Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Ο ανασχηματισμός στη ΝΔ και ο Καραγκούνης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ


Ένα καταπληκτικό ανασχηματισμό έκανε  ο Αντώνης Σαμαράς στους Τομεάρχες του κόμματος .

Τα νέα πρόσωπα λέγονται και  σκιώδεις υπουργοί, γιατί  ήταν αθέατοι στην  αντιπολίτευση και βήτα γιατί όποιος νύχτα περπατεί , λάσπες και  σκατά πατεί.


Από το πρωί υπήρχε έκδηλη αγωνία στην ελληνική επικράτεια για τον ανασχηματισμό στη ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς, είχε πάρει το ρόλο στα σοβαρά και με το που ξύπνησε , άρχισε να παίρνει τηλέφωνα υποψηφίους σκιώδεις υπουργούς. Υπολογίζεται ότι άναψε το κινητό του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρέπει να πλήρωσε σε τηλέφωνα, SMS και MMS τουλάχιστον 1000 ευρώ, εκτός αν έχει πρόγραμμα απεριόριστων κλήσεων.

Στη Ρηγίλλης, που μένει ακόμα ο πρόεδρος, επικρατούσε αναβρασμός με τα τηλέφωνα , αφού εκτός των άλλων, τηλεφωνούσαν και  αμέτρητοι δημοσιογράφοι , για να αναλάβουν εκπρόσωποι του κόμματος, λόγω της ανεργίας που πλήττει τον κλάδο.

Ιδιαίτερα ενοχλητικός φέρεται...
 σύμφωνα με μπλογκς ο δημοσιογράφος κ. Μ. Κοττάκης, που έπαιρνε τηλέφωνο συνέχεια τον κ. Σαμαρά  και το έκλεινε.  Ο κ. Κύρτσος επίσης έπαιρνε με απόκρυψη , γι αυτό δεν τον κατάλαβε  ο αρχηγός της παράταξης για να τον διορίσει  στη θέση.

Ο κ. Σαμαράς κουράστηκε πολύ από αυτή τη διαδικασία , επειδή  είχε αργήσει κιόλας  να κοιμηθεί, επειδή ήθελα να δει αν  θα προκριθεί  η Μαρία Μπεκατώρου στον τελικό. Κάλεσε  έτσι τον κ. Παπαθανασίου και του υπαγόρευσε τον ανασχηματισμό, ενώ ο προηγούμενος Τσάρος της Οικονομίας, τον έγραφε σε μια λαδόκολλα.

Όταν βγήκε καπνός από τη Ρηγίλλης, έτρεξαν οι κάμερες, και ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός , που δεν προκάλεσε ιδιαίτερη αδιαφορία, όπως περίμεναν όλοι.

Τα νερά τάραξε η ανακοίνωση του κ. Μιχελάκη, διευθυντή του Ελεύθερου Τύπου, σαν κυβερνητικού εκπρόσωπου, που θα βγάζει καθημερινά τους τίτλους στη ΝΔ. Παράλληλα επανήλθαν στην ηγετική ομάδα κορυφαία στελέχη που ήταν εκτός κομματικού συστήματος, όπως ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος ανέλαβε τομεάρχης Παιδείας, που προτιμήθηκε την τελευταία στιγμή αντί του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη.


 Ο κ. Π. Παναγιωτόπουλος (Β΄ Αθηνών), μετά από την πετυχημένη θητεία του ως εκπρόσωπος της Ν.Δ., αναλαμβάνει τομεάρχης Εξωτερικών και του έστειλε αμέσως δώρο ο κ. Ερντογάν , πέδιλα του σκι και ένα μπουφάν.

Σταθερός παρέμεινε ο κ. Κ. Χατζηδάκης (τομεάρχης Ανάπτυξης) , που έχει απήχηση στις λαικές τάξεις,

Στο σχήμα εντάχθηκε και ο κ. . Καραγκούνης , μια αξιοποίηση που συζητήθηκε, καθώς ο Καραγκούνης, αρχικά νομίσθηκε ότι ήταν ο  γνωστός παίκτης του Παναθηναϊκού και θα κατουρούσε στη Ρηγίλλης . Μετέπειτα  όμως διεκυκρινίστηκε ότι πρόκειται για νεαρό βουλευτή, που δεν τον ξέρει κανένας, αλλά ήταν αποφασισμένος να ενταχθεί στη Δημοκρατική Συμμαχία.