Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Σκί- σαμε στην Τουρκία !

ΕΡΖΕΡΟΥΜ   ( του απεσταλμένου μας) .

 Θρίαμβος Γιώργου και Ελλάδας στο  Ερζερούμ για τους εξής  9 λόγους:

1. Πραγματικά σκί - σαμε. Γιατί:

α.   Και πέδιλα  σκι ήταν το δώρο Τούρκου  του πρωθυπουργού στον Γ. Παπανδρέου

β. Και ο πρωθυπουργός μας έσκισε μιλώντας στους Τούρκους πρέσβεις και έκανε τον Σωτηρακόπουλο , περιγράφοντας πως τα τουρκικά αεροπλάνα πετάνε πάνω από το Αγαθονήσι.

2.  Διευκρινίστηκε  μετά, ότι από...
 λάθος ξέχασε,  πως τα τα τούρκικα πλοία φτάνουν καθημερινά στο Σούνιο και δεν το ανέφερε.

3.  Ο Ερντογάν έπαθε Αλτσχάιμερ όταν ο κ. Παπανδρέου του είπε κατάμουτρα ότι τα αεροπλάνα πετάνε πάνω από το Αγαθονήσι, αφού ξέχασε να απαντήσει στις κατηγορίες.

4 . Λίγη ώρα νωρίτερα, οι δύο Πρωθυπουργοί είχαν εγκαινιάσει από κοινού το Στάδιο που θα γίνουν οι αγώνες σκι στο Ερζερούμ. Η ανάπτυξη ( στην Τουρκία ) άρχισε.

5. Σιγά σιγά το πάνε οι Τούρκοι. Πρώτα στολή σκιέρ στο Ερζερούμ, και μετά θαλάσσιο σκι στο Αιγαίο.

6. Ο Γ . Παπανδρέου, άρχισε την ομιλία του στα  τουρκικά. “Γεια σας πολίτες της Τουρκίας” είπε και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους  Κατά κοινή ομολογία , μιλάει τα τούρκικα καλύτερα από τα ελληνικά.

7 Θερμή ήταν η υποδοχή που έτυχε ο ήρωας του Ερζερούμ, από τούς Ερζερουμιώτες, , αλλά  και σε όλα τα άλλα μέρη που επισκέφθηκε, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, καθώς ο Ερντογάν του ετοίμασε μακρύ πρόγραμμα, που περιελάμβανε ακόμα και. καφεδάκι σε γραφική γειτονιά της πόλης.  Κι εκεί σκί-σαμε. Ο καφές ήταν ελληνικός και όχι τούρκικος.

8. Και οι δύο πρωθυπουργοί ήταν ντυμένοι με τα ίδια ρούχα σαν δίδυμα, δίνοντας το μήνυμα ειρήνας και τζάμπο μπεμπέ.

9. Ο πρωθυπουργός αποθεώθηκε στα στάδιο από τους Τούρκους. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Σαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού να αποθεώνουν τον Παναθηναικό στο Καραισκάκη.