Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Μπλα, μπλα και λαϊκοί αγώνες!

Ο Απ. Γκλέτσος, η Στυλίδα και οι μπάρες , είναι πρώτο θέμα και στις κουτσομπολίστικες εκπομπές  ( τα δελτία ακόμα, κρατάνε.. αντίσταση, γιατί το θεωρούν λαϊκό θέμα).


Στην σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η  τηλεκριτικός Μαριάννα Τζιαντζή, περιγράφει με εύστοχο , αλλά και   σατιρικό τρόπο, την  " Γκλετσιάδα" στην οποία... συμμετέχουμε όλοι! Θα σταματήσουμε, μόνο αν ασχοληθούν τα δελτία ειδήσεων σοβαρά!

Μερικά  ενδιαφέροντα αποσπάσματα από το ΅Εικονογράφημα" :

" Μπλα μήλα και λαϊκοί αγώνες Όποιος είχε ανοιχτή την τηλεόραση χθες το  μεσημέρι στο Alter και άκουγε το Πολύ μπλα μπλα , χωρίς όμως να βλέπει εικόνα, θα νόμιζε ότι έχουν συμβεί έκτακτες και δραματικές πολιτικές εξελίξεις, αφού η συζήτηση αφορούσε την κοινωνική διαμαρτυρία, τα δικαιώματα του πολίτη, τους θεσμούς, τους λαϊκούς αγώνες!

....  Το ζήτημα υπερβαίνει και τον (επώνυμο) αντάρτη δήμαρχο (αυτός ήταν ο τίτλος στην οθόνη) και το Πολύ μπλα μπλα . Ανεξάρτητα από τη γνώμη του καθένα από εμάς είτε για τον κ. Γκλέτσο είτε για το κίνημα των διοδίων, αυτή η αναπάντεχη μεσημβρινή συζήτηση είναι μια ένδειξη ότι οι καιροί και οι συνειδήσεις των ανθρώπων αλλάζουν με ρυθμούς και κατευθύνσεις που δεν ζητούν την έγκριση μας και τους οποίους δεν μπορούμε να προβλέψουμε.

... Να λοιπόν που και τα κουτσομπολάδικα ασχολούνται με θέματα που μέχρι χθες αποτελούσαν αποκλειστική αρμοδιότητα των πολιτικών αρθρογράφων και σχολιαστών. Στο τέλος, η κυρία Τσιμτσιλή άφησε ένα στεναγμό ανακούφισης: Πώς τα βγάζουν πέρα οι παρουσιαστές σαν τον Χατζηνικολάου με τόσους πολιτικούς στο πάνελ Εδώ εγώ με τρεις δημοτικούς συμβούλους δεινοπάθησα!".