Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Δύο διαφημίσεις που... άναψαν φωτιές

Δύο διαφημίσεις, οι... " Μπάμιες" και η "Υiagia", σπάνε  ρεκόρ  στο διαδίκτυο από θαυμαστές και  έχουν ξεσηκώσει από την άλλη πλευρά θύελλα αντιδράσεων για το περιεχόμενό τους!

Πρωταγωνιστούν στην πρώτη διαφήμιση μια πεθερά, η κόρη της που μαγειρεύει συνέχεια μπάμιες και τις τρώει ο σύζυγος .
Στη δεύτερη πρωταγωνίστρια είναι  μια γιαγιά ή "Υiagia" και θα καταλάβετε το γιατί παρακάτω:
Τη διακοπή  λοιπόν μετάδοσης της "μπάμιας" ζήτησε από το ΕΣΡ  η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του υπουργείου Εσωτερικών γιατί " προβάλλει σεξιστικές απόψεις και θίγει την αξιοπρέπεια των γυναικών''.

Τι λέει η διαφήμιση που είναι για την εταιρία " ΓΕΡΜΑΝΟΣ"   και διαφημίζει την επιστροφή του κινητού, αν δεν είναι ευχαριστημένος  ο πελάτης;
Το σενάριο λοιπόν προβλέπει ότι ένας σύζυγος, επιστρέφει τη... γυναίκα  του στην πεθερά του , γιατί του μαγειρεύει  συνέχεια μπάμιες!  Την επιστρέφει "αμεταταχείριστη" και ζητά πίσω τα λεφτά που ξόδεψε για αυτή!

Και έγινε χαμός σε νύφες και πεθερές  και άρχισαν οι προσφυγές στο ΕΣΡ και άρχισαν να τρίβουν τα χέρια από χαρά στο Γερμανό: Για δείτε:



 Αντιδράσεις  τώρα στην ελληνοαμερικανική κοινότητα έχουν προκαλέσει διαφημίσεις της  εταιρείας Kraft που διακωμωδούν προσβλητικά  την ελληνίδα γιαγιά ή '"Υiagia" .
Είναι μία.. τριλογία διαφημίσεων.  Η εταιρεία έκανε  μια  σειρά προϊόντων ελληνικού τύπου με την ετικέτα «Athenos»και  πρωταγωνίστρια  στις διαφημίσεις είναι μια παραδοσιακή ελληνίδα γιαγιά.

Στην πρώτη διαφήμιση εμφανίζεται μια σύγχρονη ελληνοαμερικανίδα, η οποία σερβίρει χούμους . Ξαφνικά, όμως, τη σταματά ο αφηγητής και της λέει «για να δούμε τι λέει η γιαγιά σου»  (ή Yiayia, όπως την αποκαλεί). Σε εκείνο το σημείο γίνεται αλλαγή σκηνικού  και μεταφέρεται σε ελληνικό νησί όπου μια ηλικιωμένη γιαγιά κοιτά με νόημα την κάμερα και λέει στην εγγονή της: «Ντύνεσαι σαν ιερόδουλη»!

Η εγγονή  δείχνει να τα χάνει με τον αφηγητή να παρεμβαίνει και να της λέει: «Μη στενοχωριέσαι, τουλάχιστον εγκρίνει το παραδοσιακό σου χούμους»!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αμόλα αρλούμπα !

http://pamelouketo.blogspot.com/2011/03/blog-post_1475.html#more

Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία από τους πολιτικούς
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/03/blog-post_05.html