Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

" Ζητούνται εθελοντές δάσκαλοι"


Ζητούνται.  εθελοντές δάσκαλοι , για να διδάξουν στο δημοτικό σχολείο Στειρίου Βοιωτίας !  Οι γονείς και οι κάτοικοι αποφάσισαν να μη στείλουν τα παιδιά...
στο Δίστομο , μετά την συγχώνευση - κατάργηση του σχολείου στο χωριό και κάνουν εθελοντικό κάλεσμα σε δάσκαλους. για να διδάξουν τους μαθητές.

Χθες έγινε  ξεχωριστός αγιασμός , έγινε  και λαϊκή συνέλευση όπου  αποφασίστηκε να μην πάνε οι μαθητές στο σχολείο του Διστόμου, για όσο διάστημα τουλάχιστον χρειαστεί, για να δουν τι θα γίνει με την ανταπόκριση του καλέσματος για δασκάλους και τι ανταπόκριση θα έχουν οι ενέργειές τους. Υπάρχει ανταπόκριση από εθελοντές-  εκπαιδευτικούς μέχρι και από τη Θεσσαλονίκη. Υπάρχει επίσης και αύριο συνάντηση με τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης περιφέρειας στη Λαμία, που   μάλλον έχει πάρει χαμπάρι τι έχει γίνει, αφού το Σταρ Κεντρικής Ελλάδας ( από εκεί το βίντεο)  το έχει κάνει πρώτο θέμα.

Αίτημα να ανακληθεί  η συγχώνευση - κατάργηση του σχολείου με το Δίστομο. Τώρα όσοι λένε  ότι "δεν γίνονται αυτά" , να παραπέμψουμε σε μια φρέσκια απόφαση που πέρασε ντούκου, με την οποία αναστέλλεται η συγχώνευση  του Γυμνασίου Ροδολίβους και του Γυμνασίου Πρώτης . Το ότι η Πρώτη είναι το χωριό του Καραμανλή είναι εντελώς τυχαίο ...  Κι ακόμα πιο τυχαίο είναι ότι  πριν λίγο καιρό ανακλήθηκε η κατάργηση του Γυμνασίου Κουβαρά Αττικής ,  θέμα για το οποίο  είχε διαμαρτυρηθεί η σύζυγος του Θ. Πάγκαλου.

Περισσότερες πληροφορίες με το κάλεσμα του Στειρίου  στους  εθελοντές δασκάλους , στο μπλογκ ΣΤΕΙΡΙΔΑ.  .
Το "Πάμε Λουκέτο" , δεν μπορεί να είναι ....  απολύτως αντικειμενικό σε αυτό το ρεπορτάζ, αφού το Δημοτικό Σχολείο Στειρίου , είναι το σχολείο του  και βέβαια το συνδέουν τόσες μνήμες....  Ο τίτλος του μπλογκ που διαβάζετε, είναι  μάλιστα ο τίτλος της παράστασης που παίχτηκε ένα χρόνο ακριβώς πριν, στο ίδιο ακριβώς προαύλιο του σχολείου,  με τίτλο " " Ελλάς,  Πάμε Λουκέτο".   "Ελλάς , πάμε λουκέτο" είπαμε, όχι "Στείρι πάμε λουκέτο"!  Που θα είναι σίγουρο το το λουκέτο στο χωριό,  αν κλείσει αυτό το καταπληκτικό σε όλα σχολείο, των πολυάριθμων μαθητών , όπως θα έχετε δει στο βίντεο της αρχής.

Και να μην ανησυχούν οι υπεύθυνοι του υπουργείου Παιδείας, για τις απουσίες. Τα παιδιά δεν χάνουν μαθήματα. Εχουν πάρει φωτοτυπίες, dvd, όλα  και διαβάζουν!

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι ειδήσεις κατ΄οίκον, από το Νίκο Χατζηνικολάου .
Τι όργια θα γίνουν στους δύο κολασμένους μήνες του Βενιζέλου
Ραντεβού με την εφεδρεία
Γιατί θα σωθεί κατά 98% η Ελλάδα!
Το πρόγραμμα των νέων μέτρων που θα ανακοινωθούν αύριο
Ντου στα ντουβάρια ο Βενιζέλος!
"Κεφτές με την Ελένη"
Πως κάθε οικογένεια , θα έχει έναν εργαζόμενο στο σπίτι