Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Υπουργείο Οικονομικών: Μην... περαιώνετε!

ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ... " ΟΙ ΑΠΕΡΑΙΏΤΟΙ"

Να τι κάνουν οι εκλογές! Έβγαλε ανακοίνωση σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, μετά το αλαλούμ ( πολύ επιεικής λέξη) με την περαίωση και είναι σαν να προτρέπει τους φορολογούμενους να μην πάνε να κάνουν περαίωση!

Εκλογές την Κυριακή και οι … «Απεραίωτοι» » είναι ένα νέο κόμμα και τους φοβούνται στην κυβέρνηση μη πέσει μαύρο. Έτσι η ανακοίνωση, δείχνει ουσιαστικά γιατί … δεν πρέπει να περαιώσουν οι πολίτες.

Ας δούμε τα κυριότερα σημεία της ανακοίνωσης. Πλάκα έχει!
- Οποιοσδήποτε φορολογούμενος παραλαμβάνει εκκαθαριστικό σημείωμα, αλλά δεν επιθυμεί να υπαχθεί στη ρύθμιση μπορεί να το αγνοήσει,  χωρίς καμία επίπτωση. ( Μα καμιά σας λέμε !)


- Η επιλογή του φορολογούμενου να μην υπαχθεί στην περαίωση, δεν επιφέρει καμία ειδική δυσμενή συνέπεια και δεν αποτελεί κριτήριο για τη στόχευση μελλοντικών ελέγχων. ( Φυσικά δεν αποτελεί κριτήριο. Να μη φοβάστε οι "απεραίωτοι". Οι "περαιωμένοι" θα την πατήσουν. Που τα βρήκαν;)

- Εφόσον όλοι οι επαγγελματίες, επιτηδευματίες και ασκoύντες επιχειρηματική δραστηριότητα θα παραλάβουν εκκαθαριστικά σημειώματα δεν στοιχειοθετείται η πληροφορία ότι όσοι δεν υπαχθούν θα έχουν άμεσες επιπτώσεις ή θα δεχτούν άμεσα ελέγχους ( Και βέβαια δεν στοιχειοθετείται η πληροφορία! Πάνε να μας κάψουνε προεκλογικά!)

- Είναι προφανές ότι το ελεγκτικό έργο μετά το πέρας των προθεσμιών της περαίωσης θα μπει σε κανονική λειτουργία με βάση το νέο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, στη βάση διασταυρώσεων στοιχείων και κριτηρίων επικινδυνότητας φοροδιαφυγής ( θα εξαιρεθούν δηλαδή  όσοι δεν έχουν κάνει περαίωση; Καλό αυτό!)

- Η συμμετοχή ή μη στην περαίωση δεν αλλάζει την αντικειμενικότητα των ελέγχων. ( Όχι βέβαια! Μη συμμετέχετε, χαζοί είστε; Πόσο πιο λιανά να σας το κάνουμε;»)

- Οποιοσδήποτε φορολογούμενος παραλαμβάνει εκκαθαριστικό που θεωρεί ότι με κανένα τρόπο δεν θα έπρεπε να απευθύνεται σε αυτόν - π.χ. δεν είχε ασκήσει ποτέ ελεύθερο επάγγελμα, επιτήδευμα ή επιχειρηματική δραστηριότητα - μπορεί να το αγνοήσει.( και όχι μόνο να το αγνοήσει, αλλά και να το σκίσει, να το πετάξει στα σκουπίδια!  Μα καλά, ποιοι τα στείλανε; Λοιπόν, το πιάσατε το υπονοούμενο . Άλλωστε όσοι περαιώσουν , δεν ενδιαφέρουν την κυβέρνηση. Λίγοι είναι. Ενώ οι «Απεραίωτοι» είναι πρώτη δύναμη στις εκλογές της Κυριακής!. Αλλά αυτούς θα τους κανονίσουμε , μετά τις εκλογές, με " νέα διευκρινιστική εγκύκλιο". Εμ και σας σβήνουμε τις πομπές σας και δεν θέλετε να πλερώσετε... Καλάαααααα!)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:
ΠΩΣ ΠΕΡΑΙΩΣΕ ΕΝΑΣ... ΝΕΚΡΟΣ: Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΘΥΓΑΤΕΡΩΝ ΤΟΥ, ΣΤΗ ΔΟΥ ΒΥΡΩΝΑ!
http://pamelouketo.blogspot.com/2010/11/blog-post_04.html


















)