Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011

Και αγανακτισμένο άρθρο της Γιάννας Αγγελοπούλου !

Το Αγγελοπουλέικο αρθογραφεί και πάλι. Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, έστειλε  άρθρο της με μέιλ στο Πάμε Λουκέτο και το δημοσιεύουμε αυτολεξεί:


" Αχ, τι τραβάμε καλέ. Είμαι εντελώς αγανακτισμένη. Εντελώς σας λέω. Όπως λέει ο Τσόμσκι " ο τελευταίος καπιταλιστής θα κρεμαστεί με αλυσίδα από τον Καίσαρη". Μα τι είναι αυτά που τραβάμε καλέ; Σας τάπε ένα χέρι ο γιος μου. Θέλω να συμπληρώσω μερικά , για να καταλάβετε στην  απόγνωση που έχουμε φτάσει. Γιατί η κρίση έχει αγγίξει όλους μας.Το κράτος είναι  το πιο ...
παγερό απ' όλα τα παγερά τέρατα. Νίτσε

Θα σας πω παραδείγματα. ΄Θα έχετε μάθει ότι πουλήσαμε  το σκάφος με τον Θόδωρα. Τι το πουλήσαμε. Το σκοτώσαμε. Έπιασε μόνο 456 εκ δολάρια , ενώ το είχαμε αγοράσει 456, 2  εκ ευρώ.

Αχ, τι τραβάμε καλέ.. Το χειμώνα υποχρεωθήκαμε να μην πάμε στο Σαίν  Μόριτς, αλλά στην Κουρσεβίλ. Να μην πάω σε πιο προσωπικά. Όλη τη βδομάδα τη βγάλαμε με χαβιάρι σκέτο. Γιατί να λέμε βίαια τα νερά ενός ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν ,όπως λέει ο  Μπρεχτ;

Αχ, τι τραβάμε καλέ.Θέλει γερά κότσια και άντερα και φορέματα  σήμερα για να μείνεις σταθερός, αταλάντευτος μαχητής σε μια περίοδο όπου σε κάθε βήμα σου αντιμετωπίζεις οξυμένα προβλήματα, το δράμα της ανεργίας, τη συστηματική προσπάθεια να κυριαρχήσει ο ατομικός  το κυνήγι της χίμαιρας των προσωπικών ευκαιριών. Αχ, τι τραβάμε καλέ.

Αχ, μα τι λέω  τρελή, σαν την Παπαρήγα μιλάω.


Βεβαίως το εργατικό, το λαϊκό εφοπλιστικό  κίνημα στην Ελλάδα είναι πίσω από τις ανάγκες. Όμως ας κάνουμε μια σύγκριση με την κατάσταση του  αγροτικού, εργατικού εφοπλιστικού κινήματος στην Ευρώπη, ακόμα και σε πολλές χώρες του κόσμου. Τότε θα δούμε ότι στην Ελλάδα τα τελευταία 10- 15 χρόνια έγιναν σημαντικοί αγώνες σε όλες τις θάλασσες , που δεν μπορούν να συγκριθούν με όλους τους προηγούμενους. Οι σημερινοί αγώνες παρά τις αντιφάσεις που έχουν και τα υπαρκτά προβλήματα και αδυναμίες, είναι πολύ πιο μπροστά από τους αγώνες των προηγούμενων δεκαετιών, που συνήθως στρέφονταν σε ορισμένα άμεσα αιτήματα για τη βελτίωση των όρων πώλησης της αγροτικής , εργατικής, εφοπλιστικής δύναμης. Αχ, τι τραβάμε καλέ.. Είμαι εντελώς αγανακτισμένη.!

Βενσερέμος , Αντώνης Ρέμμος

Παντιέρα ρόσα, γραβιέρα ρόσα.


Εφποπλιστάριοι όλων των χωρών ενωθείτε

Γκούτσι, γουρούνια, δολοφόνοι.

Ένα ρόλεξ θα σας θάψει

Ψωμί αστακός ελευθερία "

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ατάκες για το.. πετρέλαιο ψύξης
Συνελήφθη χρήστης φαγητού...
Ατάκες για την τηλεδιάσκεψη
Αποκλειστική συνέντευξη πρίγκηπα Σουλτάν: Ερχομαι αύριο!
Ο πρίγκηπας διαμαρτυρήθηκε γιατί του βάζουν φωτό του... Βουτσά!
Ο Τσάκας , ο πρίγκηπας και ο.. ηλεκτρολόγος για τον ΠΑΟ!
Ο Λώρενς της Αφραγκίας