Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ο βίος και τα θαύματα του Αγίου Μνημονίου 1

Το Πάμε Λουκέτο, που αποκλειστικά σας αποκάλυψε ότι υπάρχει και Αγιος Μνημόνιος 2   , σας αποκαλύπτει σήμερα τα κυριότερα θαύματα του Αγίου Μνημονίου 1, μεγάλη η χάρη του και μεγάλη η 5η δόση του.

Ο Άγιος Μνημόνιος    που τώρα  μόλις εμείς τον μάθαμε, επειδή η μνήμη του γιορτάζεται στις 16 Ιουνίου και συμπίπτει με τα γενέθλια του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου,   ήταν άγνωστος παρά τα  μεγάλα θαύματα που είχε κάνει.

Και μιλάμε παραπάνω  για δόσεις , γιατί...






ο Άγιος Μνημόνιος 1,  μας άφησε χρόνους κι αυτός με δόσεις και γι αυτό αγιάστηκε. Ο  τάφος του ανοίχτηκε επανειλημμένα κατά τα επόμενα χρόνια   του θανάτου του και όλοι σταυροκοπιόνταν , αφού έλιωνε σε δόσεις, πρώτα τα παπούτσια του , μετά η σύνταξή του, ενώ πλήρωσε και εισφορά για τον έκτακτο θάνατό του και φορολογήθηκε βέβαια η τελευταία του κατοικία. Το 1981 έγινε η επίσημος αναγνώρισις του Αγίου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,

Λίγα χρόνια μετά τη κοίμηση του ( ξύπνησε αφού φωνάξανε οι Ισπανοί) φέρανε στον τάφο του Αγίου Μνημονίου   έναν  δαιμονισμένο πρωθυπουργό. . Τον κρατούσανε  δεμένο με αλυσίδες του χρέους  της Ευρωπαϊκής  Ενωσης, η Μέρκελ , ο Σαρκοζί και δύο αγανακτισμένοι. Ο δαιμονισμένος χαλούσε τον κόσμο. Μια στιγμή  ο δαιμονισμένος άρχισε να φωνάζει τόσο δυνατά, που φοβηθήκανε όλοι: «ʼΑγιε Μνημόνιε 1 ,άει στο καλό, άει στο καλό, μόνο δίσκο δεν έχω βγάλει και ακούω από πάνω τα σχολιανά μου , μʼ έκαψες». Σε λίγο, ο άνθρωπος έπεσε τάβλα . Αυτό ήταν. Θεραπεύτηκε! Σηκώθηκε και με δάκρυα στα μάτια προσκύνησε τον τάφο,  και πήγε να βγάλει διάγγελμα : «ʼΑγιε Μνημόνιε 1, μʼ έσωσες, σʼ ευχαριστώ. Λεφτά υπάρχουν».

ʼΑλλη μια φορά της φέρανε μια κοπέλα δαιμονισμένη που ήθελε να κλείσει  και να συγχωνεύσει όλα τα σχολεία.  Ούρλιαζε σαν το θεριό και το πρόσωπό της είχε αγριέψει. . Την ώρα που βγαίνανε για διαμαρτυρία οι μαθητές, την άγγιξε ο Άγιος Μνημόνιος 1, μεγάλη η χάρη του και η 5η δόση του και  ημέρεψε η μορφή της και το λίφτινγκ της έγινε καλά.  Γαλήνεψε η μορφή της και βάραγαν  πένθιμα οι καμπάνες στα σχολεία.

Ένας νέος διηγείται:

«Είμαι  κυβερνητικός εκπρόσωπος και είχα μια ομιλία στην Αργυρούπολη.  Μιλούσα και με πήραν με τις πέτρες και τα λέιζερ. Εκεί που έρχονταν καταπάνω μου , νιώθω ένα αόρατο χέρι να μου δίνει μια σπρωξιά . Γλίτωσα, κυριολεκτικά από θαύμα τις πέτρες και δέχτηκα μόνο τα λέιζερ για να υπάρχει φωτογραφικό ντοκουμέντο. . Όταν γύρισα στο πρες ρουμ προσευχήθηκα και  άρχισα να ρωτώ  για το χέρι που μ΄έσωσε. Εκείνος, μόλις μ΄ έσπρωξε, εξαφανίστηκε. Ταραγμένος όπως ήμουν, ούτε που μου ʼ κοψε να τον αναζητήσω εκείνη τη στιγμή. Ανάμεσα στις φωτογραφίες που μου δείξανε, ήταν και μια του Αγίου Μνημονίου 1. . Αυτός είναι! φώναξα  ανάστατος . Θέλησα να τον ευχαριστήσω , να του κάνω ένα δώρο. Κι έτσι πήγα στον Σούλη του ΑΝΤ1 και ζήτησα να μου κάνει ένα " Μοναστήρι από την αρχή¨, με το δεξί " . Κι έτσι μαθεύτηκε ότι υπάρχει ο Άγιος  Μνημόνιος 1 , μεγάλη η χάρη του και η 5η δόση του΅.

Από τα πιο σύγχρονα θαύματα του Αγίου Μνημονίου 1 είναι και τα εξής:

- Άνοιξε διάδρομο  καταμεσίς στη Βασιλίσσης Σοφίας  , για να διαφύγουν τα βουλευτικά αυτοκίνητα ,όταν αποκλείστηκαν μέσα στη Βουλή και δεν τους άφηναν να φύγουν .

- Έκανε  να φύγουν από τη θάλασσα της Κέρκυρας,  , οι καρχαρίες που μαζεύτηκαν όταν οσμίστηκαν βουλευτές στα πλοιάρια με τα οποία την κοπανούσαν.

- Εμφάνισε  από το πουθενά μηχανή  στου Ζωγράφου για να φυγαδευτεί η Άννα Νταλάρα.Το θαύμα είναι διπλό γιατί εμφάνισε και κράνος να φορέσει η υφυπουργός.

- Πολύ μεγάλο θαύμα ήταν αυτό που έκανε ο Άγιος Μνημόνιος 1  στη Βενετία, όταν έκανε να μη βουλιάξει η γόνδολα που ανέβηκε να πάει ρομαντική βόλτα ο Πάγκαλος.

- Το πιο μεγάλο όμως θαύμα θαυμάτ ων   είναι αυτό που θα κάνει  ο Άγιος Μνημόνιος 1 στις 16 Ιουνίου , που γιορτάζει  είπαμε και αυτός και ο πρωθυπουργός. Ο Χριστός πολλαπλασίασε τους άρτους. Ο Άγιος Μνημόνιος θα κάνει μεγάλο δώρο γενεθλίωω, αφού πολλαπλασιάσει τα ευρώ και θα σωθεί η χώρα. Μεγάλη η χάρη του Αγίου Μνημονίου 1 και μεγάλη η 5η δόση του!

Ο ύμνος του μεσοπρόθεσμου
Η Τζάκρη κατέθεσε την τσάντα, αντί για το στεφάνι
Τον " σακ΅βουαγιάζ" κάνει ο Παπακωνσταντίνου
Ο Πεινοσέτ




.