Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Σωτηριοφάνεια


( του Λάκη Μπέλλου, από τη εφημερίδα των Συντακτών)

Μεθυσμένη από χαρά είναι όλη η Ελλάδα από την 62η σωτηρία της χώρας τον τελευταίο χρόνο, όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, με το οποίο ευχαρίστησε τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη , ξεχνώντας τον κ. Στουρνάρα με τον οποίο είχαν αλλεπάλληλες συνομιλίες στο δραματικό βράδυ, μέχρι τη στιγμή που έπεσε η μπαταρία του κ. Σαμαρά. 

Ξέχασε επίσης και τον κ. Παπανδρέου  Αν δεν υπήρχε ο ΓΑΠ που μας έβαλε στο Μνημόνιο δεν θα ζούσαμε αυτη την ιστορική βραδιά.

Η είδηση της ξανασωτηρίας και σωτηριοφάνειας  έγινε γνωστή μέσω της "Ανατροπής"  του κ. Πρετεντέρη και άλλαξε το κλίμα που μέχρι αυτή  την στιγμή ήταν όσο νυχτώνει η δόση μεγαλώνει. 

Στο δευτερόλεπτο η εκπομπή έγινε σαν τη "Ράδιο Αρβύλα" από τον ενθουσιασμό . Ο κ. Κεφαλογιάννης αγκαλιάστηκε με τον  κ. Πρωτόπαπα και έριξαν  μάλιστα κι ένα σβουριχτό φιλί για να το γιορτάσουν.

Ο κ. Πρετεντέρης συνδέθηκε  στη συνέχεια με την κ. Σπυράκη στο Μέγαρο Μαξίμου , αλλά δεν  μας επιβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός θα πάει να το γιορτάσει  σε Ρέμο ή Κιάμο, θα πάει όμως σίγουρα το Σάββατο σε Πάολα- Παντελίδη. 

Ο παρουσιαστής πάντως είπε ότι δεν θα περιμένει μέχρι και τις 6 το πρωί να γίνει η συνέντευξη Τύπου και έκλεισε την εκπομπή, ενώ είχε προλάβει να εκφράσει τον ενθουσιασμό του και ο κ. Μπίστης που είναι πάντα  σταθερός  στο να αλλάζει γνώμη.

Η κ. Λαγκάρντ εμφανίστηκε κατά τις 3 τα ξημερώματα στην ΕΡΤ , φορώντας ένα γαλάζιο κασκόλ αφού είναι και θαυμάστρια του Καραγκούνη.   Η κ. Λαγκάρντ  ενώ περιμέναμε όλοι να μας δείξει την πραγματική  λίστα Λαγκάρντ , άρχισε να διαβάζει μια λίστα από αυτά που πρέπει να κάνει η Ελλάδα, ενώ τόνιζε και ξανατόνιζε ότι η Ελλάδα θα πάρει 44 δις ,  ενώ στο πακέτο πρόσθεσε είναι και 7200 αυτοκτονίες για τον επόμενο χρόνο.

Ο πρωθυπουργός που αγόρασε και καινούρια κόκκινη γραβάτα  για να γιορτάσει τη σωτηρία, διέψευσε αυτά που κυκλοφορούν ότι όλα τα λεφτά πάνε στις τράπεζες και διευκρίνισε ότι τα μισά θα πάνε στα ΙΚΕΑ.