Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Έχουμε πόλεμο! Να και η στρατιά στα κυβερνητικά γραφεία!

O πρωθυπουργός είναι ο πρώτος που θα πληγεί από την  εφεδρεία, αφού έχει τον μεγαλύτερο στρατό ή τη μεγαλύτερη στρατιά υπαλλήλων. Από κοντά Βενιζεολοπάγκαλοι , Χρυσοχοίδηδες κλπ.

Kαι αυτά ενώ μόλις σήμερα ο Βενιζέλος μιλούσε στη Βουλή για το δράμα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όταν παίρνουν μέτρα. Μόνο που δεν...
έκλαψε.. Ίσως γιατί δεν περιγράφεται ο στρατός που έχουν μαζέψει στα γραφεία τους

Διαβάζουμε στο άκρως αποκαλυπτικό δημοσίευμα στο tovima.gr., που προσπάθησε να κάνει καταμέτρηση.

Η εφαρμογή της εφεδρείας σε όλο το φάσμα του δημοσίου τομέα, θα φέρει αμέσως σε δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό, κ. Γ. Παπανδρέου, καθώς στο γραφείο του και τη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού εργάζονται – κατά την έρευνα του «Βήματος» – 75 άτομα, εκ των οποίων 44 αποσπασμένοι. 


Μικρότερο πρόβλημα θα αντιμετώπιζε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλος, ο οποίος απασχολεί 26 άτομα, εκ των οποίων πέντε προέρχονται από το κυρίως δημόσιο.


Αντίθετα, ο έτερος αντιπρόεδρος, κ. Ευ. Βενιζέλος θα ένιωθε άβολα, καθώς 10 εκ των 26 συνεργατών του –- κατά το ΦΕΚ – προέρχονται από το δημόσιο, κυρίως από υπουργεία. Σε παρόμοια κατάσταση θα βρισκόταν και ο υπουργός Υποδομών, κ. Ι. Ραγκούσης, ο οποίος απασχολεί 24 άτομα, εννέα εκ των οποίων προέρχονται από το «σκληρό» δημόσιο.


Σε αναμμένα κάρβουνα θα βρίσκονταν και οι έχοντες τα πολυπληθέστερα υπουργικά γραφεία. Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης απασχολεί 43 άτομα, εκ των οποίων 28 διορισμένοι και 15 αποσπασμένοι, προερχόμενοι κυρίως από υπουργεία.
 Ναι, έχουμε πόλεμο, Μπένι..  Και οι περισσότεροι είναι μέσα στα γραφεία ,  στη μεγάλη   στρατιά των κυβερνητικών στελεχών.