Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Πως η Μαλακάσα έφαγε τη Μοοdy'ς!

ΟΙ... ΜΑΛΑΚΑΣΕΣ ΚΑΙ Ο ΡΕΠΠΑΣ ΜΕ ΤΙΣ  ΑΛΑΤΙΕΡΕΣ!

Χθες είχαμε ένα  μεγάλο έκτακτο οικονομικό γεγονός. Την υποβάθμιση της χώρας τρεις βαθμίδες. από τον οίκο Μοοdy'ς: Είχαμε και ένα τακτικό γεγονός. Χιόνισε στη Μαλακάσα, όπως είχε προβλέψει από... πέρσι η ΕΜΥ. Τι χιόνισε δηλαδή, άσπρισε απλώς η περιοχή.

 Όμως το δεύτερο γεγονός σκέπασε το πρώτο.  Η Μαλακάσα έφαγε λάχανο  τη Μοοdy'ς! Την σκέπασε ειδησεογραφικά, γιατί για ώρες έκλεισε η εθνική οδός και ταλαιπωρήθηκαν χιλιάδες οδηγοί, συνεπιβάτες, μικροί, μεγάλοι, που έκαναν 12 ώρες πχ να φτάσουν από τη Λάρισα στην Αθήνα.

Το θέμα είναι ότι ο αποκλεισμός έγινε χωρίς... χιόνι. Ούτε καν όσο βάζουμε στα χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν. Από την  άλλη η υποβάθμιση από τη  Μοοdy'ς, είναι ένα γεγονός σαν το Καστελόριζο ή το Μνημόνιο. Κατά τις 6.30  κι ενώ τα δελτία των 8 πλησίαζαν  έκλεισε ο δρόμος στη Μαλακάσα. Εγινε ολική  "ανάσχεση". Χωρίς να ξέρει κανείς γιατί.

Οι αιτιολογίες- δικαιολογίες  είναι δύο:

- Εκαναν δεξιά τα οχήματα, κατόπιν εντολών, για να βάλουν αλυσίδες, από τα χιόνια - που δεν υπήρχαν,
- Δίπλωσε μία νταλίκα . Αλλά στο άλλο ρεύμα κυκλοφορίας , προς Λαμία, που η συγκοινωνία , γίνονταν κανονικά. Νταλίκα που δίπλωσε προς την Αθήνα, δεν είδε κανένας από τους αλλόφρονεςς οδηγούς που έβγαιναν στα ραδιόφωνα , μέχρι τις 2 το ξημέρωμα και τι δεν έλεγε το στόμα τους.

Στη Μάλα-  δηλαδή, γίνονταν κανονικά η κυκλοφορία. Στην -Κάσα δεν κουνιόταν τίποτα!

Ανεξήγητη "ανάσχεση". Θα τη δικαιολογούνταν  μόνο επειδή  ο σταθμός διοδίων στις Αφίδνες δούλευε κανονικότατα, ενώ παίζοντας ανθρώπινες ζωές! Έφτανες αγκομαχώντας μέχρι εκεί και σου ζητούσαν και διόδια ( φυσικά δεν έπαιρναν τίποτα!).

Άρχισαν οι θεωρίες... συνωμοσίες:

α. Τα διόδια και η κυβέρνηση έβγαζαν το άχτι τους για το "δεν πληρώνω".
β. Τα καταστήματα επί της Εθνικής οδού το έκαναν, για να ξεπουλήσουν μέχρι και τα καλαμάκια!

Μια λαλίστατη εκπρόσωπος της εταιρίας που διαχειρίζεται και εισπράττει τα διόδια, δήλωσε ότι ρίχτηκαν 500 κιλά αλάτι και μετάτο διόρθωσε σε  500 τόνους αλάτι. Αν έγινε έτσι, τα αυτοκίνητα, θα αποκλείστηκαν από το... αλάτι.

 Κάποια εκχονιστιακάι μπλέχτηκαν με τα αυτοκίνητα και δεν μπορούσαν να καθαρίσουν το δρόμο από το χιόνι, που άλλωστε ήταν ... δύο τρείς πόντοι  και δεν επηρέαζε την κίνηση, όπως έλεγαν οι εγκλωβισμένοι που έβγαιναν πλέον κατά κύματα στα ραδιόφωνα και έβριζαν τους πάντες. Έλεγαν και τα απίθανα βέβαια. Ότι υπάλληλοι των διοδίων είχαν κατέβει από τα κουβούκλια και  και μάζευαν τα διόδια!

Την ίδια ώρα, συνεδρίαζε έκτακτα το υπουργικό συμβούλιο. Για τη  Μοοdy'ς.  Όχι ότι έκανε τίποτα, απλώς  να συνεδριάσει για τα μάτια του κόσμου , αν κρίνουμε από τα όσα είπε ο πρωθυπουργός. Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή. Θέμα έγινε ο αποκλεισμός στη Μαλακάσα, και σιγά - σιγά ξεχάσαμε την κακιά   Μοοdy'ς.

Γύρω στις 11 το βράδυ ευτυχώς  βγήκε ο Ρέππας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και γέλασε κάθε πικραμένος. Τα αυτοκίνητα κουνιόντουσαν από τα γέλια , όταν μιλούσε .

Ιδιαίτερα όταν αναφέρθηκε στις "αλατιέρες" που έριχναν το αλάτι, αλλά  και ότι η "κρατική μηχανή"¨δεν είχε καμία ευθύνη και έφταιγαν οι "παραχωρησιούχοι'!

 Χιλιάδες πολίτες αποκλεισμένοι και ούτε ένα περιπολικό εκεί ( δεν υπήρχε .. βενζίνη; ) , ούτε ένα μπουκάλι νερό για τα αποκλεισμένα στα αυτοκίνητα.  Δεν πήγαν καν στη Μαλακάσα ,  ούτε οι περίφημοι "Επιτόπου", του κλασικού σκετς του Λαζόπουλου. Ο Ρέππας έκλεισε ζητώντας συγγνώμη και άφησε την εταιρία να τα βγάλει πέρα, που δέησε  να ανοίξει τα διόδια κάποια στιγμή.

Το πράγμα είχε γίνει όμως μέχρι τις 2 το πρωί θρίλερ. Οχι  Μοοdy'ς, δεν θυμόταν κανείς, αλλά ούτε το Μνημόνιο και το Καστελόριζο. Και αποδείχτηκε ότι κάποιοι όταν χρειάζεται να μας δουλέψουν,  δεν είναι καθόλου ... Μαλακάσες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Την 26η Μαρτίου το τέλος του κόσμου, λέει στους αρχηγούς ο πρωθυπουργόςΟ καρνάβαλος της Moody's - Zωντανή μετάδοση

http://pamelouketo.blogspot.com/2011/03/26.html


http://pamelouketo.blogspot.com/2011/03/moodys-z.html