Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ο Χατζηνικολάου... φαρμακοποιός!

Μεγάλο πανηγύρι θάχουμε τηλεοπτικά με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Το Πάμε Λουκέτο, κάνει την πρόβλεψη ότι ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής,   κ.  Λουράντος, δεν θα λείπει επί ένα μήνα από τα παράθυρα.

Τηλεοπτικός 100%, δηλαδή, φωνές, κορώνες, καβγατζής, αλλά και με επιχειρήματα για τους φαρμακοποιούς, πήρε άριστα 10 απόψε στο δελτίο του Άλτερ, και θα το δείξουν αύριο και τα νούμερα.

Βάφτισε ...
κατά τα πρότυπα των φορτηγατζήδων, " κυβερνητικό εκπρόσωπο"  τον Χρήστο Κώνστα, επειδή τον ρώτησε αν το κέρδος των φαρμακοποιών, είναι 33% και όχι 11% που έλεγε αυτός.  Αρα αυτή τη στιγμή είμαστε, μέχρι σήμερα,  η χώρα που έχουμε τρεις κυβερνητικούς εκπροσώπους, Πεταλωτή, Καψή και Κώνστα. 

 Όταν ρωτήθηκε  ο Λουράντος από τον Κώνστα, αν μπορεί να γίνει φαρμακοποιός ένας από το Διδυμότειχο στην Αθήνα, αυτός απάντησε μάλλον  άστοχα: " Ολοι θέλουν να γίνουν Χατζηνικολάου, αλλά δεν γίνονται. "

Ο Χατζηνικολάου βέβαια υπερασπίσθηκε το συνάδελφό του, αλλά κλήθηκε να απαντήσει και αν είναι ... φαρμακοποιός. Και σωστά είπε ότι του δόθηκε η δυνατότητα να έχει γίνει  Χατζηνικολάου στην Αθήνα και όχι στο Διδυμότειχο. Και αν μιλάμε με¨ "όρους φαρμακείου" έχει γίνει ο... Μπακάκος, προσθέτουμε εμείς.

Και από την  άλλη πλευρά, όλοι οι φαρμακοποιοί στην Αθήνα, είναι Χατζηνικολάου; Και οι συνάδελφοί τους στην επαρχία ,  τι είναι;  Τηλεβόας, από το "Πάρα Πέντε" ;

Η σύνδεση με τον πρόεδρο των φαρμακοποιό ήταν  ταραχώδης. Πίσω του υπήρχαν δεκάδες συνάδελφοι του, που ορισμένοι, έβγαλαν τα κινητά τους και μιλούσαν  τους δικούς τους από το σπίτι, ενώ ζητωκραύγασαν  και σε μία κορώνα του κ. Λουράντου, που φαίνεται θα είναι η εμπροσθοφυλακή τους, σε αυτή την σύγκρουση που έρχεται.

Φάλτσαρε όμως ο πρόεδρος  όταν ρωτήθηκε από τον Άκη Παυλόπουλο, αν σε άλλα κράτη , συμβαίνει τα Σάββατα και τις Κυριακές , ότι εδώ με τα εφημερεύοντα φαρμακεία. Απάντησε: " Γιατί, υπάρχουν γιατροί αυτές τις μέρες;".

Περιμένουμε και την αυριανή εμφάνιση στα δελτία του κ.΄Λουράντου, αν και το πρωί νομίζω στους πρωινούς θα γίνει μάχη που θα εμφανιστεί.