Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Βάρεσαν νωρίς τις... καμπάνες για τον Καμπανέλλη!

Ο ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ ΖΕΙ!
Μιλάμε για μια από τις  μεγαλύτερες γκάφες της δημοσιογραφικής ιστορίας. Ο Ιάκωβος Καμπανέλης ζει, δεν πέθανε! Το ότι πέθανε το είπε και το Μέγκα , το γράψανε και σχεδόν όλα τα μπλογκ, ακόμα και μεγάλων εφημερίδων. Για το ότι ζει έβγαλε ανακοίνωση το ΥΓΕΙΑ, όπου ότι νοσηλεύεται στην Α' Παθολογική Κλινική του νοσοκομείο «ΜΗΤΕΡΑ» σε...  κρίσιμη κατάσταση. Βάλαμε τις τελίτσες, γιατί καλύτερα σε κρίσιμη κατάσταση,  από το...  πεθαμένος.

Όσοι βάρεσαν νωρίς τις καμπάνες για τον Καμπανέλλη, το φυσούν και δεν κρυώνουν. Τώρα πώς έγινε αυτό; Κάποιος, κάπου ...
άκουσε κάτι, στο διαδίκτυο, τόγραψε σαν... αποκλειστικό του θανάτου του μεγάλου συγγραφέα . Αμέσως έγινε η γνωστή αναπαραγωγή κλοπιράιτ από άλλους, χωρίς να διασταυρωθεί η είδηση. Και οι έμπειροι ξέρουν , ότι η είδηση σε αυτές τις περιπτώσεις , είναι η επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου ή  γιατρού, αφού ήταν γνωστό ότι νοσηλεύονταν .

Το " θέμα" έγινε σκοινί ' κορδόνι και έφτασε μέχρι την πρωινή εκπομπή του Μέγκα Σαββατοκύριακο, που μετέδωσε την είδηση και ζήτησε το απόγευμα συγγνώμη από τους οικείους του, γιατί ο Καμπανέλης... ζεί.

Τώρα πως αντιμετωπίζουν το θέμα, τα σάιτ και μπλογκ; Αρχίζουν από την αρχή, την ιστορία. Πώς εκακολουεθί να είναι... κρίσιμη η κατάσταση του Καμπανέλλη. Πολλοί ζητάνε βέβαια συγγνώμη από τους αναγνώστες τους,  αλλά είναι από τις γκάφες που δεν ξεγράφουν και τις χρεώνεται καθένας μοναδικά, γιατί  θα έπρεπε να ελέγξει μόνος  μια  είδηση, τέτοιας μορφής.

Τώρα ποιος έβγαλε πρώτος την... αποκλειστικότητα, μπορεί να βρεθεί. Ένα γκουγκλάρισμα, και αυτός που έχει την είδηση με παλαιότερη ημερομηνία, είναι και ο.. δράστης. Όχι ότι ήθελε να το κάνει βέβαια. Απλά δεν πρόσεξε, που έπρεπε να προσέξει πολύ.

Το Πάμε Λουκέτο, τι έγινε; Πα, πα, πα, πα, πως τη γλιτώσαμε και δεν γράψαμε τίποτα δεν λέγεται.Ή να το... πούμε.;. Το διαβάσαμε κι εμείς λοιπόν,  σε αμέτρητα  σάιτ και μπλογκ . Μετά πήγαμε  στα θεωρούμενα πιο.. σοβαρά σάιτ και όταν το είδαμε εκεί την " είδηση"   δεν σκεφτήκαμε κάτι διαφορετικό.Είχαμε όμως   κάποιες  ελαχιστότατες αμφιβολίες, γιατί δεν υπήρχε επίσημη ανακοίνωση ,

Δεν το γράψαμε όμως, γιατί ετοιμάζαμε ... μεγάλο αφιέρωμα στον Καμπανέλη, με βίντεο, φωτογραφίες κλπ.! Α, πα, πα, πα, πα  και πάλι!

Χρειάζεται τεράστια προσοχή. Ακόμα και την ανακοίνωση  του ΥΓΕΙΑ, ότι ο Καμπανέλης ζει, την γράφουμε με ... επιφύλαξη, γιατί το γράφει όλος ο ντουνιάς, αλλά δεν το γράφει το σάιτ  του θεραπευτηρίου!