Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Cultουριάρικο το Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα 2

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ  ΠΑΝΟ  ΛΟΥΚΕΤΟ

Το σπανιότερο είδος αυτή την εποχή, είναι να βρεις κριτική για την ταινία Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα  2.
Η παραγωγός εταιρία δεν έκανε δημοσιογραφική προβολή , για ευνόητους λόγους, . Και για ακόμη πιο ευνόητους λόγους τα Μέσα , την εξαφάνισαν.
Πολύς κόσμος όμως  είδε την  ταινία (  πάνω από 80.000 το πρώτο πενθήμερο σύμφωνα με την παραγωγό εταιρία ) .  

Το Pame Louketo καλύπτει  αυτό το καλλιτεχνικό κενό  στην ενημέρωση των σινεφίλ και έστειλε τον γνωστό κριτικό  Πάνο Λουκέτο, να παρακολουθήσει την ταινία. Ακολουθεί η  συλλεκτική κριτική    για τα εκατομμύρια  των αναγνωστών μας :

" Είπα στην ταμία του πολυκινηματογράφου, συνωμοτικά το όνομα της ταινίας που  ήθελα να παρακολουθήσω.
Αυτή με κοίταξε από πάνω μέχρι κάτω και έδωσε το εισιτήριο, ενώ κοιτούσε  προς τον τοίχο.  " Καλή διασκέδαση" μου είπε  και έβγαλε ένα πνιχτό γέλιο .
Στο διπλανό ταμείο, το ζευγάρι που έβγαζε εισιτήρια για το "  Η Ζωή μετά"  είχε ένα επιτιμητικό ύφος, λες και τους σκότωσα  τον Κλιντ Ίστγουντ.

Φεύγοντας από το ταμείο,  συνάντησα ένα φιλικό ζευγάρι, που είχε ντυθεί Μπάτμαν για να μην τους αναγνωρίσουν. Κατάλαβα γιατί το έκαναν , δεν τους μίλησα και τους είδα μετά στην αίθουσα,  κοντά μου,  στα  πέντε μέτρα αλλά δεν μιλήσαμε πάλι .

Ξέρω κι άλλους πολλούς κουλτουριάρηδες, που θέλουν να δούν το  " Ρόδα, Τσάντα και κοπάνα  2", αλλά δεν πάνε ή πάνε μεταμφιεσμένοι, με πιο ακραία μεταμφίεση του Γκλέτσου, που είναι και της μόδας.

Οι διαπιστώσεις:

1. Θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο το τραγούδι των τίτλων, που δεν το άκουγα και καλά λόγω ήχου , αλλά  μάλλον είχε  και πολιτικούς συμβολισμούς, αφού έλεγαν οι στίχοι " μαζί τα φάγαμε".

2. Είναι εντελώς κακόβουλοι, αυτοί που λένε  ότι οι βωμολοχίες πάνε σύννεφο. Ακούγονται μερικές, αλλά είναι ενταγμένες στο σενάριο ( υπάρχει).  Άλλωστε της μόδας είναι τώρα οι  αμερικανικές "επιθετικές"  κωμωδίες ή κομεντί, που  οι χοντράδες και τα σεξουλικά εννούμενα, πάνε σύννεφο. Μάρτυρες γι αυτό Δανίκας και Τιμογιαννάκης.
Αυτή που λέει τις κακιές λέξεις, είναι η γκεστ σταρ, Ματούλα, που αν θέλετε πιστέψτε το, κλέβει την παράσταση.

3. Τα φλας μπακ ήταν  πολλά , αλλά αυτό είναι καλό. Αν δεν έχεις δει την πρώτη ταινία, σου δίνεται η ευκαιρία τώρα.

4. .  Φυσικά κινηματογραφικός Βουτσάς, πάντα είναι απόλαυση. Ταυτόχρονα απενοχοποιεί κάθε  ταινία.

5. Πάντα κουρυφαία η Τέτα Κωνσταντά ( το λέω γιατί είμαστε και πολύ καλοί φίλοι!) Καλός ήταν και ο Γ. Παπαθανάσης, σε μία προέκταση του ρόλου του, στη διαφήμιση του 11 880. Ήταν όμως τόσες φορές  που αναφέρθηκε διαφημιστικά το 11 880, που παραλίγο να  σηκωθώ  και φωνάξω στην  αίθουσα: " 11 888, 11888" !

6.  Λειτούργησαν πολύ οι γκεστ. Τον Κατσουράνη του Παναθηναικού, πρώτη φορά τον είδα καλό και δεύτερη φορά μετά την ταινία στον αγώνα με την  Καβάλα, που έβαλε ένα γκολ και έδωσε μια ασίστ στον Σισέ. Αποθεώθηκε   επίσης  σαν να έβαλε ο Γαλάτης με την εμφάνισή του στη Μύκονο. Αντίθετα ο Λε- Πά, έπαιξε σαν να ήταν στο Just the two of us

7.  Ο σκηνοθέτης Όμηρος Ευστρατιάδης, ξεπέρασε τον Κλιντ Ίστγουντ! Εννοώ ηλικιακά. Ο Ευστρατιάδης έκανε την ταινία στα 74, ο Ίστγουντ στο "Η ζωή μετά " , που παιζόταν στη διπλανή αίθουσα και είχε πάει το ζευγάρι που είδα στο ταμείο, έκανε την ταινία στα 71. Άξιοι!

8 .  Έγινε προσπάθεια να φανεί το κλίμα της εποχής. Αυτό γινόταν κυρίως με αναφορά σε λέξεις όπως μπλογκ, γιου τουμπ, φέισμπουκ. Ειδικά το φέισμπουκ, πήγαινε και ερχόταν. Αν έστελναν  την ταινία στον Ζούκεμπεργκ θα γινόταν αμέσως χορηγός!



9. Να το δείτε; Φυσικά και χωρίς να πάτε μεταμφιεσμένοι. Δεν υπάρχει λόγος.  Και θα γελάσετε, για διάφορους λόγους.  Και υπάρχουν δύο επιπλέον,  σοβαροί λόγοι να πάτε:
α. Είναι Cultουριάρικο .
β. Έχει... Κιτσκοκικό φινάλε. Αλλά δεν σας το αποκαλύπτω  φυσικά,  για να πάτε!

ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΚΕΤΟΣ