Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

" Ραντεβού με την ιστορία, νούμερο 2 "

Το ΠΑΣΟΚ κάτι έχει με την  Ιστορία. Έχει μείνει στην ιστορία, το "Ραντεβού με την Ιστορία" , του Ανδρέα, που κατάληξε τίτλος επιθεώρησης του Ελεύθερο Θεάτρου: " Ραντεβού με την Υστερία".

Το σόι πάει βασίλειο και το ίδιο ραντεβού με την ιστορία, κλείνει και ο Γιώργος στις 25 Μαρτίου.

«Είμαστε μια Κοινοβουλευτική ομάδα που γράφει ιστορία!». Ε, μα φυσικά και γράφει η ιστορία αυτή η συγκεκριμένη κοινοβουλευτική ομάδα, ποιος μπορεί να πει το αντίθετο;

Στον πρωθυπουργό άρεσε τόσο πολύ αυτό το...
ιστορικό που είπε, ώστε επανέλαβε, αυτό που είπε  στις Βρυξέλλες πριν λίγο καιρό :"  Ή θα γράψουμε ιστορία ή η ιστορία θα μας διαλύσει". Κλεμμένο είναι αυτό από κάποιον που είπε "Αλλάζουμε ή μουλιάζουμε" ή κάτι τέτοιο περίπου..

Οι πιθανότητες τώρα να γράψουμε ιστορία ή η ιστορία θα μας διαλύσει, θα το γράψει η ιστορία τι θα είναι. Για την ιστορία όμως να πούμε, ότι ένα γκάλοπ που κάναμε, μας έδειξε ότι μάλλον προς διάλυση πάμε, χρεωκοπία κλπ. Αυτά, μόνο για ιστορικούς λόγους.
Μεγάλη ιστορία πάντως  και αυτό που επίσης είπε ο πρωθυπουργός: ''Δεν θα δραπετεύσω, κάνω τόσα ταξίδια στο εξωτερικό για να σώσω την Ελλάδα'' . \
 
Φυσικά ο πρωθυπουργός δεν είναι δραπέτης. Δραπέτες γίνονται όλοι οι Έλληνες και περνάνε τα σύνορα για να βρουν καμιά δουλειά. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Ιστορία μου, αμαρτία μου, που τραγουδούσε η Ρίτα Σακελλαρίου στον Ανδρέα.
 
 












 \