Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

" Μάλλον κάτι δεν πρέπει να πάει καλά μ’ εμένα… Με κάνανε θέμα στις ειδήσεις".

" Μάλλον κάτι δεν πρέπει να πάει καλά μ’ εμένα… Με κάνανε θέμα στις ειδήσεις". Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο Χάρρυ Κλυνν ρεπορτάζ του Άλτερ για τον ίδιο, με αφορμή ρεπορτάζ του περιοδικού Informer για τη διαδικτυακή παρουσία του.

Έχει δίκιο ο  δάσκαλος Χάρρυ. Κινδυνεύει  να  ανακαλύψουν το ταλέντο του. Kαι ότι λέει μάλιστα και ατάκες! Σε λίγο θα πουν ότι κάνει και σταντ απ κόμεντι κι αυτός! Μπορεί να βρουν   ακόμα ότι κάνει   σάτιρα! Μπορεί να σταθεί τυχερός ο Χάρρυ Κλυνν και να κάνει  και..
τρομερή καριέρα!


Πολύ καλό πάντως το ρεπορτάζ του Informer για τη διαδικτυακή παρουσία του κορυφαίου σατιρικού καλλιτέχνη:

 ΅Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό, που θα μετατρέψει σιγά σιγά τούς Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων. Σε είκοσι τριάντα χρόνια από σήμερα, Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μπν υπάρχει. Θα υπάρχει όμως μία Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης "


Το παραπάνω κείμενο είναι απόσπασμα από την παράσταση Αλλαγή και πάσπς Ελλάδος του Χάρρυ Κλυνν στην μπουάτ Διαγώνιος στην Πλάκα το 1983! Ένα κείμενο που αποδείχθηκε προφητικό και θα μπορούσε να αποτελεί μέρος επιθεώρησης ακόμη και σήμερα. 0 ίδιος εξακολουθεί να ασκεί κριτική, όχι πια από το θέατρο, αλλά από το Twitter.


 Μίστερ κρίση αποκαλεί τον ΓΑΠ το Spiegel... Mister Xeftila του ταιριάζει μάλλον καλύτερα... , γράφει ο κωμικός για τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ... αποκαλύπτει το νέο του βιβλίο: Κυκλοφόρησε το καινούργιο βιβλίο του Γ. Παπανδρέου: Αφού δεν με ρίχνει κανένας, θα πέσω μόνος μου .




Από τα βέλη της κριτικής του δεν γλιτώνει ούτε ο Αντώνης Σαμαράς.


Αντώνη, άρχισαν να σε παίρνουν στο ψιλό... γράφει για τον πρόεδρο της Ν.Δ., τον οποίο ρωτά συγγνώμη φίλε Αντώνη, έχεις ή δεν έχεις ηγετική ομάδα . Τον κατηγορεί για αδράνεια και ότι λούφαξε. Τα λουκέτα πάνε σύννεφο, ο κόσμος πηδάει από τα παράθυρα, σε λίγο οι άνεργοι θα φτάσουν, αν δεν έχουν φτάσει, το 1.250.000!!! Τι περιμένεις να μπεις μπροστά, φίλε Αντώνη Ο συμμαθητής κατέβαινε με υψωμένη τη γροθιά στις συγκεντρώσεις και στις πορείες... ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΛΟΥΦΑΞΕΣ .


Παράλληλα, όμως, δηλώνει ανακουφισμένος, που στο τιμόνι της Ν.Δ. δεν είναι η Ντόρα Μπακογιάννη. Και κάτι το ανατριχιαστικό.... Φαντάζεστε να ήταν τώρα αρχηγός τπς Ν.Δ. η Ντόρα Μπακογιάνη .


 Σκληρή είναι και η κριτική του στη ρητορική ικανότητα του Βενιζέλου, που μπορεί να μιλάει με τις ώρες ακόμη και όταν δεν έχει κάτι να πει. Το αστείο της υποθέσεως είναι ότι θεωρεί σοβαρά αυτά που λέει! Αν υπάρχει κάποιος που ανακάλυψε το "καινούργιο" στη συνέντευξη Βενιζέλου, ας κάνει τον κόπο να το πει και σ' εμάς... .


Με... μπάλες παγωτού παρομοιάζει ο Χάρρυ Κλυνν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και τον δεύτερο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο. Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Παγωτό Σικάγο με δυο μπάλες... αλαζονείας και πολιτικής ηλιθιότητας... "

Και το  τουιτάρισμα του Χάρρυ πριν λίγα λεπτά:Πάντα υπάρχουν χειρότερα… Θα θέλατε να σας κάνει ο Θεός Παναγόπουλο ή στην καλύτερη περίπτωση Κάτια Μακρή;

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέος υφυπουργός: Αρια Μπουγάτσα.
Χατζηνικολάου: Ποιος είναι ο μαλάκας και ο τρόμπας που έβαλε τον διαφορετικό ΦΠΑ... στι μπουγάτσες!
Νέες ατάκες για τον Στηβ Τζόμπς .
Η ΕΡΤ και η Ινδία..