Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

Ο πανηγυρικός επικήδειος του πρωθυπουργού για τα δύο χρόνια στην κυβέρνηση

Πολυαγαπημένο μου ΠΑΣΟΚ

Σε μένα έλαχε η βάσκανος μοίρα να εκφωνήσω τον πανηγυρικό λόγο στο μνημόνιο… το μνημόσυνο … στην επέτειο δύο  χρόνων  διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Τάμαθες τα νέα Νικόλα Πατέρα; Πάλι τόπνιξε ο Κοστάντσο..… Συγγνώμη τόσοι λόγοι κάθε μέρα σε όλη τη γη μπερδεύτηκα..

Μαζευτήκαμε εδώ, και είναι μαζί μας πολυαγαπημένοι σύντροφοι, φίλοι, συγγενείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι είναι εδώ,,,,
εργαζόμενοι και άνεργοι, φορτηγατζήδες είναι εδώ, ο εμίρης του Κατάρ είναι εδώ, γυναίκες ήρθαν μαυροντυμένες από το Βρυξέλλες  και είναι εδώ, τα μέλη της Τρόικας με μαύρα γυαλιά που κρύβουν τα καυτά δάκρυά τους είναι εδώ, το ΠΑΣΟΚ όμως είναι εδώ; Όχι. Ούτε το όλον ΠΑΣΟΚ, ούτε το μερικόν. Είναι μόνο το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Όσο βαθύς είναι κι ο πόνος μας, Βαθύς και βαρύς. Βαρύς σαν τον Βενιζέλο.

Τάμαθες τα νέα πατέρα; Εντάξει το πέτυχα τώρα… Ο Σημίτης εξέπεμψε SOS, βγήκε η φοροκάρτα, επιτέλουςΔύο χρόνια συμπληρώνονται  από τη βάσκανο και αποφράδα μέρα που κερδίσαμε τις βουλευτικές εκλογές που έφεραν το θλιβερό μαντάτο της ανόδου του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Το χτύπημα για μας ήταν βαρύ κι ακόμα να συνέλθουμε… Προσωπικά εγώ δεν μπορώ να το ξεχάσω με τίποτα. Κάθε μέρα παίρνω το αεροπλάνο και...
πάω μακριά, μακριά, μακριά, να ξεχάσω, να ξεχάσω, να ξεχάσωωωωω ( εδώ γράφει ο Μόσιαλος , «θεατρικό παίξιμο», τι εννοεί;)

Τάμαθες τα νέα πατέρα; Ξεκίνησε η Μενεγάκη … Oχι, τι της θέλω τις προσθήκες γαμώτο μου;

Πολυαγαπημένο μου ΠΑΣΟΚ. Το βρήκα!

Ας είναι ελαφρύ το ασφαλιστικό, το μισθολογικό, το φορολογικό, ο ΦΠΑ, η εφεδρεία, το κούρεμα, η χρεοκοπία,  ο  Βενιζέλος που που μας  σκεπάζει.

Τάμαθες τα νέα Λίτσα Πατέρα; Φτου σου! Δεν ξανακάνω άλλες προσθήκες…


Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, πεθαμένο δυνατό!

Να ζήσουμε να τα χαιρόμαστε!

Και του χρόνου!

Καλά σαράντα χρόνια διακυβέρνησης!

Καλό κουράγιο... ( εδώ πάλι γράφει ο Μόσιαλος  «θεατρικό παίξιμο».Τι εννοεί;)