Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Με... σκονάκι ο Στρος Καν στη Βουλή! Του κάρφωσαν τα θέματα!

Διέρρευσαν τα.. θέματα, πάνω στα οποία θα  " εξεταστεί"  σήμερα στη Βουλή ο Τρος Καν. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, θα είναι το απόγευμα στην στην Επιτροπή Οικονοµικών Υποθέσεων της Βουλής και θα του υποβληθούν ερωτήσεις από τα μέλη της.

Σήμερα τα ΝΕΑ έχουν ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ με βουλευτές που θα υποβάλλουν ερωτήσεις στον Δεν Τρως Καν. Πιο πολύ όμως είναι χρηστικότατο για τον ΔουΝουΤάρχη, αφού μπορεί άνετα να μελετήσει τις ερωτήσεις για να πάει "διαβασμένος " στη Βουλή!

Μερικές από τις ερωτήσεις:

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: : «Η λιτότητα φέρνει ύφεση και η ύφεση, ως γνωστόν, δεν λύνει το πρόβληµα. Τι προβλέπει ο σχεδιασµός σας;».

ΑΝΔ ΜΑΚΡΥΠΙΔΗΣ :  Θα πει , λέει, στον Στρος Καν πως στην ελληνική κοινωνία είναι διάχυτη ηαίσθηση πως «όπου πάει το∆ΝΤ αφήνει συντρίµµια».  Και θα τον ρωτούσε: «Σε µια χώρα όπως η Ελλάδα, που δεν έχει νοµισµατικό πρόβληµα, ποιες θα είναι οι παρενέργειες από το δανειακό πρόγραµµα; "

Χρ. Σταϊκούρας:  «Καταψηφίσαµε το Μνηµόνιο για συγκεκριµένους λόγους. Υπάρχουν ωστόσο ρυθµίσεις για διαρθρωτικές αλλαγές που θα έπρεπε από χρόνια να έχουν γίνει, τις οποίες και στηρίζουµε. Είναι έτοιµο το ΔΝΤ να υποστηρίξει µια δηµοσιονοµική πολιτική που αντιµετωπίζει ταυτόχρονα έλλειµµα, χρέος και ύφεση;»

Τραγάκης; «Η επιµήκυνση συνεπάγεται και αύξηση του επιτοκίου;».

Δηµ. Παπαδηµούλης : : «Η επιµήκυνση θα συνδεθεί µε νέο Μνηµόνιο; Αν το ΔΝΤ πήγαινε στη Γαλλία, θα το θεωρούσατε επιτυχία των γαλλικών κυβερνήσεων;»

Ο  Παν. Λαφαζάνης ήταν μάλλον ο πιο σωστός και δεν .. κάρφωσε τα θέματα:  «Είναι ξεφτίλα να υποβάλλει κανείς ερωτήσεις στον επικεφαλής του ΔΝΤ. Είναι σαν να έρχεται ο αποικιοκράτης στη χώρα σου κι εσύ τον ρωτάς αν θα εφαρµόσει µέτρα ανακούφισης».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

40 ΚΑΝΟΝΙΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΙ ΡΕΝ ΚΑΙ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ

http://pamelouketo.blogspot.com/2010/12/40.html

" Καλό Κουράγιο» - Η ομιλία Όλι Ρεν στη Βουλή

http://pamelouketo.blogspot.com/2010/12/blog-post_05.html#more


Με... σκονάκι  ο Στρος Καν στη Βουλή!  Του κάρφωσαν τα θέματα!

http://pamelouketo.blogspot.com/2010/12/blog-post_9443.html#more