Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Τα 3, 5 σενάρια χρεοκοπίας

 Τις τελευταίες μέρες διακινούνται ατέλειωτα σενάρια χρεοκοπίας και φόβου, από τα οποία το Πάμε Λουκέτο θεωρεί πια πιθανά τα εξής 3, 5 σενάρια, το ένα πιο εφιαλτικό από τα άλλα.

Τα 3, 5 σενάρια είναι τα εξής:
Πρώτο σενάριο: Ήπιο κούρεμα με ομαλή προσαρμογή
Πρόκειται για το πιο ήπιο σενάριο, καθώς με τη μερική διαγραφή του  χρέους 520%   εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση από την τρόικα, για τα επόμενα 700 χρόνια.

 Προβλέπεται κούρεμα ομολόγων με την ψιλή, κούρεμα προβάτων με το ψαλίδι και ψαλίδι στις δαπάνες και ό, τι προεξέχει.


Δεύτερο σενάριο: Στάση πληρωμών με παραμονή στην ευρωζώνη
Η κυβέρνηση δε τα βρίσκει με την τρόικα, και κουρεύουν οι τροικανοί τον Βενιζέλο παντού. .
Η Ζιμπάμπουε αγοράζει ομόλογα αξίας 45- δις ευρώ και απολύονται 1.350.000 δημόσιοι υπάλληλοι ( αποκαλύπτεται ότι έχουν διοριστεί και 350.000 Αλβανοί ).
Παραμένουμε όμως στην Ευρωζώνη, γιατί που θα βρουν καλλίτερο θέαμα οι Ευρωπαίοι να γελάνε με μας. Οι καταθέσεις στην περίπτωση αυτή είναι εγγυημένες, ενώ ο Βενιζέλος παραγγέλνει από τα Τζάμπο θωρακισμένο ελικόπτερο.
.
Τρίτο σενάριο: Στάση πληρωμών και επιστροφή στη δραχμή
Το απόλυτο χάος. Οι τράπεζες δεν καταρρέουν, οι καταθέσεις δεν χάνονται, το νέο νόμισμα δεν υποτιμάται πάνω από 50% σε σχέση με τα βασικά νομίσματα, οι μισθοί δεν  υποχωρούν σημαντικά και η ανεργία δεν εκτοξεύεται στα ύψη.
Σενάριο 3, 5 :Διάσωση

Το πιο εφιαλτικό σενάριο.,Οι πιστωτές μας τα χαρίζουν όλα. Σε μία τέτοια περίπτωση το κράτος δεν κηρύσσει στάση πληρωμών, αλλά ανοίγει τις τράπεζες και όποιος προλαβαίνει πάει στον ταμία και σηκώνει όσα λεφτά θέλει. Δημιουργούνται ουρές στα ΑΤΜ από 734534  καταθέτες, που περιμένουν υπομονετικά 443 μέρες για να φτάσουν στο ΑΤΜ.  Ποδαπατούνται 345.670.  Στην περίπτωση αυτή οι καταθέσεις είναι εγγυημένες από το κράτος.


ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μέσα σε 3 μήνες , άσπρισαν τα μαλλιά του πατέρα μου, λέει ο γιος του Γιώργου
Η σύνθεση της συγκυβέρνησης Πάγκαλου
Πιστωτικό τηλεοπτικό τουρκικό γεγονός
ΔΟΣΗ-ΛΟΓΟΙ
Ηρθε το χαρτί του πρίγκηπα