Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Γ. Αμυράς: "Ξεμένουμε Ελλάδα" !

Έπρεπε να περάσουν κοντά δύο μέρες , για να καταλάβουμε όλοι ότι νικητής αυτών των εκλογών είναι ο Γιώργος Αμυράς, που πήρε στην Αθήνα ποσοστό  γύρω στο 7, 4 %. Ο γνωστός παρουσιαστής της ΕΡΤ έκανε μερικά απλά πράγματα:

-  Πρόβαλλε ότι είναι ποδηλάτης και πήρε τους ... ποδηλάτες του Γιώργου

- Δεν...
 έδωσε ευρώ για διαφήμιση και έκανε το απλούστατο. Διαφήμιση μέσω Facebook και Twitter . Πήγε να τον αντιγράψει ο Γιώργος την Παρασκευή, στο... chat με τη νεολαία,  αλλά δεν πρόλαβε. Ο Σαμαράς παλαιολοθικός έμεινε στις χειραψίες. Χαιρέτησε 4.234.567 ψηφοφόρους. Απολύμανση γρήγορα!

- Μίλησε απλά. Είπε " Μπορώ να σας πω πού είναι καμένες οι λάμπες, πού είναι προβληματικά τα ...
πεζοδρόμια, πού είναι λάθος τοποθετημένοι οι κάδοι απορριμμάτων." Αυτό είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί οι Αθηναίοι και όλοι οι Έλληνες θεωρούν πολύ σημαντικό να έρχεται να τους αλλάζει την λάμπα  ο ίδιος ο δήμαρχος. Και στις κολώνες και στο σπίτι αν χρειαστεί.

- Είχε έξυπνο τίτλο. Το " Μένουμε Ελλάδα", το μετέτρεψε απλώς σε "Μένουμε Αθήνα".

Ο Γ. Αμυράς, όμως έκανε και λάθη. Ένα δηλαδή και σημαντικό. Θα μπορούσε να λέγεται ο συνδυασμός του από " Μένουμε Ελλάδα",  σε "Ξεμένουμε Ελλάδα", που κολλάει σε χρεωκοπία, ξεμένει από λεφτά η Ελλάδα, ξεμένουν από λεφτά οι Έλληνες κλπ.

Εκτός από το λάθος αυτό, έκανε και κάτι καταστροφικό. Χρησιμοποίησε τον τίτλο της εκπομπής του  και στις επόμενες εκλογές θα πήξουμε στους συνδυασμούς με ελαφρώς τροποποιημένους τίτλους εκπομπών. Θα έχουμε πχ:

- ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,  με τον Μποτρίνι

- Η ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ, με Χαρδαβέλλα.

-ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ ΤΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ, με Νικολούλη.

- ΑΘΗΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ, με Ψινάκη

- ΑΘΗΝΑ, ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΖΕΙΣ, με Τατιάνα






-