Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Οικογενειακές Ιστορίες

( του Λάκη Μπέλλου, από την Εφημερίδα των Συντακτών)


Παραιτήθηκαν Γιάννης Μανώλης, Δημήτρης Σταμάτης,  Μιχάλης Γιαννάκης και θέλουν νέο κεντροδεξιό κόμμα με αρχηγό τον Κωστάκη.

Καλά χθες είχαμε φοβερά πράγματα. Απείλησαν οι υπάλληλοι της Βουλής να μπουκάρουν στη Βουλή.

Το πήγαν και παραπέρα.  Χαρακτήρισαν "χουντικές"  τις αποφάσεις  αυτών  που  εξέδωσαν, όπως έλεγαν , Πράξη   Νομοθετικού Περιεχομένου που  μειώνει τις αποδοχές τους 25% (σε τέσσερα χρόνια. ). Κάτι περισσότερο θα ξέρουν  για τον χαρακτηρισμό. Συγγενείς είναι.

Χαρακτήρισαν ακόμη "τηλεθεατή" τον  Πρόεδρο της Βουλής. Αυτό είναι αλήθεια. Αν έχετε προσέξει την ώρα που παίζονται τα τούρκικα ο κ. Μειμαράκης σηκώνεται και αφήνει τη θέση του στους αντιπροέδρους.

Η κυβέρνηση αντέδρασε πολύ καθυστερημένα στις αντιδράσεις των υπαλλήλων. Τρία ολόκληρα  λεπτα μετά έγινε γνωστό ότι εξαφανίστηκαν από την Πράξη Νομοθετικού  Περιεχομένου οι μειώσεις.

Ναι, αλλά  τα πράγματα  αυτά δεν πρέπει να τα συζητάνε στο σπίτι;

Εν πάση περιπτώσει είδαμε και πάλι ένα επεισόδιο από τις " Οικογενειακές Ιστορίες " με τους συγγενείς και τους υπαλλήλους της Βουλής.

"Οικογενειακές Ιστορίες" είχαμε και με τον Καμμένο στον Ευαγγελάτο. Αποκάλεσε " αστείο τύπο" τον   Γιάννη Μανώλη. Είπε ακόμη ότι θα  συνεχίσει να παίρνει αποφάσεις απο το φέισμπουκ και το τουίτερ. Άλλαξε κα το προφίλ του χθες. Στις πληροφορίες για την κατάστασή του , στην ένδειξη"σχέσεις" γράφει: " Περίπλοκο/ σε διαζύγιο με Μανώλη, Σταμάτη, Ζώη, Γιαννάκη."


Απογοήτευση 66, 5%,  Οργή 64,1% , Φόβος  48,1%,  Ντροπή   38, 4%  είναι  οι λέξεις με τις οποίες χαρακτηρίζουν πολίτες την κατάσταση της χώρας, όπως κατέγραψαν οι " Τάσεις" της MRB , για  το Μέγκα. Είναι οι σωστές λέξεις που μπήκαν στο ερωτηματολόγιο; Υπάρχουν και χοντρότερες.

Ο Πρετεντέρης παρενέβη  πάντως και διέψευσε τη δημοσκόπηση  που παρουσίαζε ο Νικολακόπουλος, ότι ο Τσίπρας έχει 31,1 % στο " καταλληλότερος για πρωθυπουργός".

Παραιτήθηκε και ο Καμμένος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Τι "νον πέιπερ"  λένε στους Ανεξάρτητους  Έλληνες; Νο Ανεξάρτητοι Έλληνες πια.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι τρόικα εσωτερικού και τρόικα εξωτερικού κάθονται προσοχή μπροστά στους υπαλλήλους της Βουλής.

Ο Λαφαζάνης δήλωσε ότι δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να περικόψουμε τους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής.

Nα και μια πετυχημένη επιλογή. 0 ψυχίατρος κ. Βαρτζόπουλος θα είναι ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, στην καγκελαρία του Σαμαρά. . Φυσικά χρειαζόταν με τόσες τρελές κυβερνητικές αποφάσεις.