Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Και μια... ευγενική διαμαρτυρία για το κλείσιμο σχολείου

Να και μια... ευγενική διαμαρτυρία για τις συγχωνεύσεις των σχολείων . Πιο ευγενική δεν γίνεται.  Καμία σχέση  με μαύρες σημαίες, καταλήψεις, κλεισίματα δρόμων  κλπ. Το αντίθετο. Με το " σεις" και το " σας"  στις αρμόδιες υπουργούς Διαμαντοπούλου και Χριστοφιλοπούλου.

Είναι οι  θέσεις και οι προτάσεις του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Στειρίου Βοιωτίας , για την αναγκαστική συγχώνευση του σχολείου με το δημοτικό σχολείο Στειρίου.

Διαβάζοντας ...
την επιστολή , δύο πράγματα θα υποθέσεις για τη συνέχεια:

1 .Γοητευμένη από τον ευγενικότατο τρόπο της επιστολής διαμαρτυρίας η κ. Διαμαντοπούλου, αμέσως θα δώσει εντολή να βγει από τη σχετική λίστα το δημοτικό σχολείο Στειρίου..

2.  Θα πανηγυρίσει και θα πει να που πέρασε το μεγαλεπήβολο σχέδιό της, θα κάνει μια ωραία σαίτα την επιστολή  και θα την πετάξει ψηλά στο γραφείο της,

Να και η επιστολή διαμαρτυρίας:

" Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Στειρίου, ύστερα από την απόφαση του ΥΠΔΒΜΘ να καταργήσει το Δημοτικό Σχολείο του χωριού και να το συγχωνεύσει με το Σχολείο του Διστόμου συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 16/3/2011 που κατέληξε ομόφωνα στα εξής : Όλοι οι γονείς εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην απόφαση του ΥΠΔΒΜΘ και δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν σθεναρά για τη διατήρηση του σχολείου και θ’ αντιταχθούν γονείς και κάτοικοι του χωριού μέχρις εσχάτων στον κοινωνικό μαρασμό. Η απόφαση αυτή της γενικής συνέλευσης δεν είναι ανεδαφική και αυθαίρετη αλλά στηρίζεται στα παρακάτω επιχειρήματα.

Α) Ο αριθμός αυτών των μαθητών (25 μαθητές) με τη νέα σχολική χρονιά είναι ο χαμηλότερος τα τελευταία χρόνια, δεν είναι όμως αντιπροσωπευτικός αλλά συγκυριακός. Με βάση τις προβλέψεις μας οι μαθητές θ’ αυξηθούν. Ο ισχυρισμός μας αυτός δεν είναι υποθετικός και επιπόλαιος αλλά στηρίζεται στο γεγονός ότι το εργοστάσιο ΄΄ Αλουμίνιο Α.Ε ΄΄ στο οποίο απασχολούνται οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού, είναι κερδοφόρο και προχώρησε και προχωρεί σε προσλήψεις νέων εργαζομένων. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει το σχολείο οι περισσότερες οικογένειες θα αναγκαστούν να μετακομίσουν στον οικισμό του εργοστασίου Άσπρα Σπίτια και το χωριό μοιραία θα ερημώσει.

Β) Κατανοούμε ότι το σχολείο με αυτό τον αριθμό των μαθητών δεν μπορεί να λειτουργήσει ως 4/θέσιο. Εκτιμούμε όμως ότι ως 3/θέσιο μπορεί να λειτουργήσει καλύπτοντας τις παιδαγωγικές και τις διδακτικές αρχές που απαιτούνται. Προτείνουμε μάλιστα οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων να μετακινούνται 1-2 ημέρες την εβδομάδα στο σχολείο μας αντί να μετακινούνται οι μικροί μαθητές, άλλωστε η απόσταση είναι αμελητέα (5 χλμ).

Γ) Το κτίριο του σχολείου είναι μεγάλο, όμορφο, λειτουργικό και σε πολύ καλή κατάσταση, χωρίς προβλήματα και διαθέτει καταπληκτικό αύλειο χώρο. Είναι κρίμα να μετατραπεί σε σχολείο φάντασμα.

Σας καλούμε και πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημά μας για αναθεώρηση της απόφασής σας χωρίς να προσφύγουμε σε ακραίες μορφές αγώνα που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους και δεν μας χαρακτηρίζουν".

Μάλλον για σαΐτα το βλέπει το Πάμε Λουκέτο γιατί  δυστυχώς είναι χοντρόπετσοι οι σημερινοί πολιτικοί και δεν καταλαβαίνουν από ευγένειες . Δεν παίζονται οι άνθρωποι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η επιστολή της μαθήτριας Άννας Διαμαντοπούλου

http://pamelouketo.blogspot.com/2011/03/blog-post_2912.html#more
Αγγελία πώλησης δημοτικού σχολείου
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/03/blog-post_4001.html