Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Φουλ Άμυνα! ( από την Εφημερίδα των Συντακτών)


Σύγκριση Μίτσελ- Φάμπρι


Τα ματς με τη Λεβάντε είναι το τεστ για τον Μίτσελ στον Ολυμπιακό. Μην πιστεύουμε παραμύθια για συμβόλαιο δυόμιση χρόνων. Ο Ισπανός τεχνικός ήρθε για τα δύο ματς του Γιουρόπα Λιγκ και βλέπουμε.


Ο Μαρινάκης σύμφωνα με πληροφορίες ή σύμφωνα με non paper,  μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο ήταν ήρεμος και διαβίβασε μέσω τρίτου στους παίκτες  ότι "αλλάζουμε σελίδα". Λίγο δύσκολο να γίνει αυτό, εκτός αν, αρχίζουν απότομα να πετάνε ο Γκρέκο και ο Μασάντο, ο Ιμπαγάσα πάρει το ελιξήριο της νεότητας, ο Μέγιερι γίνει ξαφνικά ο νέος Νικοπολίδης και ο Ντιακιτέ θα σταματήσει να κάνει αυτά τα φαλτσογυριστά προς τα πίσω, όπως προχθές στο Καραϊσκάκη όπου έπεσαν και τα τσιμέντα από το γέλιο.

Φουλ για νέος Παναθηναικός και νέα ΑΕΚ πάει ο Ολυμπιακός, αφού η μεγαλύτερη  μεταγραφή του είναι ο Μήτρογλου, ο οποίος  δεν θα πάει στη Φούλαμ που τον ζητάει.

Ο Μίτσελ πάντως δεν έχει τις καλύτερες συστάσεις από τους συμπατριώτες του. Παικαράς στη Ρεάλ και τον προσκυνάμε, αλλά οι Ισπανοί που τον ξέρουν λίγο καλύτερα από μας, οικτίρουν τον Ολυμπιακό που τον πήρε. Αυτή είναι και η ελπίδα των Πειραιωτών, γιατί οι Ισπανοί τέτοια και πολύ χειρότερα έλεγαν για τον Φαμπριτιάνο Γκονζάλες. Ο Παναθηναικός όμως  έχει αρχίσει και πετάει με αυτόν και όσοι τον κοροϊδεύαμε, έχουμε καταπιεί τα πληκτρολόγιο.

Οι κυριότερες διαφορές και ομοιότητες Μίτσελ- Φάμπρι είναι:
- Ο Μίτσελ ποτέ δεν έχει προπονήσει ομάδα Β' Εθνικής ( ποτέ μη λες ποτέ) και δεν έχει μιλήσει ποτέ για λιοντάρια και κάστρα.
- Από την άλλη το μάτι του Φάμπρι κόβει και δένει κόμπο τον Τσιώλη και τον Αναστόπουλο.
- Ο Μίτσελ αντί για προπονητής αποκαλείται "ποδοσφαιριστής" στη χώρα του, λόγω ένδοξου παρελθόντος. Νέα περίπτωση Ζίκο, δηλαδή.
- Ο Φάμπρι έχει αλλάξει 28 ομάδες,  σε σχέση με τον Μίτσελ που έχει μόνο μία, τη Σεβίλλη. Ο Φαμπριτσιάνο όμως στην 29η φαίνεται ότι βρήκε το λιμάνι του,  την Παιανία.  Αν και ο Πειραιάς έχει λιμάνι.

Ελπίζουμε λοιπόν ο Μίτσελ να βγει ο νέος Φάμπρι και ο Ολυμπιακός να βρει το δρόμο του, να αποκλείσει τη Λεβάντε κλπ και να μείνει αήττητος μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος (ο νέος στόχος).



Μέιλ στον Μπουμσόνγκ

Διεύθυνση: boumsong@gmail.com
Κοινοποίηση : yalafouzos@hotmail.com, fabri@otenet.gr
Από: ΦΟΥΛ ΑΜΥΝΑ
Θέμα: Γκάφες Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ

Αγαπητέ Ζαν Αλέν

Η λέξη "γκάφες" είναι επιεικής. "Εγκλήματα" είναι η σωστή. Βρε άνθρωπε, μας έχεις καταστρέψει. Τι πέναλτι ήταν αυτό που έκανες στην Τρίπολη; Ένα παρόμοιο είχα κάνει εγώ στο τουρνουά των  δημοσιογράφων, όταν ερχόταν η μπάλα, πήγα να κάνω κεφαλιά - ψαράκι, γλίστρησα έπεσα κάτω, πλάκωσα την μπάλα με χέρια, πήγα να σηκωθώ, ξανάπεσα και την μπλοκάρισα και ο Περικλής Βασιλάκης έδωσε δύο πέναλτι ταυτόχρονα.

Εσύ με ξεπέρασες. Πέφτοντας κάτω , η μπάλα  χτύπησε τουλάχιστον οχτώ φορές στο χέρι σου. Αυτό δεν ήταν χέρι ποδοσφαιριστή, οχταπόδι ήταν. Οχτώ πέναλτι έπρεπε να χτυπηθούν. Και πώς έπεσες σαν τσουβάλι κάτω; Τόσο κουρασμένος ήσουν; Περίμενες με τις ώρες κι εσύ με τους συνταξιούχους να πάρεις τις πετσοκομένες συντάξεις;

Συνταξιούχος πάντως είσαι. Με αστρονομική σύνταξη μάλιστα. Ένα εκατομμύριο το χρόνο και, παίρνεις. Αν το μάθει ο Στουρνάρας θα κάνει χαρακίρι. Με τόσα λεφτά, στο  πρώτο γκολ δεν μπορούσες να βάλεις το ποδαράκι σου να τη διώξει από τον Περόνε; Το είχα κάνει κι εγώ όταν έκανε την ίδια κίνηση, ο Μένιος Σακελλαρόπουλος.

Εν πάση περιπτώσει έχουμε δει 1000 φορές,  την ίδια σκηνή στο τέλος των αγώνων μετά τις γκάφες σου. Κοντινό πλάνο και να κοιτάς τον ουρανό απελπισμένος. Είναι καλλιτεχνική σκηνή πάντως. Γαλλικός εξπρεσιονισμός.

Και ξέρεις κάτι Ζαν Αλέν. Αποκαλούσα  τον Γιάννη Αλαφούζο άσχετο. Ανακαλώ όμως. Γιατί με σένα έβλεπε μπροστά ο πρόεδρος και ήθελε να σε ξαποστείλει. Καταλογίζω όμως μεγάλη ευθύνη στον Φάμπρι, γιατί δεν σε έκανε αλλαγή έστω και στο 93' γιατί μέχρι τότε λάθη είχες κάνει, όχι όμως  την σούπερ γκέλα. Και βέβαια την έκανες τη μακακία  σου στο 94´.

Πάντως, κοίτα,  μην δεν παίξεις την επόμενη αγωνιστική ή δεν τον βάλετε μέσα οι άλλοι κύριοι. Έχω  συντονίσει από τώρα το βίντεο στην κλασική σκηνή, κοντινό πλάνο και να κοιτάς απελπισμένος τον ουρανό. Γαλλικός  εξπρεσιονισμός.


Με τιμή


---------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριμ 100.000 ευρώ ο Μελισσανίδης


 Η πιο ευτυχισμένη  ποδοσφαιρική ομάδα αυτή την εποχή στον κόσμο είναι η ΑΕΚ. Οι ποδοσφαιριστές συγκέντρωσαν μετά τη νίκη με τον Πανιώνιο , ένα χρηματικό ποσό και το έδωσαν σαν πριμ στον Ρότζερ Γκερέιρο, που πέτυχε το χρυσό γκολ. Θυμίζουμε ότι ο Βραζιλιάνος παίκτης σε πρόσφατες δύσκολες στιγμές έδωσε από την τσέπη του χρήματα στους νεαρούς και απλήρωτους συμπαίκτες του και περνούσαν τα διόδια της Αττικής Οδού, για να πάνε στην προπόνηση στα Σπάτα.

 Ο Γκερέιρο κατασυγκινήθηκε και επέστρεψε το πριμ, που ήταν συνολικά 24 ευρώ, για να μπορέσουν να περάσουν οι συμπαίκτες του τα διόδια και να επιστρέψουν  στο σπίτι τους.

Πριμ όμως 100000  ευρώ έδωσε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην ομάδα. Δεν ήθελε όμως να μαθευτεί,  γι αυτό το ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Πανσερραϊκού Πέτρος Θεοδωρίδης για να μείνει κρυφό.

Είχαμε όμως και μια συγκινητική ιστορία. Μικρότερο πριμ για τη θριαμβευτική νίκη, ύψους 35.000 ευρώ,  έδωσε και ο πατέρας του νεαρού από την αποζημίωση που πήρε από το τροχαίο. Αναφέρω ως "συγκινητική" την ιστορία γιατί έτσι την αναφέρουν όλοι το στόρι  με τα 35000 ευρώ από την αποζημίωση για τροχαίο που δόθηκε για να αποκτηθεί ο Ανάκογλου. Προσωπικά αν έδωσε ο πατέρας τα χρήματα της αποζημίωσης στην ΠΑΕ ΑΕΚ, είναι πιο τραγικός από τον μισθωτό που έδωσε - υποτίθεται- το μισθό του στον Παπανδρέου, για τη σωτηρία της Ελλάδας.