Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Τα φαγητά της κρίσης – Μαγειρεύουμε για το «Master chef»

ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΦΑΣΟΛΙ ΣΟΥΠΑ, ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΙΣΤO ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΣΩΣ Ή ΣΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟ

Σήμερα είναι η σειρά μας να εμφανιστούμε στο Master chef» που σκίζει, γι αυτό να μη μας χάσετε στις 11 το βράδυ. Θα μαγειρέψουμε ένα φαγητό προσαρμοσμένο στο πνεύμα της κρίσης και της χρεωκοπίας . Η συνταγή λέγεται μεθυσμένο φασόλι που τρεκλίζει, σούπα μπουμπουριστή με...
καραμελωμένο κρεμμύδι και σος Πάγκαλο, μαζί τα φάγαμε και χώρια δεν μπορούμε.

Καταρχήν όταν λέμε «φασόλι » το εννοούμε. Ένα φασόλι ( αριθμός 1). Πάμε στο σούπερ μάρκετ να αγοράσουμε ένα φασόλι. Δεν ντρεπόμαστε να το ζητήσουμε. Στην ουρά είναι πολύς κόσμος που θέλει το ίδιο. Ανοίγουμε μια συσκευασία και παίρνουμε ένα φασόλι και το τοποθετούμε σε ειδική φασολιέρα για να μη το χάσουμε. Καλού κακού έχουμε και σεκιούριτι κοντά μας για να μη μας το κλέψουνε.

Πριν φύγουμε από το σούπερ μάρκετ ζητάμε απόδειξη ανεξίτηλη, γιατί θα καθίσουμε να την ξαναγράψουμε σε λίγο καιρό Βάζουμε την απόδειξη στην αποδειξιέρα όταν φτάσουμε στο σπίτι και την κλειδώνουμε με συναγερμό που κάνει ίουυυ ίουου...

Παίρνουμε την κατσαρολιέρα και μετά παίρνουμε μια φωτογραφία του Πάγκαλου και την φιλάμε με πάθος. Αυτό δεν έχει κάποιο λόγο, αλλά που ξέρεις, μπορεί να έρθει και σήμερα ο Πάγκαλος να φάμε μαζί.

Πάμε όμως στη συνταγή μας γιατί οι σεφ του Master chef» , ο Λαζάρου και οι άλλοι, θα μας κρίνουνε και η Μανωλίδου θα μας ρωτάει πως κάνουμε την συνταγή. Φέρνουμε λοιπόν μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό σε βρασμό σαν να σου ανακοινώνει τα οικονομικά μέτρα ο Πεταλωτής . Κόβουμε το φασόλι σε μεγάλα κομμάτια και το βράζουμε.

Προσθέτουμε σάλτσα από μπουμπουριστούς χοχλιούς με δάφνη και αλάτσι που έχουμε κρατήσει από την περασμένη βδομάδα. Αλατίζουμε και ιδρώνουμε μέχρι να μαλακώσει εντελώς 15-20 λεπτά περίπου και στο μεταξύ βλέπουμε Μενεγάκη μπας και ανέβουν τα νούμερα. .

Προσθέτουμε μετά  δενδρολίβανο, αλλά επειδή δεν έχουμε, προσθέτουμε ένα ..
μπιζέλι για να σπάσει το φασόλι.  Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλέθουμε και περνάμε από σινουά σε ένα σκεύος που βρίσκεται μέσα σε μπεν μαρί με πάγο ώστε η σούπα φασόλι να διατηρήσει το έντονο χρώμα της.

Προσθέτουμε  επίσης ένα κρεμμύδι που έχουμε για καιρό ανάγκης. Προσοχή το κρεμμύδι να είναι καραμελωμένο γιατί θα μας βάλουν μηδέν οι σεφ και δεν θα μας δώσουν την ποδιά για να μας περάσουν στους 50.

Αλατίζουμε πάλι γιατί το αλάτι κόβει την πείνα και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά και μετά το σουτάρουμε στον τοίχο. Μόλις αρχίσει να παίρνει ξανθό χρώμα το κρεμμύδι χαμηλώνουμε την φωτιά γιατί το φαγητό έχει αρπάξει και έχει αρπάξει φωτιά και η κρεβατοκάμαρη και συνεχίζουμε το σουτάρισμα σαν τον Σισέ μέχρι το καραμελωμένο κρεμμύδι να αποκτήσει βαθύ σκούρο χρώμα και να μαλακώσει καλά.

Ανακατεύουμε πολύ καλά το φασόλι και βέβαια και το μικρό μπιζέλι που χορεύει τσιφτετέλι στην κατσαρόλα και δοκιμάζουμε. Αν δεν κατακαεί η γλώσσα μας, μπορεί να χρειάζεται να προσθέσουμε μια πρέζα ακόμα θαλασσινό αλάτι για να έχει την γεύση του καλαμαριού. Μια όμως πρέζα για να μη γίνουμε πρεζάκηδες με το φαγητό και χρήστες φασολιού.

Ρίχνουμε και λίγο κρασί και ονομάζουμε την συνταγή μας «μεθυσμένα φασόλια» και τους κάνουμε καλού κακού και ένα αλκοτέστ για να δούμε αν έχουνε βράσει. Μετά το βάζουμε να βράσει ακόμα 2 ώρες. Βλέπουμε Καραμαροχαριτάτους τώρα και όταν τιναχτεί η κατσαρόλα παίρνουμε στο κινητό τον Πάγκαλο και τον καλούμε να φάμε μαζί και την Μανωλίδου να ακυρώσει την εμφάνισή μας στο «Master chef»

Καλή σας όρεξη!