάρολ πέφτει ακόμη