Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Η ανάσταση του ... Λαζάρου , στο Master chef ;

Γιατί πάνε οι επώνυμοι σεφ στα ριάλιτι μαγειρικής;  Μια ενδιαφέρουσα άποψη εκθέτει το περιοδικό Αthens magazine, στο εντιτόριαλ του. 
Το pamelouketo είχε κάνει την  πρόταση να μην πατάμε στα μαγαζιά των επώνυμων σεφ που είναι στα μαγειρικά ριάλιτι, γιατί ουσιαστικά εμείς θα πληρώνουμε την αμοιβή τους και όχι το Μέγκα. Σε μια τέτοια "θέση΄" και δωρεάν θα πήγαινες, και θα πλήρωνε ακόμα  και το μαγαζί του από πάνω, για να εμφανίζεται.

Πληρώνονται, δεν πληρώνονται , φαίνεται ότι ορδές πεινασμένων για αστακογαριδομπεσαμέλ....
 τρέχουν στα περίφημα από την τηλεόραση ρεστοράν.

Τι λέει λοιπόν το  Αthens magazine, που δεν μπορούμε να τα εξακριβώσουμε βέβαια, αλλά σίγουρα οι άνθρωποι έχουν μπει μέσα σε αυτά τα ρεστοράν και δεν έχουν περάσει ούτε απέξω όπως εμείς..

-  "To Master Chef, εκτός από το να  σώζει το Mega, σε γενικές γραμμές έσωσε και τον Λευτέρη Λαζάρου"

- Το εστιατόριο του  "  με αστέρια Michelin, με φοβερές κριτικές κ.λπ., φέτος ήταν να κλείσει. Η περίφημη κουζίνα του Λαζάρου δεν είχε απογοητεύσει, ούτε είχε κουράσει τους Αθηναίους, απλώς το εστιατόριο ήταν εξαιρετικά ακριβό ίσως από τα ακριβότερα σε όλη την Ευρώπη"

- "Το Μaster  Chef, ο καλοκάγαθος χαρακτήρας του, το χιούμορ, η σπιρτάδα και το ταλέντο του τον έκαναν γνωστό στον κόσμο " και  το εστιατόριο του, άρχισε πάλι να γεμίζει

- " Αντί ο άνθρωπος να κάνει την προσευχή  του και να ρίξει τις τιμές, το  πάει στο εντελώς αντίθετο. Το μαγαζί στον αυτόματο πιλότο και πάει όπως να 'ναι,  με γνώμονα την επιτυχία της τηλεόρασης. Γιατί το λέω αυτό Διότι πήγε κόσμος και ζεματίστηκε... Πρώτα απ' όλα, τι κόλπο είναι αυτό που συνεχίζεται ακόμα και τώρα να έρχεται ο μετρ ή το γκαρσόνι και να σου λέει: Έτσι όπως σε κόβω, εσύ θα φας για πρώτα αυτά, για κυρίως αυτά και για επιδόρπια αυτά . Δηλαδή, καβουροσαλάτα με μαριναρισμένα φύκια, φιλέτο λυθρίνι, σούπα λαχανικών, πεσκαδρίτσα με αφρό καπουτσίνο. Πάρε και μια γιουβέτσι με καραβίδες και σφυρίδα... Έλα μωρέ, τι θα πληρώσεις 90 το κεφάλι΅

"  Έχετε δύο επιλογές: ή να συμπεριφερθείτε όπως ταιριάζει σε αυτούς τους ανθρώπους, δηλαδή με καλοσύνη, απλότητα, ευγένεια και κανονικές τιμές, ή αλλιώς πείτε στην τηλεόραση, που αας κάνει και τζάμπο διαφήμιση, ότι για να έρθει κάποιος στο μαγαζί σας, θα πρέπει να διαθέτει από 80 και πάνω. Όχι τίποτα άλλο, δηλαδή, να μην τρέφουν και οι άνθρωποι ψεύτικες ελπίδες."