Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ίδρυμα Ριζοσπάστης

 "Ριζοσπάστης"  κατά της σατιρικής ραδιοφωνικής εκπομπής  του ΣΚΑΙ με τίτλο "Ιδρυμα" ,που αναφέρθηκε  χθες σε ένα σκετς , στην  κινητοποίηση των εργαζομένων στον τουρισμό.

Το χιούμορ της εκπομπής  χαρακτηρίζεται από τον Περισσό σαν "χυδαίο" και βγαλμένο  "από το βόθρο της προπαγάνδας ενάντια στις εργατικές λαϊκές κινητοποιήσεις και την ταξική τους πρωτοπορία".

Είχε προηγηθεί πριν λίγες μέρες η απάντηση του Ριζοσπάστη, που φαίνεται ότι δεν αφήνει τίποτα να πέφτει κάτω , στον  ίδιο  επιθετικό τόνο  ,  προς τη  Lifo.gr, για τα 15 μέτρα του ΠΑΜΕ για την κρίση.

Γράφει  λοιπόν σήμερα ο Ριζοσπάστης:
" Ο  ΣΚΑΪ επιστράτευσε στη συκοφάντηση της χτεσινής απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στον επισιτισμό τουρισμό τη μεσημεριανή σατιρική κατά την άποψή τους εκπομπή Ιδρυμα . Με κρυάδες και εμετικές εξυπνάδες, οι συντελεστές της εκπομπής παρουσίασαν τους εργαζόμενους που περιφρουρούσαν την απεργία σαν κομάντο του Περισσού , που εκπαιδεύτηκαν στη Βόρεια Κορέα και είναι εμβολιασμένοι για να μην προσβληθούν από τον νεοφιλελευθερισμό και τον καπιταλισμό . Εγκάλεσαν μάλιστα το ΠΑΜΕ, επειδή δεν ξεκίνησε την απεργία την ώρα που έλεγε η Ομοσπονδία τους, στις 11 π.μ. , αλλά ξύπνησαν από τα χαράματα για να πάνε στα ξενοδοχεία , επειδή το ΠΑΜΕ θέλει πάντα να είναι αυτόνομο είναι τέτοια η σχέση τους με το εργατικό κίνημα, που νομίζουν οι δόλιοι ότι οι απεργίες ξεκινούν την ώρα που ορίζονται οι συγκεντρώσεις! "

Το "Ίδρυμα" είναι νέα ραδιοφωνική εκπομπή στον ΣΚΑΙ και οσονούπω τηλεοπτική, στη θέση της Ελληνοφρένειας . Ξεκίνησε στις αρχές του μήνα  ωριαία και  μετατράπηκε σε ημίωρη από αυτή τη βδομάδα .  Μένει να προσαρμοστούν   τα μέλη της ομάδας στο ραδιόφωνο  και το λέμε  γιατί ακούμε την εκπομπή συχνά και ακούσαμε και την "επίμαχη" χθεσινή.Τα μέλη του Ιδρύματος ανήκουν στη θεατρική ομάδα "Αb ovo" , που έχει κάνει πολύ καλές θεατρικές, σατιρικές δουλειές.

Η κριτική  που κάνει όμως ο " Ριζοσπάστης"   είναι λάθος, γιατί " αναλύεται"  από  κομματική άποψη και όχι σατιρική . Το Πάμε Λουκέτο κλείνει το θέμα και ' κρίνει", ότι και η εκπομπή και το κείμενο της εφημερίδας είναι εξίσου... σατιρικά, αλλά ας προσπαθήσουν και οι δύο πλευρές για κάτι ακόμη καλύτερο!

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το πρόγραμμα διακοπών του πρωθυπουργού
Λύσσαξαν οι παίκτες του Παναθηναικού!
Ατάκες για το ΦΠΑ 23%
Και Νταλάρας- Βίσση αναλαμβάνουν ποδοσφαιρικές ομάδες!.