Συμφωνούμε σήμερα για 118η φορά με τους θεσμούς.

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών


ΣΑΜΑΡΑΣ
Σας καλοσωρίζω, Βαγγέλη, Φώτη στο στολισμένο Μαξίμου. Είναι η τελευταία σύσκεψή μας πριν το τέλος του κόσμου. Αυτό που λυπάμαι είναι πώς θα καταστραφεί ό, τι δημιουργήσαμε ως τρικομματική κυβέρνηση με τόσο κόπο και θυσίες,  για το τσάκισμα του ελληνικού λαού. Να μην καταγραφεί παρακαλώ  στα πρακτικά η λέξη "τσάκισμα".
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Από τα ίδια συναισθήματα διακατέχομαι  και εγώ, Αντώνη.Ξέρεις τι είναι  να έχεις δημιουργήσει με τόσο κόπο τόσο έργο για τη χώρα  και σε μία στιγμή να καταστρέφεται; Μιλώ για το χαράτσι, που δημιούργησα από του μηδενός.Όταν το έβαζα δεν το περίμενα ότι θα συζητιέται ακόμα και σήμερα.  Πρώτο θέμα είναι συνέχεια το χαράτσι μου, πώς τσάκισα τον απλό κόσμο. Να μην καταγραφεί παρακαλώ  στα πρακτικά η λέξη "τσάκισα".
ΚΟΥΒΈΛΗΣ
Θα συμφωνήσω και με τους δυο σας, αν και προς τα έξω πρέπει να βγάλω ότι διαφώνησα πάλι, σύμφωνα με την κόκκινη γραμμή της ΔΗΜΑΡ. Να μην καταγραφεί παρακαλώ  στα πρακτικά η λέξη "ΔΗΜΑΡ".
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
 Το τέλος του κόσμου, σαν φράση, πάντως μ´ αρέσει. Μου θυμίζει το τέλος ακινήτων.
ΣΑΜΑΡΑΣ
Είμαι ευτυχής με μερικά πράγματα, πέραν της αναβάθμισής μας, που δείχνει ότι κλάνει ο πεθαμένος. Μικρά αλλά πολύ σημαντικά. Πχ σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΗ είπε  στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής  και μπράβο του, ότι η ΔΕΗ είναι η καλύτερη να εισπράττει το χαράτσι...
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 
... εγώ το καθιέρωσα τα χαράτσι!
ΚΟΥΒΕΛΗΣ
Θα συμφωνήσω και με τους δυο σας.
ΣΑΜΑΡΑΣ
Είναι τα μικρά πράγματα που σε κάνουν να συγκινείσαι. Η ΔΕΗ ζητάει αύξηση 49%. Όχι 50% που θα έριχνε το ηθικό του λιμασμένου λαού .Να μην καταγραφεί παρακαλώ  στα πρακτικά η λέξη "λιμασμένου". Εννοείται ότι δεν τα λέμε έξω αυτά, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, ο κόσμος πεινάει. Το είπε και η Μαρία Σπυράκη  με το γαλάζιο κασκόλ απέξω.
ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Εμένα θα μου πεις για πείνα Αντώνη; Μόλις τρώω, πεινάω πάλι. Τι στο διάολο πράγμα είναι αυτό;
ΣΑΜΑΡΑΣ
Εν πάση περιπτώσει το βασικό μας θέμα  είναι η ανάπτυξη. Αλλά, μαλακίες.Για ποια ανάπτυξη να συζητήσουμε όταν σε τρεις μέρες έχουμε το τέλος του κόσμου; Να μην καταγραφεί παρακαλώ  στα πρακτικά η λέξη "ανάπτυξη".
ΚΟΥΒΕΛΗΣ
Θα συμφωνήσω και με τους δυο σας.

( Από την Εφημερίδα των Συντακτών)