Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Οι εθνικοί συμμαθητές Λιάγκας - Μενεγάκη

O Λιάγκας με τη Μενεγάκη πηγαίνανε μαζί σχολείο. Τώρα όσοι μαθητές είναι να  γραφτούν στο 61ο Κολωνού, δεν  θέλουν να πάνε γιατί το θεωρούν... υποβαθμισμένο!

Ελα, πλάκα κάνουμε, αλλά από την άλλη πλευρά το Πάμε Λουκέτο, πήρε αν θυμάστε συνέντευξη που είχε προκαλέσει χαμό, της δασκάλας Μενεγάκη και Λιάγκα και τους αποκαλούσε τους δύο "τούβλα '


Εν πάση περιπτώσει τα παιδιά προκόψανε και δεν έχουν ξεχάσει αυτή τη φιλία. Σήμερα μάλιστα τον Λιάγκα, τον έχει πιάσει το λυρικό του και λέει και τι δεν λέει για τη συμμαθητριά του, στο άρθρο του στη REAL NEWS.

" ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ πηγαίναμε μαζί σχολείο. Στην Ε' και την ΣΤ' Δημοτικού. Στο 61ο Κολωνού. Ήταν με διαφορά το πιο όμορφο κορίτσι της τάξης. Όλα τα αγοράκια, παρότι σ' αυτή την ηλικία δεν είχαμε ακόμα ερωτικές ανησυχίες θαμπωνόμασταν από... τηn
λάμψη της

Στην πορεία άνθισε το λουλούδι.... ( τι λουλούδι; Κισσός; )  Έπαιξε σε σίριαλ, ανακάλυψαν ότι τα λέει και βρέθηκε στο πρωινό. Συνέχισε για 15 χρόνια ανελλιπώς. Με επιτυχία που λίγοι βίωσαν στην τηλεόραση. Έβγαλε χρήματα δίκαια, γιατί τα 'φερνε πίσω στα κανάλια. Η Ελένη δεν ήταν πια ένα τηλεοπτικό πρόσωπο. Ήταν ένα brand, που πίσω από αυτό κλείνονταν διαφημίσεις συμφωνίες deals και βγάζανε και άλλοι λεφτά. Η ζωή της έγινε εθνική εμμονή. Σχέσεις γάμος παιδιά, διαζύγιο, καινούργια σχέση. Τα ζήσαμε όλοι μαζί. Και όχι επειδή το επιδίωξε, αλλά επειδή ενδιέφερε. Πόσες γυναίκες δεν ταυτίστηκαν με τη ζωή της... Δεν χάρηκαν, δεν λυπήθηκαν, δεν γέλασαν, δεν έκλαψαν....

...  . Πριν από 4 χρόνια, ως καλεσμένος στην εκπομπή της μου ετοίμασε πολύ ωραία έκπληξη. Θρανία, πίνακες ποδιές ανάλογες μουσικές παρότι μου εξομολογήθηκε ότι δεν θυμόταν καν ότι ήμασταν συμμαθητές. Στο διάλειμμα, μάλιστα, με προέτρεψε ν'ασχοληθώ με την ψυχαγωγία και είναι αλήθεια ότι η γνώμη της τότε, μέτρησε πολύ στο διαρκές τηλεοπτικό μου ψάξιμο. Η ΕΛΕΝΗ φέτος αλλάζει ώρα.
 Όχι γιατί το επέλεξε άλλωστε, όλα αυτά τα χρόνια φάνηκε ότι δεν της άρεσε τόσο να ρισκάρει αλλά γιατί το επέβαλαν οι γερμανικοί τηλεοπτικοί καιροί. Δεν ξέρω τι θα κάνει και τι πρέπει να κάνει. Ούτε αν θα 'ναι πρώτη με μεγάλη διαφορά. Αλλά τι σημασία έχει Η Ελένη, έτσι κι αλλιώς θα παραμείνει η εθνική τηλεοπτική Ελένη. Καλή επιτυχία, συμμαθήτρια... "

Λέξη δεν λέει για  ΟΓΑ και τριτεκνίες, αλλά μάλλον δεν το πρόλαβε το θέμα. Μπας και μαθαίναμε ,δηλαδή, όταν αυτός δεν έχει καθιερωθεί, αν έπαιρνε το επίδομα τριτεκνίας  που  μοίραζε η Μενεγάκη στους φτωχούς..