Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

"Λαγοί" ή "λαγουδάκια" Σαμαράς - Καρατζαφέρης;


Μάχη στη Βουλή, μεταξύ Σαμαρά και Καρατζαφέρη  που αποκάλεσαν ό ένας τον άλλο "λαγό".

Μετά...
 πλάκωσαν τα πολιτικά επιχειρήματα :"Άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας. Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του. Άρμεγε   λαγούς και κούρευε χελώνες".

Τα νέα τα μάθατε. Ο Σαμαράς στη Βουλή αποκάλεσε λαγό τον Καρατζαφέρη που ανταπάντησε  με τον ίδιο χαρακτηρισμό . " Μήπως κύριε Καρατζαφέρη αντί για ΛΑΟΣ είστε λαγός;», είπε ο κ. Σαμαράς , θεωρώντας τον προπομπό του ΠΑΣΟΚ για το ΔΝΤ.  Μετά έφυγε από την αίθουσα  και απάντησε ο  Καρατζαφέρης «Βλέπω ότι κάποιος έγινε λαγός και έφυγε» και όλα αυτά αναλύονται και έχουν γίνει μεγάλο θέμα, ενώ βρήκαμε θέμα να ασχοληθούμε το βράδυ στις ειδήσεις.

Το Πάμε Λουκέτο θα δώσει τη σωστή διάσταση στο γεγονός και το αναλύει από όλες τις πλευρές του αμέσως παρακάτω:
Καταρχήν να πούμε , ότι ο Καρατζαφέρης αντέδρασε ταχύτατα σαν λαγός και έτρεξε κι  απάντησε αμέσως στον Σαμαρά, με τον ίδιο χαρακτηρισμό.

Οι εντυπώσεις είναι μοιρασμένες και για τους δύο. Αλλά μάλλον επειδή είναι στη Βουλή και οι δύο θα πρέπει να θεωρηθούν σαν τρωκτικά. Αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν και οι δύο. Ο λαός ξύπνησε και δεν λαγοκοιμάται.

Και οι δύο πάντως προέρχονται από την ίδια λαγουδίνα. Τη Νέα Δημοκρατία. Και οι δύο  επίσης ψάχνουν για θηράματα. Για ψηφοφόρους, δηλαδή, γι αυτό τα λένε αυτά.

Στη συνεδρίαση της Βουλής  ο Γ. Παπανδρέου - και αυτή είναι η σημαντική είδηση- απείλησε με εκλογές, αν δεν ψηφισθούν οι αποφάσεις των Βρυξελλών, με 180 βουλευτές. Και δύο έχασαν την ευκαιρία , αφού δεν τους απάντησαν " Λαγός τη φτέρη έσειε,  κακό του κεφαλιού του".

 Ο Καρατζαφέρης πάντως έβγαλε λαγό, με το γκάλοπ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ που του δίνει 9%.  Βέβαια ο Σαμαράς απαντάει σε αυτό:"Αλλα  τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας", αν και πολύ τον αποκαλούν μπούφο, αφού δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση με το ΔΝΤ και  πέφτει αντί να ανέβει το ποσοστό της ΝΔ. Για να ανέβει, μάλλον θα πρέπει να τάξει λαγούς με πετραχήλια. Άρμεγε  δηλαδή λαγούς και κούρευε χελώνες.

Ο Καρατζαφέρης κατά βάθος δεν θέλει να τα χαλάσει με τον Σαμαρά. Θέλει να τάχει καλά και με ΠΑΣΟΚ και με ΝΔ. Δυο λαγούς  όμως αν κυνηγάς, κι οι δυο θε να σου φύγουν...  Άλλωστε , είπαμε, άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας.

Το θέμα όμως ποιος είναι ο λαγός και ποια η κουκουβάγια μεταξύ Παπανδρέου- Σαμαρά. Να κάνουμε την πρόβλεψη , ότι ο Καρατζαφέρης θέλει να ακούσει το σύνθημα"ΛΑΓΟΣ - ΠΑΣΟΚ - στην  εξουσία".

Σαμαράς- Καρατζαφέρης φαινομενικά τάσπασαν. Το Πάμε Λουκέτο πάντως είδε τους δύο, μετά τους χαρακτηρισμούς που αντάλλαξαν , να μιλάνε σε πολύ καλό κλίμα , έως και τρυφερό  και τάλεγαν σαν λαγουδάκια;.

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟριστικό διαζύγιο Σαμαρά - Καρατζαφέρη

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=69042&catid=9


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ποιο είναι το συντομότερο ανέκδοτο

http://pamelouketo.blogspot.com/2011/03/blog-post_9993.html#more