Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Εβδομάδα... ακινητοποιήσεων!

Εβδομάδα  " ακινητοποιήσεων " και όχι κινητοποιήσεων, πρέπει να λέγεται αυτή. Οι απεργίες στα μέσα μεταφοράς, είναι πολλές και η κάθε μία έχει τη χάρη της και την πρωτοτυπία της. Άλλες μέρες απεργεί το μετρό, άλλες τα λεωφορεία και άλλες τα τρένα. Αν κάποιος ξέρει τι ακριβώς θα γίνει , να μας  το πει.

Το pamelouketo, σας ετοίμασε ένα πρακτικό οδηγό, για...
 το πως θα κινηθούμε ή  πως να ακινητοποιηθούμε. Τυπώστε το , κρατήστε το και προχωράτε να βρείτε μέσο να κινηθείτε. Μπορείτε να το βλέπετε και από το κινητό σας αν έχετε σύνδεση ίντερνετ, αλλά αν θέλετε να κουβαλάτε το λάπτοπ και το πισί σας να το βλέπετε, δεν έχουμε αντίρρηση.

Το πρόγραμμα ακινητοποιήσεων έχει ως εξής:

Σήμερα,  η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ έχουν κηρύξει Παναττική στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι. 24ωρη απεργία την Τρίτη και στα μέσα μεταφοράς στην Αττική. Θα γίνουν μόνο, ελάχιστα δρομολόγια του ΟΣΕ και του Προαστιακού. Βάλετε ντετέκτιβ να τα βρει.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών θα συμμετάσχει στην στάση εργασίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ –την Τετάρτη- ενώ η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Αμαξοστοιχιών θα πραγματοποιήσει στάσεις εργασίας από - προσέξτε - τις 6 έως τις 9 το πρωί, από τις 2 μέχρι τις 5 το απόγευμα και από τις 9 μέχρι τις 12 το βράδυ.  Αυτό θα πει  το απόλυτο διακεκομμένο ωράριο.

Την Τετάρτη, τώρα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προαναγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία.  Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Εντάξει, αυτό είναι εύκολο, το καταλάβαμε. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθεί καμία πτήση. Δεν θέλουμε να πάμε Θεσσαλονίκη, στη δουλειά μας στην Αθήνα, θέλουμε να πάμε!

Την Πέμπτη,  άντε πάλι οι εξαιρέσεις. Δεν θα λειτουργήσουν τα τρένα, ο Προαστιακός και το τμήμα του Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας- Αεροδρόμιο. Ρε παιδιά, αποφασίστε όλοι μαζί, να ξέρουμε τι μας γίνετε. Μας καταμπερδέψατε!