Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Όσα παίρνει ο άνεργος

Άνοιγαν σαμπάνιες σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας, αφού η ανεργία εκτοξεύτηκε στο υψηλότερο επίπεδο της δεκαετίας . Ο θόρυβος από τις σαμπάνιες σκέπαζε τους θορύβους από τις  διαδηλώσεις στο δρόμο και ήταν ένας επιπλέον λόγος για πανηγυρισμούς.

Είμαστε πραγματικά συγκινημένοι. Πετύχαμε ένα πραγματικό ακατάρριπτο ρεκόρ στην ανεργία, αφού έφθασε τον Οκτώβριο στον εκπληκτικό αριθμό 13, 9 %  και κοντά 700.000 άνεργοι..  Πλησιάζουμε στο μεγάλο στόχο των επισήμως 1.000.000 ανέργων και θα γίνουν φοβεροί πανηγυρισμοί στην πλατεία Μουμπάρακ - Συντάγματος..

Επίσης από...
 τον Νοέμβριο πέρσι, η ανεργία έχει αυξηθεί 5-6 %, και βέβαια αν συνεχίσουμε έτσι, μπορεί να πιάσουμε το 100% στην ανεργία. Οπότε θεωρούμε αν φτάσουμε αυτό τον αριθμό, ότι δεν υπάρχουν εργαζόμενοι, άρα δεν υπάρχει ανεργία και φτάνουμε στο μαγικό αριθμό 0% ανεργία.

Οι γυναίκες, σαν σιγανοπαπαδιές, κατέχουν πρωτιά στην ανεργία καθώς το ποσοστό τους ανέρχεται σε 18 %, σε αντίθεση με τους άνδρες που ούτε φτάνουν το12 %. Αυτό είναι απαράδεκτο γιατί οι άντρες λουφάρουν και πάνε και δουλεύουν, με αποτέλεσμα να μην αυξάνεται ταχύτερα ο αριθμός των ανέργων.
\
Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (που είναι παραγωγική ηλικία, μόνο όταν μετριούνται στην τηλεθέαση στην κατηγορία 15-34 ετών)

Η ανεργία είναι  το επάγγελμα του μέλλοντος.  Άνεργος δεν είναι ιδιότητα, είναι  επάγγελμα.