Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ντ. Χριστιανόπουλος: Να χέσω το Νόμπελ του Σεφέρη, τεμπέλης ο Ελύτης, μπάσταρδος ο Σολωμός!

ΤΟΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΕ... ΚΟΥΣ  ΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ!
Α, τον Ντίνο  Χριστιανόπουλο, να τον ψάξουμε σήμερα να τον βγάλουμε στο.. Κους Κους και στο Μπλα Μπλα! Τάχουμε πει, οι κουλτουριάρικες αντιθέσεις είναι σφοδρές και πρέπει να βρεθεί ένα κανάλι ( προτείνουμε την ΕΤ1, που το παίζει κουλτουριάτικο)  να φιλοξενεί αυτές τις θυελλώδεις κόντρες.

Όσα διαβάζετε στον τίτλο, ειπώθηκαν σε ... βραδιά ποίησης, στο «Gazarte», στο Γκάζι, ΄με καλεσµένο τον Ντίνο Χριστιανόπουλο και οικοδεσπότες  τη Λίνα Νικολακοπούλου και το  δηµοσιογράφο Άρη Σκιαδόπουλο, που είναι οι συντελεστές  της σειράς «Ενας λόγος παραπάνω».

Ο Χριστιανόπουλος, πάτησε... γκάζι στη συζήτηση με το κοινό: Πάντα μιλάει  βέβαια έξω από τα δόντια, αλλά δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα στα κανάλια, που επιμένουν ακόμα στην...
... Κούρτοβικ και την Τσόνογλου..

 Το ρεπορτάζ της Χαράς Ποντίδα, στα ΝΕΑ, είναι απολαυστικό.

Διαβάζουμε, ότι για προθέρμανση τα έβαλε με τον ποιητή Καρούζο, που αρνήθηκε, όπως αυτός, σύνταξη από την Πολιτεία:

«Ηθελα να πω ότι η περίπτωση Καρούζου ήταν προβληµατική. Κατ’ αρχήν δεν ήταν κορυφαίος ποιητής. Καλός ναι, κορυφαίος όχι. Και τη σύνταξη την αρνήθηκε λόγω επάρσεως, γιατί δεν του έδωσαν την ανώτατη που είχαν ήδη δώσει στη Ζωή Καρέλλη. Αν ήταν αντράκι, ας την αρνιόταν από την αρχή».

Μετά του έκανα ερώτηση  ο Γ.  Ψαριανός και  αφορούσε την επικριτική άποψη που είχε καταθέσει σε συνέντευξή του, πριν από µια δεκαετία περίπου, για τον Σεφέρη. Είχε αναθεωρήσει;

Τι να αναθεωρήσει; Η απάντηση:

«Καθόλου», απάντησε. «Η αντίρρησή µου πηγάζει από κάποιες µικρές λεπτοµέρειες. Ο Σεφέρης αποδέχτηκε να αλλάξει τον τίτλο του ποιήµατος “Κύπρον ου µ’ εθέσπισεν” και να το κάνει “Ηµερολόγιο Καταστρώµατος Γ’” κι έτσι πήρε το Νοµπέλ. Ε, να χέσω τέτοιο Νοµπέλ».

Επόμενο...  θύμα ο Ελύτης:
" Ηταν τεµπέλης. Ηταν από πλούσια οικογένεια και ζούσε µια ζωή µε το χαρτζιλίκι της µαµάς του και των αδελφών του για να είναι απερίσπαστος και να γράφει ποίηση. Μα είναι δυνατόν, επειδή είσαι ποιητής, να τεµπελιάζεις και να τρέχεις µε τις πιτσιρίκες;».


Σε..  γνωρίζω από την κόψη, μετά για τον Διονύσιο Σολωμό:
«Αφού ήταν μπάσταρδος...  Είναι
αµάρτηµα να το πω; Πολλοί µε έβρισαν, άκουσα τα πάντα, αλλά έχω δίκιο. Οι µελετητές το έχουν πει κι εγώ απλά το υπογράµµισα. Αλλά είναι επιπόλαιοι οι Έλληνες, δεν εννοούν να διαβάσουν – αν διάβαζαν αυτά που έχω γράψει θα καταλάβαιναν. Αλλά θέλουν τα ινδάλµατά τους καθαρά».

Καλά, δεν έχουν τηλεφωνήσει ακόμα απο το ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ και το ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ  στον φοβερό Ντίνο Χριστιανόπουλο;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ 
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=4616200

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 Αποκλειστική συνέντευξη του Κ. Πρέκα για "1821", Κολοκοτρώνη, Τατσόπουλο

http://pamelouketo.blogspot.com/2011/02/1821.html

Το νέο ποίημα της Κικής Δημουλά για τον Ηλία Ψινάκη
http://pamelouketo.blogspot.com/2010/11/blog-post_6264.html
Η τραγωδία  που θα δούμε το καλοκαίρι στην Επίδαυρο , με Κονιόρδου - Ψινάκη
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/01/blog-post_200.html