Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Βόμβα! Η Λυδία Κονιόρδου θα τραγουδήσει στη Γιουροβίζιον!

Απορούμε γιατί απορούν μερικοί τηκεκριτικοί και μερικές τηλεκριτικούδες, , επειδή η κορυφαία ηθοποιός και σκηνοθέτης μας , Λυδία Κονιόρδου,  μπήκε επικεφαλής της επιτροπής διοργάνωσης της Γιουροβίζιον, όπως και η ακαδημαϊκός και συγγραφέας Λένα Διβάνη, που θα αναλάβει τα καθήκοντα του Αντώνη Ανδρικάκη.

Απορούν κάποιοι , γιατί πιστεύουν  ότι η κ. Κονιόρδου, θα επιλέξει το τραγούδι  για τη Γιουροβίζιον. Όμως η τόσο ποιοτική ηθοποιός, αποκαλύπτουμε και κρατηθείτε, θα είναι ΑΥΤΗ, που θα τραγουδήσει στη Γιουροβίζιον!

Οταν έχεις παίξει τόσες φορές στην Επίδαυρο, είσαι κορυφαία του χορού δεκάδες φορές , η Γιουροβίζιον με τα τραγούδια και τους χορούς της είναι ένα...
 παιχνιδάκι. Αυτό ήταν και το σκεπτικό του Λάμπη Ταγματάρχη, που σας άνθρωπος των τεχνών και των φαρσών, χτύπησε διάνα. "Η Λυδία Κονιόρδου στη Γιουροβίζιον",  το είδε το όνειρο.

Και επειδή μιλάμε για νεανικό κοινό, όχι όλο το ονοματεπώνυμο, να τη λέμε .Λυδία , σκέτο. Ή μάλλον, Lydia, να πιάσουμε όλη την Ευρώπη.

Φυσικά η  Lydia, δεν θα ερμηνεύσει το 'opa- opa". Δεν θα ιεροσυλήσει σε βάρος της διοργάνωσης με ένα χαζοτράγουδο. Αλλά βέβαια δεν θα ερμηνεύσει  και την Ηλέ¨κτρα του Σοφοκλή, ή τον Αγαμέμνονα του Αισχύλου.

Στην ΕΡΤ, ο Ταγματάρχης και η κυρία Χοιδά, τόχουν  πιάσει πολύ καλά το πράγμα. Όλες οι χώρες βρίσκονται σε κρίση. Αρα χρειάζεται ένα τραγούδι που ερμηνευτικά και χορευτικά , να πλησιάζει σε αυτή την κατεύθυνση. Να μιλάει για την κρίση, αλλά και να αφήνει ελπίδα για διέξοδο το 2013.

Όλα τα κράτη περιμένουν με αγωνία φέτος, τι τραγούδι θα έχει η Ελλάδα. Και αυτό τόχει σκεφτεί ο Λάμπης.

Τα τρία τραγούδια που θα ψηφίσει με δημοψήφισμα όλη η Ελλάδα, είναι και τα  τρία με ελληνικότατους στίχους και θα είναι τα εξής:

1.Lefta yparxoyn
2. Mazi ta fagame
3. Den yparxei salio


Ερμηνεία : Λυδία Κονιόρδου
Μετάφραση Κ. Χ. Μύρης
Σκηνοθεσία Σωτήρης Χατζάκης

Μουσική Σταμάτης Κραουνάκης, ορχήστρα της ΠΟΣΠΕΡΤ

Σκηνικά Γιώργος Πάτσας

Κοστούμια Έρση Δρίνη

Χορογραφία Φωκάς Ευαγγελινός

Φωτισμοί Ελευθερία Ντεκώ

Χορευτικα, Λένα Διβάνη, Λένα Χοιδά, Λάμπης Ταγχματάρχης, Θανάσης Λάλας, , Κατερίνα Μπιτζαλή, Ανδριάννα Μπάμπαλη.

Σαν να βλέπω τη σκηνή στον τελικό, να σηκώνει την κούπα η Λυδία Κονιόρδου και από κάτω εμείς το φαν κλαμπ της, να φωνάζουμε: "Lydiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa"'


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΚΟΝΙΟΡΦΟΥ ΨΙΝΑΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ

http://pamelouketo.blogspot.com/2010/12/blog-post_2322.html