Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Νταλάρας , Χατζηνικολάου και " η πατρίδα "

Ο Γιώργος Νταλάρας, στο Νίκο Χατζηνικολάου, στον Real fm. Ο σκοπός θεμιτός. Το σιντί την Κυριακή. Στην καθιερωμένη συζήτηση της Παρασκευής, μετά τον Πάριο και τη Βίσση, Νταλάρας.

Ο χαμός . Πρώτο τραγούδι " Πήγα στα μέρη που σε είχα ξαναδεί ". Και η αναπόφευκτη συνέντευξη που άρχισε εντυπωσιακά, με τον Χατζηνικολάου επιτεθέμενο:

ΧΑΤΖΗΝ:   Είναι μαζί  μου, ο μεγάλος Γιώργος Νταλάρας, που καταλαβαίνω πως το λέει ο κόσμος, και θεωρώ πως είναι παράσημο.  Πως νιώθεις, όταν περπατάς και  σε λένε " μεγάλο" ;
ΝΤΑΛΑΡΑΣ: Όταν λέγεται έτσι, μοιράζεται αφειδώς στο δρόμο , λέγεται μάλλον σαρκαστικά: είμαι πάνω από 45 χρόνια στη δουλειά. . Οπότε είμαι μεγάλος!


Ο Χατζηνικολάου είπε ότι θα μιλήσουν και "για την πατρίδα". Εγινε αυτό  αφού πρώτα μίλησαν   για την... παρτίδα σιντί, που...
 θα κυκλοφορήσει την Κυριακή και είναι πράγματι ενδιαφέροντα  τα τραγούδια ( ώπα, διαφήμιση!).

ΧΑΤΖ:Γιώργο, πως  βλέπεις αυτή την περίοδο την πατρίδα ;  Και όχι μόνο την οικονομική κρίση, αλλά και την κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματος.

Η απάντηση, να αγαπήσουμε την πολιτική αυτό τον καιρό, περνάει τα όρια της αιρετικής:

ΝΤΑΛΑΡΑΣ:  Δυστυχώς τον τελευταία χρόνια , ισοπεδώνεται η πολιτική όλο και πιο πολύ. Εγώ είμαι εναντίον αυτής της άποψης. Είμαι της γνώμης, ότι τα νέα παιδιά, πρέπει να αγαπήσουν την πολιτική και να σπεύσουν. Αυτό που λέω τώρα είναι εντελώς κόντρα, δεν πάει καθόλου με την εποχή, δεν είναι καθόλου της μόδας. Παρόλα αυτά η λύση για το πρόβλημα αυτής της χώρας, είναι με αγάπη  να μπουν μέσα σε αυτό το χώρο , να μη φοβηθούν τα παλιά τζάκια, και να προχωρήσουν για να αναδείξουν την καινούρια έννοια, του  τι σημαίνει αγαπάω την κοινωνία και την πατρίδα.  . Δυστυχώς για δεκαετίες τώρα, δεν μιλάω μόνο για την περασμένη εξαετία, είναι μια θανατηφόρα εξαετία, αλλά μιλάω για τις τελευταίες δεκαετίες,  έχει ισοπεδωθεί η έννοια της πολιτικής και ο κόσμος πια σαρκάζει. Αυτό το θεωρώ μεγάλη ήττα της Δημοκρατίας .

ΧΑΤΖΗΝ. Πως δεν εμπόδισες την Άννα  Νταλάρα, τη γυναίκα της ζωής σου να μπει στην πολιτική. Εγώ θα απέτρεπα τον άνθρωπο της ζωής μου από την ανάμειξη του στην πολιτική, ιδιαίτερα σε μια περίοδο μεγάλης αναξιοπιστίας της πολιτικής

ΝΤΑΛΑΡΑΣ :( ... ) Την είχα αποτρέψει δυο φορές στο παρελθόν. Η Άννα είναι φτιαγμένη για τα δύσκολα...

ΧΑΤΖΗΝ:...  έχει την αίσθηση της αποστολής, για όσους την ξέρουν. Την έχει την αίσθηση!

ΝΤΑΛΑΡΑΣ:  Αν δεν την χτυπήσουν, θα πετύχει.

ΧΑΤΖ: Ας βάλει κράνος, θα δεχτεί , ιδιαίτερα αν πάει καλά.. Έτσι λειτουργεί το σύστημα αυτό, το ζω 27 χρόνια.

Εκεί σταματήσαμε  και την ακρόαση,


Δεν ξέρουμε αν θα γίνει και η καθιερωμένη σύνδεση, στις συνεντεύξεις αυτές, με τη Μενεγάκη!  Δεν πιστεύουμε ότι θα το κάνει αυτό ο Νταλάρας !