Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Εκλογές 3 Απριλίου , με σημαία το Δίστομο!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ... ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ

Τι έγινε και αγρίεψε ο πρωθυπουργός; Τάβαλε και με τους Γερμανούς, μετά τους Τούρκους όπου ... την είπε στον Ερντογάν. Σήμερα ανακοινώθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα παραστεί στη Χάγη στην προσφυγή εναντίον της Γερμανίας,για τη σφαγή στο Δίστομο.

Ο  κ. Παπανδρέου πάει για εκλογές αρχές Απριλίου και βέβαια προεκλογικές οικονομικές υποσχέσεις δεν χωράνε ούτε για πλάκα . Μπορεί  όμως, μέσα σε αυτή την κρίση να πάμε σε εκλογές, με επίκληση ... εθνικού θέματος, στα οποία ο πρωθυπουργός  τελευταία  υψώνει  περιέργως, το στήθος του.

Για το Δίστομο ειδικότερα ...
στο παραδύο κυριολεκτικά, αφού στις 14 Ιανουαρίου, έληγε η προθεσμία,  ο πρωθυπουργός έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει καιρό τώρα.

Το Πάμε Λουκέτο, είχε γράψει, μετά τη  συγκέντρωση των Διστομιτών έξω από τη Γερμανική πρεσβεία:  " Καλά, αυτός , στο Ερζερούμ στην Τουρκία, γιατί πήγε; Για να μιλήσει στη σύνοδο των Τούρκων πρέσβεων; Πρέσβης είναι ή πρωθυπουργός; Είχε πάει πέρσι , προεκλογικά, στο Δίστομο, στην επέτειο της σφαγής. Το ξέχασε τώρα... Να το πούμε στους Τούρκους πρέσβεις, μπας και βοηθήσουν;΅.

Για όποιο λόγο και να  αποφάσισε τώρα  ο Παπανδρέου τη Χάγη, έκανε σωστά και συγχαρητήρια, για ένα θέμα που το έπνιγαν όλες οι κυβερνήσεις. . Στη Χάγη και στη... φέξη, παίρνει και σωστές αποφάσεις. Και είναι τεράστιο το θέμα και για τη δικαίωση των σφαγιασθέντων στο Δίστομο, αλλά και για τη Μέρκελ. Γιατί  αν υπάρξει δεδικασμένο σε βάρος της Γερμανίας, δημιουργείται αυτόματα θέμα με όλες τις χώρες που έχουν ανάλογες απαιτήσεις και θα τρέχει  μετά να μας ζητάει.. δανεικά!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Το Δίστομο διαδήλωσε για τη θηριωδία των Γερμανών

http://pamelouketo.blogspot.com/2011/01/blog-post_4504.html