Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Λοβέρδος: Ο Φετφατζίδης κάτι σαν Χατζηπαναγής!


Συγνώμη που καθυστερήσαμε να αναρτήσουμε το τακτικό σχόλιο του  υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου για τον Ολυμπιακό. Ο κ. Λοβέρδος ήταν κανονικό στο ραντεβού της ιστοσελίδας του , με το γάβρικο τρόπο του. Όμως  ο Πάμε Λουκέτο, δεν το αναδημοσίευσε αμέσως, γιατί δεν πίστευε αυτό που διάβαζε.


Ο Φετφατζίδης γράφει, στην ντρίπλα του, έχει
κάτι από Χατζηπαναγή! Σωριάστηκα όταν το διάβασα για την ιεροσυλία του πράγματος, γιατί αυτό που είπε είναι χειρότερο ακόμα και από το " νέος Μέσι" που διαβάζουμε συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις.


Το  πλήρες σχόλιο του κ. Λοβέρδου που πάντως  θα σχίσει σε αθλητική εφημερίδα μόλις φύγει από το υπουργιλίκι.Να αφήνει όμως και καμιά παράγραφο:

"Ποδόσφαιρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών θέλαμε να δούμε από τον Ολυμπιακό και ποδόσφαιρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών είδαμε. Και στο τέλος, όπως δεν το πολυπίστευα πριν από το παιχνίδι, πανηγυρίσαμε τη μεγάλη μας νίκη στη Μασσαλία. Ο δρόμος για την πρόκριση στους «16» του Championʼs League άνοιξε και σε αυτή τη δύσκολη εποχή για τη χώρα ο Ολυμπιακός δίνει στους περισσότερους Έλληνες την ευκαιρία να χαμογελάσουν. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Ερνέστο Βαλβέρδε και τους ποδοσφαιριστές του.
Το ποδόσφαιρο πέρα από συστήματα, πολλές φορές είναι παιχνίδι θέλησης και πάθους για τη νίκη. Παίξαμε με μεσαία γραμμή πειραματική. Με τον Μανιάτη αμυντικό χαφ για πρώτη φορά στην καριέρα του, αν δεν κάνω λάθος. Ο Μανιάτης αρίστευσε, όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές αρίστευσαν. Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στη νοοτροπία με την οποία μπήκε η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες πίεσαν ψηλά, όπως πίεσαν και τον Παναθηναϊκό το περασμένο Σάββατο. Ειλικρινά, δεν θυμάμαι άλλες ελληνικές ομάδες σε εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια να πραγματοποιούν επιθετική άμυνα και να προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Αντιθέτως, το σύνηθες είναι να αγωνίζονται πολύ πίσω από τη μεσαία γραμμή, να περιμένουν παθητικά τον αντίπαλο και να προσπαθούν με μακρινές πάσες σε έναν μόλις επιθετικό, απλά να ροκανίσουν το χρόνο. Θέλω επίσης να σταθώ στην παρουσία του 22χρονου Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια.
Ο νεαρός τερματοφύλακας έχει δώσει μεγαλύτερη σιγουριά στους αμυντικούς του και μαζί με αυτόν βελτιώνεται και η συνολική αμυντική προσπάθεια της ομάδας που στα προηγούμενα παιχνίδια είχε ατέλειες. Βελτιώθηκε, λοιπόν, οριστικά η άμυνά μας ; Δεν το ξέρω. Δεν είμαι προπονητής. Δεν μπορώ να δω τα σημάδια της οριστικής υπέρβασης των προβλημάτων μας. Πάντως, χθες ήμασταν άψογοι. «Βγάζω το καπέλο μου» στον προπονητή της ομάδας για τις δύο αλλαγές του, δηλαδή, του Γέστε και του Φετφατζίδη. Άξιζε ο κόπος να περιμένουμε τον Γέστε να βοηθήσει ουσιαστικά τον Ολυμπιακό. Η ασίστ του στο γκολ, με το εκπληκτικό φάλτσο θα αποτελέσει τηλεοπτικό στιγμιότυπο για πολύ καιρό. Το τελείωμα του Φετφατζίδη είναι φανταστικό και ακόμη ένα δείγμα ενός τεράστιου ταλέντου. Θεωρώ ότι ο μικρός έχει κάτι από την κοφτή ντρίμπλα του Βασίλη Χατζηπαναγή, τον οποίο εμείς οι παλιότεροι προλάβαμε και θαυμάσαμε στα ελληνικά γήπεδα. Καθήκον του Ολυμπιακού πλέον είναι η νίκη στο Καραϊσκάκη επί της αδιάφορης Άρσεναλ. Αν η τύχη μας βοηθήσει αυτή τη φορά και η Ντόρτμουντ κερδίσει τη σαφέστατα κατώτερή της Μαρσέιγ, θα δούμε τον Ολυμπιακό στους «16». Αν δεν βοηθήσει η τύχη, η ομάδα θα συνεχίσει στο Europa League. Ότι και να γίνει από τα δύο, είμαι σίγουρος ότι η ευρωπαϊκή μας πορεία θα είναι η πιο μακρά από ποτέ. Τέλος, όλοι χαιρόμαστε τον ΑΠΟΕΛ για τη δική του πρόκριση του στους «16». Η φετινή παρουσία της κυπριακής ομάδας, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη ότι η συστηματική δουλειά μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχίες χωρίς απαραίτητα να ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ".