Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Το «Νησί» και ο … Φετφατζίδης



Τι σχέση έχουν το «Νησί» και ο … Φετφατζίδης; Μας συγχωρείτε αλλά   εδώ στο
http://pamelouketo.blogspot.com/ θα θίξουμε τα ιερά και όσια των ημερών. Το «Νησί» είναι το σήριαλ, που ένωσε δημόσιους και ιδιωτικούς υπάλληλους, τους συνεπείς φορολογούμενους με τα λαμόγια, τους συμβασιούχους στην Ακρόπολη με τα ΜΑΤ.

Όλοι κλάψαμε όταν το βλέπαμε, όπως λέμε στις διηγήσεις μας. Και όχι από τα δακρυγόνα. Αν πιστέψουμε τον αριθμό των όσων έκλαψαν , θα πρέπει να γεμίζαμε σήμερα με δάκρυα – κουλτουριάρικα δάκρυα- όλα τα τεπόζιτα βενζίνης. Μόνο ο Ευαγγελάτος δεν έκλαψε, αλλά όπως τον κάρφωσε η ίδια η Τατιάνα είναι … «αναίσθητος».

Κάτι δεν πήγαινε καλά από το μεσημέρι της Δευτέρας, που εξομολογήθηκε ότι έκλαψε και ο Λιάγκας... Στην παρουσίαση του Μέγκα, που παίχτηκε το πρώτο επεισόδιο έκλαιγε όλη η αίθουσα, σύμφωνα με τις διηγήσεις. Έμπαινες στην αίθουσα 88 κιλά
και έβγαινες ...
73 από τα δάκρυα που κυλούσαν. Τι Μάινας και Λέχου; Ξανθόπουλος και Μάρθα Βούρτση. Αλλά το δικό τους κλάμα το καταφρονήσαμε.

Αφού είχαν κλάψει όλοι αυτοί , επόμενο να κλάψει όλη η ελληνική οικογένεια, και βοήθησαν στην απενοχοποίηση γι αυτό:

α. Ότι σήριαλ το δείχνει το Μέγκα, σαράντα χρόνια φούρναρης σε αυτά.

β. Προέρχεται από μπεστ σέλερ

Γ. Και είναι.. ακριβό.

Μάλλον γι αυτό κλαίγαμε. Γιατί ήταν «ακριβό». Πάνω από ένα χρόνο είχαμε να την ακούσουμε αυτή τη λέξη! Την νοσταλγήσαμε!

Λέμε λοιπόν κι εμείς , ότι το «Νησί» είχε πολύ καλές ερμηνείες, ότι είχε πολύ καλή φωτογραφία. Ότι ήταν επίσης σκηνοθετημένο καλά, το λες κι αυτό (με επιφυλάξεις). Η σκηνή με τον…. μπακαλιάρο στην αρχή, με τις ανακολουθίες της, μάλλον θα απασχολήσει τον Θέμο και τον Περρή. Αλλά δεν είναι και… «Ματωμένα αίματα». Γενικά το πρώτο επεισόδιο ήταν καλό έως αρκετό καλό. Αλλά μήπως θα πρέπει να περιμένουμε λίγο περισσότερο να δούμε τι θα γίνει παρακάτω; Έτσι δεν γίνεται με όλες τις σειρές; Τι μας έπιασε η βιασύνη τώρα; Αν κλάψει και ο Ευαγγελάτος θα είναι σίγουρα η επιτυχία όλων των εποχών.

Μήπως έχουμε πέσει θύματα πλύσης εγκεφάλου από τον καταιγισμό των τρέιλερ; Μπα, ποιος είπε ότι το Μέγκα θέλει να πετύχει το «Νησί;». Να πατώσει θέλει. Για να μη ξανακουστεί η λέξη «ακριβό» και χαλάσει την «στροφή στο Τέλε Αστυ» που οδηγεί το υπόλοιπο πρόγραμμα. Πήγε να το …. κάψει με τα χιλιάδες τρέιλερ, αλλά δεν το κατάφερε!

Κατάφερε να πετύχει όμως στο διαδίκτυο, το απίστευτο. Ένα μήνα πριν την προβολή του σήριαλ, έκανε τους χρήστες του faceboook, να δηλώνουν στα προφίλ , αγαπημένη τους σειρά το «Νησί» , μια σειρά βέβαια που δεν είχαν δει ακόμα… Δείτε και το δικό μας προφίλ, να βεβαιωθείτε!

Τι σχέση έχει τώρα ο Φετφατζίδης με το «Νησί» το καταλαβαίνουν και όσοι διαβάζουν μόνο τίτλους εφημερίδων στα περίπτερα ( και κυρίως αυτοί ).

Εδώ δεν είδαμε ούτε το πρώτο επεισόδιο, αλλά μόνο το τρέιλερ, Έφταναν 75 λεπτά στον αγώνα της εθνικής με το Ισραήλ, του πράγματι ταλαντούχου 20χρονου παίκτη, απλώς ως εκεί όμως, για να γραφτούν οι μεγαλύτερες … τερατολογίες και διθύραμβοι που έχουν γραφεί ποτέ για νέο ποδοσφαιριστή. Ο Φετφατζίδης κρεμάστηκε στα μανταλάκια. Τον κάνανε Τζούλια.

Είναι φαίνεται η εποχή που χρειαζόμαστε κάποια πράγματα πάνω από τον μέσο όρο για να πιαστούμε. Και αφού δεν γίνεται αυτό με τον Γερουλάνο, θα πούμε ότι ισχύει για το «Νησί» και «Φέτφα» το κλισέ: « Και αν δεν υπήρχαν, θα έπρεπε να τους ανακαλύψουμε αυτήν την εποχή ».

Το Σάββατο , λοιπόν , στις 7.15 κλαίμε πάλι από ενθουσιασμό για τη νέα φανταστική εμφάνιση του Παγκόσμιου Φετβατζίδη στην Ξάνθη .

Δευτέρα στις 21.45, κλαίμε στο «Νησί» , με τον Ευαγγελάτο να έχει αγοράσει τουλάχιστον το μαντήλι. Κι αν κλάψει, θα γράψουμε κι άλλες 655 λέξεις. Αυτή τη φορά όμως θριαμβολογίες και όχι επιφυλάξεις, για να είμαστε στο γενικό κλίμα.