Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ο Αλέξης νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!

Αλέξης ΤσίπραςΑπό efsyn.gr
♦ Από πολλών ημερών ή μηνών έχετε ενημερωθεί ότι πρέπει να γίνει η απαραίτητη δραματοποίηση για να περάσει η συμφωνία. Εχει γίνει κάποια πρόοδος τελευταία. Της δραματοποίησης πρόοδος, που χθες έφθασε σε ένα πολύ καλό σημείο.
♦ Συν τα κανάλια, λίγο μετά τις 8 είχαμε γίνει Επίδαυρος σκέτη. Ωιμέεε!
♦ Εχουμε δρόμο ακόμη. Μην ανησυχείτε. Από εδώ θα τα μάθετε πρώτοι. Πάντως, σήμερα ξεκίνησε μια κρίσιμη μέρα, μιας κρίσιμης βδομάδας, ενός κρίσιμου μήνα, ενός κρίσιμου έτους.
♦ Κάθε ώρα, κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο, κάθε δέκατο του δευτερολέπτου είναι κρίσιμο. Το καταλάβατε, που ασχολείστε ακόμα με τις Φερόες;
♦ Ο Σταύρος ζήτησε
άμεση σύγκληση των πολιτικών αρχηγών για τις δραματικές εξελίξεις στις Βρυξέλλες και τις Φερόες.
♦ Το έχει μαράζι να βγάλει αυτήν τη φωτογραφία στο Προεδρικό, όλοι οι αρχηγοί μαζί και μπροστά στην κανάτα ο χυμός πορτοκάλι. Η φωτογραφία, βέβαια, θα είναι σέλφι.
♦ Αποχωρήσαμε ηρωικά από το Brussels Group. Και καλά κάναμε και αποχωρήσαμε, γιατί διακόπηκαν οι συνομιλίες και, αν δεν αποχωρούσαμε, θα μας κλείδωναν μέσα.
♦ Η μόνη πρόοδος που είναι ορατή στις διαπραγματεύσεις είναι ότι ο Βαρουφάκης έχει γίνει κατάμαυρος από τα μπάνια. Πίσσα, κατράμι.
♦ Ωραία η βόλτα Γιάνη και Τσίπρα στο Ζάππειο. Ο Σαμαράς, όμως, αυτά τα έκανε πολύ καλύτερα. Εβρισκε και μια «τουρίστρια» που τον αγκάλιαζε και τον φιλούσε. Του έδινε κι ο περιπτεράς παγωτό τζάμπα.
♦ Γύρισε εκτάκτως από την περιοδεία όπου ήταν λόγω των νέων από τις Βρυξέλλες. Η αλήθεια είναι ότι γύρισε για να ξεχυθεί να πανηγυρίσει αν χρεοκοπήσουμε.
♦ Οι δανειστές ζητάνε 1,8 δισ. ευρώ από περικοπές συντάξεων και 1,8 δισ. από αύξηση του ΦΠΑ. Αυτό είναι καλό, γιατί πρέπει να συγκεντρώσουμε το ίδιο ποσόν και δεν μπερδευόμαστε.
♦ Είχαμε και τον διασυρμό από τις Φερόες. Το capital control έκανε καλύτερο κοντρόλ από τον Μήτρογλου.
♦ Το θέμα για το πού ανήκει ο τίτλος της «Εφημερίδας των Συντακτών» βγήκε για να μας αποπροσανατολίσει από τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με τη θεσμοτρόικα, ή αποχώρηση κατ' εμάς.
♦ Παρατράβηξε η ομιλία της Ζωής στο Gay Parade. Μέχρι να τελειώσει, οι γκέι είχαν γίνει στρέιτ.
♦ Μα τι λέμε τόση ώρα και δεν ασχολούμαστε με τα ωραία, τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ; Επρεπε να εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο Τσίπρας, γιατί όλοι οι Πασόκοι έχουν γίνει ΣΥΡΙΖΑ.
♦ Η καταμέτρηση των ψήφων κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα για να δείξουν ότι ήταν πολλοί οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι έβγαζαν κάθε ώρα μόνο ένα ψηφοδέλτιο από την κάλπη.
♦ Εκτός και αν είναι ΠΑΣΟΚ 3.575.782 Ελληνες και αργούσαν στη διαλογή των ψήφων.
♦ Τα κανάλια κοιμόντουσαν. Επρεπε να βγει στον αέρα ο Χατζηνικολάου και να πει ότι η νύχτα θα είναι μακριά.
♦ Ο Ηλίας Νικολακόπουλος να ανέλυε ποιο είναι το μήνυμα των εκλογών του ΠΑΣΟΚ.
♦ Να είχαμε πάνελ με Σημίτη, Γιωργάκη, Βενιζέλο, Τσοβόλα, Ρέππα.
♦ Ο Λοβέρδος να ανέλυε πώς ο Θρύλος πήρε 3-0 το μπάσκετ.
♦ Δεν υπάρχει θέμα οικογενειοκρατίας, βέβαια, με τη Φώφη. Το 'χει και το ΠΑΣΟΚ. Κάποτε θα γίνει πρόεδρος κι ο γιος του Βενιζέλου.
♦ Ο Τσίπρας, πάντως, στο ΠΑΣΟΚ θα είχε περισσότερα προβλήματα από όσα με τις διαπραγματεύσεις, που είπαμε ότι διακόπηκαν γιατί αποχωρήσαμε ή αποχωρήσαμε γιατί διακόπηκαν.